icon

Nízke vrátenie daní po dlhodobej PN

7. mar 2025

Dobrý večer , minuly rok som bola na PN od konca februara do septembra (rizikové tehotenstvo) a potom nástup na materskú. Všetci mi hovorili že dostanem naspäť peknú sumu a dnes mi prišlo na účet od zamestnavatela 106€ 🙈🙈🙈 je to možné podľa vás ? Nesedí mi to..

autor
7. mar 2025

Vraveli mi viacerí že by som mala dostať aj okolo 2 tisíc (cca) a prišlo 100€ ako je to možné

kika2079
7. mar 2025

Jednoducho môžu ti vrátiť len dan ktorú si zaplatila. Viac nie . A keďže si odpracovala len necelé 2 mesiace tak si tej dane moc nestihla zaplatiť. Btw máš deti?

dzulli1980
7. mar 2025

Však si len dva mesiace odrobila, dva mesiace Ti bola zrážaná preddavková daň ... čo čakáš? ... za mňa je to OK (robím na daňovom úrade).

patka06
7. mar 2025

2 OOO ???
Vrátili ti zaplatené preddavky na daň, za odrobené 2 mesiace.

balerina2025
7. mar 2025

vratili ti len preddavky za Januar a Februar.

simca06022011
7. mar 2025

no ak vsetci nevideli tvoje pasky, tak si nieco zle poratali v hlave 🙂) ako uz pisali, pracovala si len dva mesiace a preddavky si teda mala len vtedy uhradzane... viac by ti nevratili. Mozno si to niekto s DB mylil (ale na ten si ty narok nemala)... alebo kto vie 🙂) Ono to tak byva ked "kazdy hovori", byva to inak.. treba sa spytat mzdarky alebo si pozriet svoje pasky 🙂

autor
7. mar 2025

Ale preddavok sa nevracia aj za PN ?

balerina2025
7. mar 2025

nie, pocas PN nepracujes. neodvadzas Dan.

autor
7. mar 2025

Veď som bola na PN a vtedy zvykli dostať naspäť viacej , a ja som bola na PN dlho

mamina7070
7. mar 2025

vratit ti mozu max preddavky co si zaplatila

PN ti plati stat z toho sa neplatia dane

dzulli1980
7. mar 2025

Veď z PN sa žiadne preddavky na daň neplatia ...

balerina2025
7. mar 2025

to mas odkial : Veď som bola na PN a vtedy zvykli dostať naspäť viacej ,

????

luliu
7. mar 2025

A z čoho by si chcela dostať 2000? Veď si nič štátu nezaplatila za ten rok.....

simca06022011
7. mar 2025

v PN si platila nejaky preddavok? nie neplatila, takze sa nevracia.
Rozdiel ktory vznika pocas cerpania PN je ten, ze klesne celkovy rocny prijem = tym padom danova povinnost a ked sa platia preddavky, vznikne pri rocnom zuctovani suma na vratenie. Tebe vznikla mala, lebo len tie dva mesiace si platila. Napr. ak by si pracovala pol roka a potom isla na PN, mala by si vyssi preplatok.

majamat
7. mar 2025

to co dostali za PN via,c ale aj nieco cez rok odrobili, napr ak boli PN ako ty, tak ok,a le po PN este odrobili par mesiacov, no ty si isla na matesku, cize realne fakt odobene necele 2m. za maersku tiez neplatis dan

autor
7. mar 2025

Už tomu rozumiem ďakujem vam za vysvetlenie 🙏🏻🙏🏻

balerina2025
7. mar 2025

tes sa z babatka, mala si tehotenske, tak aj to su peniaze k dobru

zic
8. mar 2025

Je dolezite zarabat nie len pekne peniaze, ale hlavne vela 🙂 🙂