Od kedy sa vypláca preplatok na daniach?
Od kedy sa vyplacajú preplatky dani?
Keď tak uvažujem ja by som v tom mala mať tiež starú adresu ale tam mi to tiež neprišlo...asi tiež budem musieť volať😞
Áno áno manžel to podpisoval nakoľko som bola v nemocnici
ked su manzelia vratený preplatok daní moze podat len jeden,
@laskamoja123 Preco? Napr.ak si v roku nejake mesiace pracovala, potom MD, RD tak ty poziadas o ročné zúčtovanie zamestnavatela-pravdepodobne ti vsetku zrazenu daň vrátia a manzel môže požiadať o NCZD na teba za mesiace co si bola na MD a RD. A ak vyjde niečo vrátiť tak vratia.
@evittam ja pracujem aj on pracuje ale nezije s nami a ja sa staram o dceru, kto ma nárok požiadat?
@laskamoja123 Na NČZD? Nikto. Na NČZD na manžela či manželku je nárok len v prípade ak je jeden z nich na MD, RD, evidovaný ako uchádzač o zamestnanie na UPSVaR.
Čiže ty požiadaš o svoje RZ u zamestnávateľa a on o svoje. Ale ak si celý rok pracovala tak nečakaj nejaké preplatky.
ked si poziadam tak preplatok dani mi nevratia ani danový bonus?
@laskamoja123 Ak budeš mať preplatok tak áno, ale ako píšem - ak si pracovala celý rok nemá vyjsť aký preplatok - rozdiel je väčšinou pár centov. DB na dieťa si si neuplatňovala mesačne? Ak nie tak potom ak spĺňaš podmienky nároku na DB tak ti ho vyplatia.
nie neuplatnovala som si a to vychadza kolko
@laskamoja123 21,41/mesiac/jedno dieta, pozor len jeden z rodičov
Môj dostane v marcovej výplate. Každý rok to tak má
Ahojte.Neviete ako to bude tento rok?Dokedy musia vyplatit ked termin na odovzdanie danoveho je 3marca?Dakujem za informaciu 😉
@lolobriadok Termín je 3.4. A vzdy je to rovnako - do 40dni od posledného možného termínu poslat DP.
@evittam Termin je do 3.marca nie?
@lolobriadok Nie do 31.3, tento rok su sviatky, tak plati co som napisala.
@evittam Citala som zle na nete datumy..Ospravedlnujem sa..😉 A nahodou neviete co znamena ze narok na danovy bonus(na jdeno dieta alebo uhrn alebo na viac vyzivovanych deti?A je tam suma tak to budu vracat?Dakujem za info
@lolobriadok Prepáč, ale nevidím doklad, ročné zúčtovanie a podobne. Nemôžem poradiť správne. Ak máš v DP typ A na r.66 sumu -neviem koľko Eur - tak to vrátia, alebo typ B r.121.
@evittam dakujem je tam ten typ..
@lolobriadok ???
@evittam Uz nam poradila znama..Budu mu vracat ale dakujem za pomoc 😉

Dakujem uz nam nedalo a obvolavala som d.u urobil chybu a naprava ju v pondelok maju dat peniaze na uctaren a ta ma odoslat na ucet takze ponaucenie ak sa vam nieco nezda treba volat skor a informovat sa naozaj k tomu 10 su vyplatene preplatky ak nemate odklad