Niekto vzal úver cez môj účet, čo robiť?
Ahojte. Potrebujem radu. Pred dvoma mesiacmi ma odhlásilo z mojej bankovej aplikácie a nevedela som sa naspäť prihlásiť. V banke mi pomohli sa do aplikácie naspäť prihlásiť, ale zistila som, že niekto prostredníctvom môjho účtu v aplikácii vzal úver. Incident som nahlásila v banke aj na polícii ale pred týždňom prišlo rozhodnutie, že nič nenasvedčuje tomu, že úver som si nevzala ja. Odvolanie mi tiež zamietli. Čo môžem ďalej urobiť?
akoze niekto? ako pisu vyssie, bud mas peniaze na ucte, alebo musis vidiet, kam odisli
@sissy27 ak si niekto vzal úver cez appku, pravdepodobne urobiť následne prevod z účtu už bolo to najmenej. Mozno by sa dalo vystopovať, kam peniaze z úveru odišli…
Nie som právnik, ale asi podať TO na neznámeho páchateľa. Banka s tým naozaj nič nená, ak išlo o chybu na strane klienta, ktorý si svoj účet a prístup do appky dostatočne nezabezpečil (pravdepodobne páchateľ sa do appky dostal tak, že sa nejako dostal k tvojim údajom). Takže nateraz ostáva asi len splácať.
@miska_9
@gab1sol tak ale prevod z uctu neurobil do ciernej diery, ale na ucet, ktory je na konkretne meno / firmu. A bol by naozaj hlupak, ak si myslel, ze sa to nezisti… ak ich vybral kartou z bankomatu, tak hadam autorka vie, kto ma pristup k jej karte a kto vie jej pin kod, ze…
Toto nie je ziadna zahada, ved taketo aktivity (ziadost o uver, doplnenie udajov, schvalenie, nacerpanie uveru, pohyb penazi…) su uplne lahko vystopovatelne. Staci sa pozriet do aplikacie / IB.
@sissy27 toto mohol byť premyslený podvod (nielen na autorke), prejsť to už mohlo do aleluja… Alebo s prístupom do aplikácie aj vybrať z bankomatu hotovosť. V každom prípade, banka môže overiť len transakcie u seba. A ak boli použité (v prípade autorky zneužité) overovacie údaje a prístupy, tak banka nemá ako rozlíšiť, či išlo o podvod alebo je to klientov výmysel. Preto to musí riešiť polícia.

@miska_9 Splácať pôžičku. My ti nijako nepomôžeme. Treba si lepšie zabezpečiť účet, aplikácie v mobile a pod.