Nové podmienky príspevku na hypotéku v Senci
Ahojte, ak ste v júni podávali žiadosť o príspevok na hypotéku s novými podmienkami, máte už nejaké vyjadrenie ? Neviete ako dlho to bude trvat ? Okres Senec.
Ďakujem.
@laila18 vsak aj ja, ked som to niesla prvy krat cele si to prelistovala, povedala ze je to v poriadku, este som sa vyslovene pytala ci prijmy netreba ze nie to si overuje banka a moj RD maju oni v systeme. Po 2 mesiacoch prislo este to potrvdenie si dat sami vytlacit z banky, zaplatit si zato, potvrdenie od mojho zamestnavatela ze som zarobila 0e popri rodicaku - tam si to na personalnom okopirovala ze co mi dava lebo jej to bolo divne preco idem pre taky papier :D to iste muz ten len cestne prehlasenia, a este toto hento 🙈 cakam co pride teraz zas co si este vymyslia
No ja neviem, ak zajtra neprídu peniaze, tak v pondleok už pôjdem na úrad sa na drzovku spýtať. Akože ja keď vidím tú produktivitu práce, ide má poraziť. Včera mi prišiel papier posielaný 16.8., že mi teda od 1.7. pozastavujú poberanie Príspevku na starostlivosť 🤣🤣 s pani som to riešila už dávno mailom, ešte na začiatku júla a ona mi po mesiaci a pol odošle papier 🤷 ako mne je ten papier na nič, len mi ide o ten časový interval 🤣🤣
Nám dnes nabehli na ucet
No mne došli peniaze, ale zrejme len za jeden mesiac. Spatne nič.
@mata2 došlo vám aj spatne ?
@dorotamader
@mata2 super. My stále čakáme od júna na banku. Lebo banka nás zaradila ako úver a nie ako refinanc. Tak úrad požiadal banku aby dala správne tlačivá aby nám mohli doplatiť od januára.
@gubcikova mne nedoplatili nechápem prečo, a na linke nikto nedvíha
@dorotamader no nám pani povedala že nám chce pomôcť preto žiadajú banku o tom papier tak to aj preto pozastavila, keby to nepozastavila zaplatia nám až od teraz. Neviem akú máš banku?
@gubcikova no ja som dala všetky tlačiva čo trebalo aby to bolo spatne, všetky termíny som dodržala tiež.. v tatre bola stará hypo a refinanc sa robil v prima.. od 2019 som mala v tatre hypo a od Marca 2024 platím v prima.. a podľa sumy čo mi prišla to vyzerá len ako suma za minuly mesiac
@dorotamader aj my sme dávali ale ona volala nám že banka poslala nás ako prílohu č. 1 a my máme byť príloha č. 2 že tak nech to banka opraví. To už úrad si rieši s bankou tak tiež čakáme čo bude 🤦🏻♀️
@gubcikova akože na nervy som, hlavne neviem koľko schválili nič proste.. na linke buď nedvihnu alebo ti nepovedia no vidím to tak že sa ani nedozviem nič 🙄
@dorotamader a máš to tých 75% z rozdielu?
@gubcikova nie práveže 😂 vôbec to nesedi
Mne nič neprišlo 🙄
Ano baby.doplatili aj spätne
@laila18 ani nam nic... 🤷♀️
@laila18
@monnci2226 možno záleží aj od banky niektoré majú rýchle platby a niektoré nie
Dnes nabehli na účet peniaze, konečne 🤦 doplatili ako mali, jún + júl
Ahojte, ja som podavala ziadost 20.6. a dnes mi do schranky poslali rozhodnutie - neschvalili nam to.
Refinancovali sme v 2023, splatka sa nam zvysila o 150€, dolozila som vsetky potrebne dokumenty a napriek tomu to zamietli (Bratislava)
Mozno sa odvolam, ale musim si to nastudovat
@miskamilka nam ked prislo zamietnutie v aprili/maji (nepamatam si presne), tak sme tam mali napisany aj dôvod preco zamietajú. Mali by ste mat uvedené ktorú podmienku nesplnate, aby bol prispevok zamietnutý. Napr. prijem ste nepresiahli?
@monnci2226 nepresiahli, pretoze ja som na rodicovskej. Paragraf, ktory uviedli ako dovod, nedava vobec zmysel. Uvadzaju, ze sme vzali hypo v 2023 na 10 rokov a teda splatka sa nam zmeni az v 2033. No ale nam sa splatka menila uz v 2023, ked sme refinancovali, ale to nejak "prehliadli".
@miskamilka https://www.upsvr.gov.sk/social-affairs-and-fam...
skus napisat mail alebo zavolat, ja som zatiaľ mala šťastie na prijemne tety a vzdy mi vysvetlili, poradili. drzim palce
@miskamilka asi vás nebrali ako refinanc ale ako nový úver. Aj my tak čakáme lebo pri refinance nenapísali že ide o refinanc starého úveru, ale akoby bol nový. To banka spravila v papieroch chybu. Ale nám to pozastavila pani čo má nás na starosti že aby sme neprišli o peniaze. Skús sa popýtať
@gubcikova ano tiez som to tak pochopila
Ahojte možno budete vedieť poradiť keď ste si toľké vypisovali.. ja som volala s pánom aj všetko len sa mi nezdá on mi povedal že spadam pod 2C čo je na zmluve ale my sme hypo neuzatvárali v tom rozmedzí 1.1.2023 až 31.5.2024 my máme hypo od r. 2015 a tento rok sa nám refinancovala v tej istej banke v ktorej sme už tretí rok viete mi poradiť pod ktorú kategóriu spadam? Na úrad som volala znova len nedvihaju inak by som to riešila s nimi.. ďakujem

No ja tiež čakám, podávala som na konci júna, nám sa akurát 20.6. odišla prvá zvýšená splátka. Nikto sa neozval, nič po mne nechceli.
Dokladala som novú zmluvu a papier o naviazaní na prvý hypotéku. Nechceli ani príjmy, že.to si oni zistia cez daňový úrad 🤷 tak ja neviem, zatiaľ prachy nič 🤷
@1mina to teda sa divím, že toľko papierov po.vas chceli