O koľko percent sa dá znížiť cena nehnuteľnosti?
Dobrý deň
Chceme kúpiť jeden byt, ideme na obhliadku budúci týždeň, ak bude všetko v poriadku, hneď ho berieme. Maklér povedal, že na cene sa dá dohodnúť pri rýchlom jednaní, dá sa z nej spustiť.
Neviete, o koľko % sú zväčša ochotní dať dole cenu ?
Ďakujem.
To ste jedini zazhemcovia? Tyzden budu cakat iba na vas? A potom este zjednavat cenu bude cas?
Jedine. Ze sa na mieste spisuje a podpisuje rezervacka
Platite hotovostou, alebo beriete hypoteku? Lebo ak chcu rychle jednanie, tak vas kludne moze predbehnut niekto s hotovostou.
Presne, ako píše @andreatytler . Neznamená to, že sa rýchlo dohodnete, ale že ste schopní to rýchlo zaplatiť. Čiže hotovosť.
nám nikdy nik nesputil a mali sme hotovosť, raz 3000e, NO MORE.
Veľa závisí od LOKALITY, potom si môžeš zavolať znalca a povedať cenu ak je nižšia ako pýtajú, ak krátko predávajú (do4mes.) tak ti nespustia, je to o ľuďoch, v akej sú situácii, či majú čas..nikedy som sa nestretla žeby spustili 10 000 tak ako písal ktosi vyššie, to musí byť úplné zlá lokalita ak by...keď to ide cez makléra=treba ho zaplatiť a preto vlastník nemôže moc ísť s cenou dole, ja by som sa zamerala na predaj BEZ MAKLERA
Mozno jedine v pripade, ze okamzite podpises zmluvu a zaplatis hotovostou co najskor. Lebo v takychto pripadoch niektori su ochotni tisicku-dve spustit.
@carrot_apple Ale veď im už maklér povedal, že sa dá dohodnúť na cene v prípade rýchleho jednania.
kamarat tento tyzden predaval byt, a teda bol za 3 dni prec, pozerala som ako puk 😳
takze aby este za tyzden ten vas bol…
Napriklad moj byt zobrala druha zaujemkyna, druhy den sme podpisovali rezervacku. Prva zavahala, volala ze berie az ked sme sa dohodli s druhou. Cize zavisi od ponuky, ceny, lokality, kolko maju dalsich zaujemcov a co pre nich znamena rychle jednanie…ale viac ako 3000 by som neratala
Nam veru spustili. Ale makler povedal ze on s cenou hybat nemoze ale majitel. Tak po dohode s majitelom.
@maryetta makler (RK)ani nechce spustiť z ceny, on ma províziu dohodnutú s vlastníkom.
ojojoooj a jej výška závisí od celkovej predajnej ceny bytu, čím vyššia cena, tým vyššia provízia pre makléra, majú to rozdelené do hladín, že od - do, takže minimálne 5000eúr má realitná kancelária,
z toho ide maklérovi určité percento...tak vlastník nechce dať tých 5000dolu lebo je to pre neho vlastne MINUS z nie celkovej predajnej ceny...jemu musí tých 5000zaplatiť z akejkoľvek predajnej ceny, sú to zdrierači
my sme kúpili byt len cez právnika a všetko sme si vybehali, kataster, vklad atď
všetko nám povedal správca bytového domu, kde sa byt nachádzal.
ja by som maklérovi za toto ani 10e nedala.
Nám pustili, ale podmienkou bola záloha najneskôr na ďalší deň doobedu. No a dohodnuté to bolo už pri poslednej obhliadke, že teda berieme a riešili sme ešte tam tú cenu a nie vtedy, keď sa už má podpisovať rezervačka. Išli dole 5 000, ak si dobre spomínam. My sme pustili iba na začiatku, keď sme prestrelili s cenou a nemali sme ani záujemcov. Ale keď už boli traja naraz, tak nás ani nenapadlo, bral ten, kto bol rýchlejší. Ale my sme tú možnosť ani neponúkli, ani sa nikto nepýtal.
@carrot_apple alebo proste ked je v tom nejaky hacik, a ta ponukova cena je premrstena vzhladom na stav a lokalitu.
Pomáham znamemu predavať relity sú nehnuteľnosti ktore sme predali do týždňa. Sú take čo aj na druhý deň čista tutovka a sú take čo sa aj roky predavaju väčšinou tie ktore si ľudia myslia že za to dostanu za starý dom majland a popritom sú domy čo na zburanie. Ale ceny do neba väčšinou taký spustia ktorý maju nereálne očakavania.A áno spustiť môžu len každý uprednostnuje peniaze hned.Môžete vy chcieť ak treba ísť do banky a príde kupec ktoremu sa zapači a peniaze z účtu si vyberie a hned kúpi.Väčšinou uprednostnia tých a znižia cenu tým ktorý majú v hotovosti. Každý chce penaize hned.Ak by bol veľky zaujem o byt že dobra lokalita prerobený blizko centra take sa predavaju veľmi rýchlo.A vtedy väčšinou nespušťaju s ceny.

Kolko stoji nehnutelnost?
Ako dlho ju predavaju?
Ako rychlo sa ponahlaju s predajom?
Tam je vela otazok. Napr nemal som probelm pri cena napr 150 000 ti ist na 142 000 aj keby na 140 000. Vsetko je to o ludoch. Ak ste normalny klient nevymyslate tak osobne nevidim dovod sa nedohodnut.