Od výplaty do výplaty. Ako lacno navariť a ako ušetriť?
Ahojte som tu nová.. Chcem skusiť podebatit,vymeniť,poradiť o všetkom na čom môžeme ušetriť,ohladom varenia,celkovo ušetrit na čom sa dá,hlavne "od výpltay do výplaty"
Dakujem za akekolvek rady
Taký perkeltík by som si dala s haluškami............. By ma zožral s topánkami. 😀 😀 😀
@moni244 lenže pozerám, tak ty máš len 1 malé dieťa a to ešte neviem čo robí manž. Pretože mám 4 deti vo veku syn 20r., dcéry 9, 6,5 a 5 rokov. Ocinko pracuje ako robotník v automobilke. Manuálne. Takže nejaká polievka s pečivom u nás nehrozí, len ak by bol za ňou ešte aj nejaký guľáš s knedľou. Na obedy nechodí nik, takže varím doma. Z práce mi nosí stravné lístky a zato kupujem maso. Vyjde ma to podstatne lacnejšie.
Ešte mám takú skúsenosť, že ak navarím niečo na obed čo nemá rada rodina -najma deti, tak to sa potom otvárajú len paštieky, konzervy a tak je to tiež o ničom. Neušetrím.
Ráno jeme len nejaké pečivo, chlieb s kakaom, čajom apod. Obed poriadny a potom večer už tiež len tak rožky, so syrom, alebo chlieb smaslom a pod. ale obed je u nás výdatný. Niekedy navarím aj na dva 2dni. Polievky bežne jeme 2 dni, a hlavné jedlo sa tiež tak niekedy vydarí. Minule som varila guľáš kptlíkový 6litrov a na druhý deň nebolo už nič. Ocinko si to zobral aj do práce.
@bonaqa2013 môj tiež robí v automobilke, skladníka, chlap ako hora, jemu tie polievky s pečivom stačia, robím husté, ako som už písala, on je naučený z domu, viem, že sa ináč varí pre 3 členov domácnosti ako pre 6 člennú rodinu a do roboty si berie pečivo so salámou, jablko, viac aj tak nestíha zjesť
U nás v soboru idem na veľký nákup a v utorok už nič nie je. Naše dievčatá sa skrátka najedia a to sú obe štíhle.
@natalym ja idem v sobotu a v pondelok už nič nie je.
@moni244 a to nechodí ani na obedy? Lebo môj nie, nosí mi lístky a potom ja zato kúpim maso.
@bonaqa2013 Ja len kukám kam sa to stráca. My sa všetci stravujeme doma, len malá chodí na obedy, ale to si viem predstaviť čo tam asi zje, takže príde domov a hľadá.
To je jasné, veď Vás je veľa. 😀
Ale tak som rada, že som tu zapojila, lebo rada by som čosi ušetriť a nech rozmýšľam ako rozmýšľam stále mi to neto. Vyzerá, že to nie je až také zlé.
@bonaqa2013 nechodí, nestíha to, majú ďaleko kantínu, nosí stravné lístky, keď má rannú, naje sa po príchode domov, keď poobednú, tak pred odchodom a keď nočnú, tak má výdatnejšiu večeru, jedine si zo sebou berie obed vtedy, keď má 16-tku, vtedy má pol hodinovú prestávku na vyše medzi smenami
@bonaqa2013
@moni244
Baby a koľko tak miniete mesačne len na jedlo?
no baby, ako vas tak citam, obdivujem vas...
ja by som bez masa neprezila, ani ked som mala malo penazi...
Okrem toho fungovať na cestovinách a muke a chlebe cele dni je je zdrave, je to prilis vela sacharidov do tela, neskor to telo cloveku spocita .... vysoky tlak, priberanie, choroby apod..
Viem, ze ked sa neda tak sa neda.. ale ono je to strasne takto zit a hlavne na tom vychovávať deti... lebo si potom take stravovacie navyky preberu do zivota... vidíme to na nasich rodicov, ktori tiez vyrastli na sacharidovej strave , aké maju zdravie okolo 50-60tky..
V strave by mali byt hlavne bielkoviny a veeeela zeleniny, zdrave tuky ( oliv. olej, brav, mast ( ano dobre citate) a sacharidy ( muka, zemiaky, ryza ) len okrajovo...
@natalym ja na stravu miniem tiez nieco okolo 300 max. 400E ked kupujem drahsie veci a to mame maso skoro kazdy den, cast rodiny ma cez tyzden obedy ale ja si v poslednej dobe varim aj cez tyzden, lebo a inak stravujem... a sme 3-4 ako kedy.... vela zeleniny sa u nas kupuje...
Svieckovu a segedin tiez jeme 2-3 dni, to sa v malom uvarit neda 😀. maso do svieckovej davam hovadzie zadne..
a este.. ked je navarene, dam si to aj na neceru, co na obed 🙂
@natalym ja teraz budem musiet minat viacej, lebo idem kupovať maso mimo obchodov, aj vajicka.... musim, chcem si dať do poriadku travenie... preto pisem to, co pisem.... sacharidy su bleee... kazime si s nimi zdravie...
len je skoda, ze vsetko , co je v obchodoch je plne antibiotik, este aj zelenina... takze preto teraz idem podporovať trochu domace chovy, nech sa to rozsiruje a napreduje a nech sme zdravsi 🙂
Ano, je to drahsie , budeme to citit a nebude to sranda.. ale stoji mi to za moje zdravie aj mojej rodiny.. radsej uberiem inde 🙂

@natalym kľudne rob pre seba a deti ináč a preňho ináč, aj moja mama to tak robila, kvôli otcovi musíme vyberať reštiky, kde majú vyprážaný syr a hranolky, lebo iné jedlo v reštike nezje