icon

Neznáma služba Mediatext 8844 a vyššia faktúra?

terezkaarthuramax
29. jan 2025

Stalo sa to niekomu prosim? Mam zaplatit fakturu za moibil vtššiu ako inokedy
.
Operator tvrdi ze som využila sluzbu firmy. Mediatex. No ja absolutne o tom neviem. Ja sa nikdy do súťaží ze poslať sms na to a to cislo nezapajam ani som sa nazapojila a ani neplánujem. Jedine do Inkognita som napisala.ake oni maju uplne ine cusl

Stalo sa vam to tiez ako prodim postupovat?

terezkaarthuramax
autor
•
29. jan 2025

Pardon za preklepy.

vanilkovazmrzka
•
29. jan 2025

Tak si vyziadaj podrobny vypis a tam uvidos cas a datum kedy si tie sluzby vyuzivala. Na 99% je to nieco na co si proste zabudla

vanilkovazmrzka
•
29. jan 2025
ivka79
•
29. jan 2025

@terezkaarthuramax niečo si neplatila cez QR kód? Zadaj si toto číslo do google a hneď ti vyskočia nejaké diskusie. Ešte som našla:
O službe
Služba SMS on-line, alebo off-line platba je najjednoduchšia forma platenia na internete, pričom:
zákazník nepotrebuje platobnú kartu
zákazník nepotrebuje účet v banke alebo internet banking
zákazník nepotrebuje odovzdať osobné údaje
pre realizáciu platby je potrebný mobilný telefón s aktívnou SIM kartou
platba je pohodlná a prebieha okamžite
zákazník i partner má on-line prístup ku transakciám
implementácia platobného systému je jednoduchá, rýchla a bezplatná

Ako funguje služba SMS on-line a offline platba cez číslo 8844
Platiaci zákazník zašle SMS v určenom tvare na číslo 8844
Platba prebieha rádovo v sekundách

Každá služba SMS on-line platba je podmienená súhlasom mobilných operátorov a je určená pre služby tzv. “nemobilného obsahu“, t.j. všetky tovary a služby, ktoré nekončia na mobilnom telefóne. SMS on-line platbou nie je možné platiť za „mobilný obsah“, t.j. všetky tovary a služby, ktoré končia na mobilnom telefóne, ako napríklad SMS obrázky, zvonenia, chat atď. Prostredníctvom SMS on-line platby je možné zaplatiť napríklad:
Služby – inzercia, predplatné, kupóny, súbory na stiahnutie, hry, herné servery, webhosting, vstupenky a podobne
Tovar – knihy, časopisy, média CD/DVD, softvér, darčekové predmety a podobne

Preddefinované cenové hladiny pre online a offline SMS platby:

Služby a tovary je možné spoplatniť v rozpätí 0,15 – 20,00€ vrátane DPH.
Na jedno mobilné číslo je stanovený maximálny mesačný limit 180 € vrátane DPH. Je možné využívať súčasne viaceré cenové hladiny, no nie je možné ich kombinovať.

maranco
•
29. jan 2025

@terezkaarthuramax prihlás sa cez web do svojho konta, pozri si podrobný výpis kde nájdeš kedy si to mala odoslať a pozri v mobile odoslané SMS z toho dátumu.
Tiež si môžeš spoplatnené SMS zablokovať u mobilného operátora.

igorveselko
•
23. júl 2025

Stalo sa mi to práve teraz. Faktúra mi vyskočila (o nezmluvné platby) celkovo o 27 euro. Po konzultácii s operátorkou Orange na čísle 905, sme zablokovali "platby cez telefon" , okrem platieb za parkovacie služby, cestovné MHD a platby ŽSR. Zablokovanie týchto služieb (hazardné hry, darcovské sms (dms), tipovanie sez sms Tipos, ostatné kategorie) treba previesť až po zrušení týchto nezmluvných platieb, v mojom prípade cez sms, u prevádzkovateľa telefónneho čísla tej ktorej platby na ktoré odišla platba, pretože platby by sa pravdepodobne mesačne opakovali. Mne sa vo výpise objavili dve takéto čísla. Jedno som si povšimol a zablokoval, ale druhé som nezaregistroval a prebehla platba. Chcel by som poďakovať za túto diskusiu, ktorá túto oblasť ozrejmuje.

vevebono
•
23. júl 2025

Kamoška to mala tiez. Volala som jej operátora (nevie dobre po slovensky)a zablokovali to

mirroo
•
24. okt 2025

aj mne sa to stalo. Dostal som nejaky vyherny los z tesca, kde sa vyhra mala prejavit po stiahnuti QR kodu. Pri tom nacitani ani uz neviem ako som sa domotal, alebo ako ma domotali , ale potvrdil som nieco a uz mi len prisla sms od "shakemove.com" ze som si aktivoval na mesiac pristup k videam kde su nejake treningy. Do 5-tich minut som to odoberanie cez sms ukoncil a napisal im meil, ze o nic od nich nemam zaujem a netusim akym omylom som sa dostal k tomu ze som si nieco takeho aktivoval a ziadal o vratenie pemazi. Prisla mi len odpoved prudko mudropravnickeho charakteru ze mi peniaze vratit nemozu lebo "bla bla bla". Su to šmejdi. Tiez som si dal u operatora zablokovat taketo sms platby, lebo uz ma takto dostali aj pred cca5-6 rokmi :(

baluboy
•
20. apr 2026

Nezabudnite poslat podnet aj s kopiou fa na SOI, aby sa tito zlodeji uz na nas neobohacovali porusovanim zakona:

Vážená Slovenská obchodná inšpekcia,

týmto podávam podnet na prešetrenie nezákonných postupov spoločnosti Mediatex s.r.o. (IČO: 35 842 227), ktorá prevádzkuje prémiové SMS služby prostredníctvom krátkeho čísla 8844.

Popis protiprávneho konania: Spoločnosť aktivuje predplatné spoplatnených služieb (často vo výške 12 EUR bez DPH) skrytým spôsobom cez internet (tzv. WAP billing). K aktivácii dochádza úplne bez vedomia spotrebiteľa, bez udelenia aktívneho súhlasu a bez akéhokoľvek potvrdzujúceho kroku z jeho strany. Chýba najmä zákonná povinnosť potvrdenia formou tlačidla s textom „objednávka s povinnosťou platby“ alebo podobným jednoznačným formulovaním.

Spotrebiteľovi po tejto skrytej aktivácii navyše nie je doručená ani žiadna uvítacia informačná SMS správa, ktorá by ho upozornila na zriadenie predplatného, oboznámila ho s cenou a poskytla inštrukcie na okamžité zrušenie.

Porušenie platnej legislatívy: Uvedeným konaním spoločnosť hrubo porušuje Zákon o ochrane spotrebiteľa (č. 108/2024 Z. z.):

Absencia výslovného súhlasu s platbou: Zanedbanie povinnosti zabezpečiť, aby spotrebiteľ pri zadávaní objednávky výslovne potvrdil, že jej súčasťou je povinnosť platby.

Nevyžiadané plnenie: Účtovanie poplatkov za dodanie služby, ktorú si spotrebiteľ aktívne a preukázateľne neobjednal.

Nekalé obchodné praktiky: Využívanie klamlivého, zotrvačného spôsobu predaja na skryté získavanie finančných prostriedkov od spotrebiteľov.

Žiadam SOI o bezodkladné prešetrenie plošných obchodných praktík spoločnosti Mediatex s.r.o. spojených s číslom 8844, vyvodenie zodpovednosti, uloženie sankcií za systematické porušovanie práv spotrebiteľov a o písomné vyrozumenie o výsledku tohto šetrenia.