icon

Nové preddavkové platby

6. jan 2026

Prosím prišli Vám dnes nové preddavkove platby od sse? Nám prišli so 💯 navýšením z 33 na 66€ a ja nerozumiem prečo. Nárok na energopomoc máme, vždy sme mávali preplatok.

anonym_4b050b
•
6. jan 2026

@anonym_autor nám prišlo zníženie Magna energia, nárok na energopomoc máme

bashka80
•
6. jan 2026

Nám ešte neprišlo, vždy chodí v polovici marca

katkaseiner
•
6. jan 2026

Ahojte, doslo vam postou ci emailom?

autor
•
6. jan 2026

Mail prišiel

anonym_dbc513
•
6. jan 2026
@anonym_autor

Mail prišiel

@anonym_autor veď sa opýtaj na infolinke,ako my máme vedieť prečo ti to navýšili?

anonym_e022b1
•
6. jan 2026

Zmena názvu sa zas a opäť náramne vydarila 🙈

martyzpp
•
6. jan 2026
@anonym_e022b1

Zmena názvu sa zas a opäť náramne vydarila 🙈

@anonym_e022b1 mne dnes prisiel mailom novy rozpis preddavkovych platieb ale su tam platby za minuly rok a jedna za január 2026 - v rovnakej cene ako sme mali. A taktiez pokyn, ze mame v banke opat povolit inkaso, ktore uz mame. Nerozumiem co to ma byt.

ekira1
•
6. jan 2026

@anonym_autor nie, my máme vyúčtovanie v marci, vtedy nám dávajú rozpis platieb. Nemá energopomoc začať v polovici januára? Ten rozdiel by vám mali doplatiť v platbách. Asi by som ešte počkala, organizuje to naša vláda, takže tak..

muchotrafka298
•
6. jan 2026

Ja mam vyuctovanie neskor, takze novy vymer este nemam nanic. Suseda ale spominala, ze jej sestre islo hore najomne zo 130 na 200 EUR.

rozculena
•
6. jan 2026
@muchotrafka298

Ja mam vyuctovanie neskor, takze novy vymer este nemam nanic. Suseda ale spominala, ze jej sestre islo hore najomne zo 130 na 200 EUR.

@muchotrafka298 nájomné alebo zálohové platby?

rozculena
•
6. jan 2026
@martyzpp

@anonym_e022b1 mne dnes prisiel mailom novy rozpis preddavkovych platieb ale su tam platby za minuly rok a jedna za január 2026 - v rovnakej cene ako sme mali. A taktiez pokyn, ze mame v banke opat povolit inkaso, ktore uz mame. Nerozumiem co to ma byt.

@martyzpp akú máš banku? ja mám mBank a musela som urobiť nový trvalý príkaz na elektrinu,aj keď som ho v minulosti nastavovala do neurčita.Možno to treba potvrdzovať nanovo ,možno zmenili oni v banke niečo.
Plyn platím štvrťročne,tak čakám,že v marci mi príde pripomienka tiež aj na plyn,aby som zadala znova...lebo tiež bol nastavený na neurčito,ale je zmenený do 31.12.2025 a nedá sa mi zmeniť na neurčito.

matusformanek
•
6. jan 2026

@anonym_autor aj mne prišlo dnes rano..platime 55€- v januari mame 110€... Vysvetlujem si to tak, že sa poistuju dopredu, aby neboli vysoke nedoplatky. V marci bude vyučtovanie a potom sa urobi novy rozpis. Ale debilne je to nazvane..rozpis preddavkovych platieb a je tam jedna jedina...v dvojnasobnej hodnote a len za januar. A nič viac. Tiež ma to rozhodilo, tak ako vas

martyzpp
•
6. jan 2026
@rozculena

@martyzpp akú máš banku? ja mám mBank a musela som urobiť nový trvalý príkaz na elektrinu,aj keď som ho v minulosti nastavovala do neurčita.Možno to treba potvrdzovať nanovo ,možno zmenili oni v banke niečo.
Plyn platím štvrťročne,tak čakám,že v marci mi príde pripomienka tiež aj na plyn,aby som zadala znova...lebo tiež bol nastavený na neurčito,ale je zmenený do 31.12.2025 a nedá sa mi zmeniť na neurčito.

@rozculena mam csob. Urcite skocim do banky a dam znova nastavit teda.

autor
•
7. jan 2026
@matusformanek

@anonym_autor aj mne prišlo dnes rano..platime 55€- v januari mame 110€... Vysvetlujem si to tak, že sa poistuju dopredu, aby neboli vysoke nedoplatky. V marci bude vyučtovanie a potom sa urobi novy rozpis. Ale debilne je to nazvane..rozpis preddavkovych platieb a je tam jedna jedina...v dvojnasobnej hodnote a len za januar. A nič viac. Tiež ma to rozhodilo, tak ako vas

@matusformanek Práve som tam volala, veľmi sa mi ospravedlnili, tie emaily systém odoslal neoprávnene v súvislosti s prepočtami na tú energopomoc, nič netreba robiť, inkaso si vo februári stiahnu v pôvodnej výške a v marci príde vyúčtovanie s novým rozpisom platieb.

matusformanek
•
8. jan 2026
@anonym_autor

@matusformanek Práve som tam volala, veľmi sa mi ospravedlnili, tie emaily systém odoslal neoprávnene v súvislosti s prepočtami na tú energopomoc, nič netreba robiť, inkaso si vo februári stiahnu v pôvodnej výške a v marci príde vyúčtovanie s novým rozpisom platieb.

@anonym_autor veľmi pekne ďakujem za pomoc!