icon

Niekto zobral úver na človeka, ktorý o tom netušil

janhe
3. aug 2016

Caute zeny. Jedna blizka ma priatela a na chudaka niekto z ineho mesta zobral pozicku. Teda on skor je zapisany ako rucitel. No niekto, uplne neznama osoba dala sfalsovat presne jeho podpis a nejak to urobili ze proste on bez jeho vedomia ruci na 150 000 . Uz je to aj u policajtov a tak. Pretoze ten co si uver bral je neplatic a tomu mojmu kamaratovy chodia upomienky z vyhrazkami ze zoberu tomu neznamemu dom. A oni sa boja ze ten dom nepokryje naklady uveru a zacnu siahat aj na vyplatu ruc itelovy teda mojmu nevinnemu kamatatovi.Nepotrebujem vediet nijaky postup. Len chcem vedet ci ma niekto podobnu skusenost a ako sa to vyriesilo. Alebo hocico co pomoze. Dake postrehy rady a pod. Ziadne zbytocne mudrlantky co sa s tym nestretli.

gabrielaslivkova
3. aug 2016

@janhe môžu tam byť dve situácie- buď to priateľ tvojej blízkej dobré hrá a ťahá ju za nos, keďže dnes sfašovať v banke podpis nie je jednoduché, alebo ide o úverový podvod. V takom prípade musí byť banka polícii nápomocná pri vyšetrovaní. Presne s takýmto niečim nemám skúsenosti, ale mali sme prípad, kedy sme (ako banka) žiadali peniaze od klienta - ten ich musel zaplatiť a neskôr si ich mohol cez súd nárokovať od obvineného (ale bol to prípad, kedy si bol klient vedomý dlhu, no dostal sa doňho neúmyslene, resp. podpísal niečo, čo nevedel, čo je). Avšak, čo sa týka súdu, bolo to na dlhé lakte.

katkatt
3. aug 2016

@janhe jednoznacne smer advokat

mawka
4. aug 2016

toto sa dialo (a mozno este deje) u nebankoviek a to: Provident, Pohotovosť, Proficredit, Euro providus a tak dalej. providentaci mali s tymto sakramentske problemy, u nas jednu zensku za to aj zavreli, pri druhej sa to ututlalo /viem, o koho ide, osobne tu dotycnu poznam/ a mala sakra stastie, ze to skoncilo len tym, ze sa zaviazala providentu vsetko uhradit, aj ked teraz ma, samozrejme kvoli tomu exekucku a do konca ziivota aj bude mat. boli to velke peniaze. no a este u nas nahanaju byvaleho manazera proficreditu, tiez pobral uvery na inych ludi, uz klientov ich. no proste "parada".
znamy teraz riesi cez policiu v cr tiez pripad, kedy mu boli odcudzene doklady, vsetko hned nahlasil a par dni na to niekto na tie doklady cez internetoovu banku zalozil ucet a vybavil dost vysoky uver. ani by na to neprisiel, keby mu nevolal mzdarka, ze ci mysli vazne tu zmenu uctu. a on ze aku... tak sa vlastne prislo na to. zaujimave hlavne je, ze sa to stalo v case, ked uz policia mala nahlasenu kradez tychto dokladov par dni a boli uz vlastne stopnute. neskutocne cosi.

cuculiatko88
4. aug 2016

No toto je nieco hrozne ale ja by som ziadala ob banky prip spolocnosti kde tvoj kamarat akoze rucil a podpisal sa aby mi ukazali kamerovy zaznam,tam by bolo jasne vidiet ze to on nepodpisal(ak to naozaj nepodpisal) a potom zial banka nemoze od neho ziadat spaltky ,aspon tak si.myslim ze by to mohlo byt

mawka
4. aug 2016

@cuculiatko88 a ked kamery nemaju? nehovorim o banke, skor o nebankovke, kde maju kancelarie zasite, velkost 2x2 metre pomaly, krcalek, kde maju akurat notebook, tlaciaren a 4 sanony? tazke dokazovanie toto.

cuculiatko88
4. aug 2016

@mawkano pekne ,no tak potom nech si to spaca pani ktora vypisovala papiere,nevinni ludia maju problemy kvoli nejakym hlupaniam co si neoveruju poriadne totoznost ,nech sa kamos pyta aj na kamery v okoli nejake predsa musia byt teraz su vsade

mawka
4. aug 2016

@cuculiatko88 to hej len bohvie kedy to bolo, ak sa to dlho taha a je to niekolkorocny problem, tak zaznamy uz davno nie su.
ano, nebankovky nielen ze odrbavaju s prepacenim, na urokoch, este aj ta odrbu za tvojim chrbtom.

nasim mimochodom teraz vraca jedna taka takmer 5000 eur. za 3 zameskane splatky - kedy fakt bola dokladovatelna zla situacia namiesto dohody pytali take penale, az som sa nasrala, normalne sme kontaktovali www.branitsaoplati.sk ktoru zriadilo ministerstvo spravodlivosti, okamzite sa pripadu ujali, prestudovali zmluvy, vsetko v rozpore s dobrymi mravmi, ultra vysoke uroky, podmienky, cele zle, pridelili pravnicku a veci sa dali do pohybu tak, ze nasi su teraz na koni a budu im vracat na urokoch takmer 5000 eur. ja osobne som tiez mala problem, 6 rokov sudnych tahanic, ale sudy vzdy stali na mojej strane, vzdy. a henti sa odvolavali ako murovati, ale na pojednavania nikdy nikto neprisiel, az najvyssi sud rozhodol, ze platit nic nemam. kurvy, strasne kurvy su tieto nebankovky.
netreba sa bat bojovat.

esprit88
4. aug 2016

toto sa v banke podľa mňa stať nemôže. Pracovala som v banke a pri úvere sme mali od žiadateľa aj od ručiteľa odfotený občiansky preukaz. Takže v banke sú všetky tieto dokumenty archivované a nie je ťažké si vypýtať kópiu či už úverovej zmluvy alebo ďalších dokladov. To už by musela byť veľká náhoda, že majú aj občiansky aj podpis sedí.

cuculiatko88
4. aug 2016

@mawka je zaujimave ze len tak niekomu daju 150000 ved to je neskutocna suma ...keby k nim pridu dvaja uplne neznami ludia s vymyslenymi menami adresami a neviem cim tak od koho by potom vymahali peniaze alebo keby prisli dvaja ludia s identitou dvoch manzelov a vzali by taku sumu a potom by to od nich ziadali bez toho aby oni tam realne boli....nebankovky su svine a ludia nato doplacaju ale mnoho ludi je v takej situacii ze do tej nebankovky musia ist 😔

mawka
4. aug 2016

@esprit88 tiez si myslim, ze ak, tak ide o nebankovku. neverim, ze v banke sa taketo nieco deje, pricom by sa to nedalo overit spätne. neverim. banka ma v tychto veciach sakra poriadok. podla mna ide o nebankovku

mawka
4. aug 2016

@cuculiatko88 no tiez som kukala ako puk ze 150 tisic eur.. kks. neskutocna suma.