icon

Nové preddavkové platby

6. jan 2026

Prosím prišli Vám dnes nové preddavkove platby od sse? Nám prišli so 💯 navýšením z 33 na 66€ a ja nerozumiem prečo. Nárok na energopomoc máme, vždy sme mávali preplatok.

anonym_4b050b
6. jan 2026

@anonym_autor nám prišlo zníženie Magna energia, nárok na energopomoc máme

bashka80
6. jan 2026

Nám ešte neprišlo, vždy chodí v polovici marca

katkaseiner
6. jan 2026

Ahojte, doslo vam postou ci emailom?

autor
6. jan 2026

Mail prišiel

anonym_dbc513
6. jan 2026
@anonym_autor

Mail prišiel

@anonym_autor veď sa opýtaj na infolinke,ako my máme vedieť prečo ti to navýšili?

anonym_e022b1
6. jan 2026

Zmena názvu sa zas a opäť náramne vydarila 🙈

martyzpp
6. jan 2026
@anonym_e022b1

Zmena názvu sa zas a opäť náramne vydarila 🙈

@anonym_e022b1 mne dnes prisiel mailom novy rozpis preddavkovych platieb ale su tam platby za minuly rok a jedna za január 2026 - v rovnakej cene ako sme mali. A taktiez pokyn, ze mame v banke opat povolit inkaso, ktore uz mame. Nerozumiem co to ma byt.

ekira1
6. jan 2026

@anonym_autor nie, my máme vyúčtovanie v marci, vtedy nám dávajú rozpis platieb. Nemá energopomoc začať v polovici januára? Ten rozdiel by vám mali doplatiť v platbách. Asi by som ešte počkala, organizuje to naša vláda, takže tak..

muchotrafka298
6. jan 2026

Ja mam vyuctovanie neskor, takze novy vymer este nemam nanic. Suseda ale spominala, ze jej sestre islo hore najomne zo 130 na 200 EUR.

rozculena
6. jan 2026
@muchotrafka298

Ja mam vyuctovanie neskor, takze novy vymer este nemam nanic. Suseda ale spominala, ze jej sestre islo hore najomne zo 130 na 200 EUR.

@muchotrafka298 nájomné alebo zálohové platby?

rozculena
6. jan 2026
@martyzpp

@anonym_e022b1 mne dnes prisiel mailom novy rozpis preddavkovych platieb ale su tam platby za minuly rok a jedna za január 2026 - v rovnakej cene ako sme mali. A taktiez pokyn, ze mame v banke opat povolit inkaso, ktore uz mame. Nerozumiem co to ma byt.

@martyzpp akú máš banku? ja mám mBank a musela som urobiť nový trvalý príkaz na elektrinu,aj keď som ho v minulosti nastavovala do neurčita.Možno to treba potvrdzovať nanovo ,možno zmenili oni v banke niečo.
Plyn platím štvrťročne,tak čakám,že v marci mi príde pripomienka tiež aj na plyn,aby som zadala znova...lebo tiež bol nastavený na neurčito,ale je zmenený do 31.12.2025 a nedá sa mi zmeniť na neurčito.

matusformanek
6. jan 2026

@anonym_autor aj mne prišlo dnes rano..platime 55€- v januari mame 110€... Vysvetlujem si to tak, že sa poistuju dopredu, aby neboli vysoke nedoplatky. V marci bude vyučtovanie a potom sa urobi novy rozpis. Ale debilne je to nazvane..rozpis preddavkovych platieb a je tam jedna jedina...v dvojnasobnej hodnote a len za januar. A nič viac. Tiež ma to rozhodilo, tak ako vas

martyzpp
6. jan 2026
@rozculena

@martyzpp akú máš banku? ja mám mBank a musela som urobiť nový trvalý príkaz na elektrinu,aj keď som ho v minulosti nastavovala do neurčita.Možno to treba potvrdzovať nanovo ,možno zmenili oni v banke niečo.
Plyn platím štvrťročne,tak čakám,že v marci mi príde pripomienka tiež aj na plyn,aby som zadala znova...lebo tiež bol nastavený na neurčito,ale je zmenený do 31.12.2025 a nedá sa mi zmeniť na neurčito.

@rozculena mam csob. Urcite skocim do banky a dam znova nastavit teda.

autor
7. jan 2026
@matusformanek

@anonym_autor aj mne prišlo dnes rano..platime 55€- v januari mame 110€... Vysvetlujem si to tak, že sa poistuju dopredu, aby neboli vysoke nedoplatky. V marci bude vyučtovanie a potom sa urobi novy rozpis. Ale debilne je to nazvane..rozpis preddavkovych platieb a je tam jedna jedina...v dvojnasobnej hodnote a len za januar. A nič viac. Tiež ma to rozhodilo, tak ako vas

@matusformanek Práve som tam volala, veľmi sa mi ospravedlnili, tie emaily systém odoslal neoprávnene v súvislosti s prepočtami na tú energopomoc, nič netreba robiť, inkaso si vo februári stiahnu v pôvodnej výške a v marci príde vyúčtovanie s novým rozpisom platieb.

matusformanek
Včera o 06:16
@anonym_autor

@matusformanek Práve som tam volala, veľmi sa mi ospravedlnili, tie emaily systém odoslal neoprávnene v súvislosti s prepočtami na tú energopomoc, nič netreba robiť, inkaso si vo februári stiahnu v pôvodnej výške a v marci príde vyúčtovanie s novým rozpisom platieb.

@anonym_autor veľmi pekne ďakujem za pomoc!