icon

Od výplaty do výplaty. Ako lacno navariť a ako ušetriť?

kvetinka222
23. feb 2015

Ahojte som tu nová.. Chcem skusiť podebatit,vymeniť,poradiť o všetkom na čom môžeme ušetriť,ohladom varenia,celkovo ušetrit na čom sa dá,hlavne "od výpltay do výplaty"
Dakujem za akekolvek rady

moni244
24. feb 2015

@natalym kľudne rob pre seba a deti ináč a preňho ináč, aj moja mama to tak robila, kvôli otcovi musíme vyberať reštiky, kde majú vyprážaný syr a hranolky, lebo iné jedlo v reštike nezje

natalym
24. feb 2015

@moni244 Áno a v pizzerii pizzu Hawai, inú ani bohovi. 😀
Lenže takto neušetrímmmmmmmmmmm.............

moni244
24. feb 2015

@natalym no je to ťažké s takýmto chlapom a keby si navarila a dala mu to, že iné nebude, tak buď to zje, alebo bude hladný, čo urobí?

natalym
24. feb 2015

@moni244 Nezje to. Kľudne bude hladný aj týždeň.

moni244
24. feb 2015

@natalym tak si už len zvyknúť, s ním nepohneš

natalym
24. feb 2015

@moni244 Veď som si a zvykla, len sem tam ma prepadne taký blbý nápad, že zmeniť to. Tak má iné kvality. 😀

moni244
24. feb 2015

@natalym jaj, blbé nápady, to poznám 😀

natalym
24. feb 2015

Taký perkeltík by som si dala s haluškami............. By ma zožral s topánkami. 😀 😀 😀

bonaqa2013
24. feb 2015

@moni244 lenže pozerám, tak ty máš len 1 malé dieťa a to ešte neviem čo robí manž. Pretože mám 4 deti vo veku syn 20r., dcéry 9, 6,5 a 5 rokov. Ocinko pracuje ako robotník v automobilke. Manuálne. Takže nejaká polievka s pečivom u nás nehrozí, len ak by bol za ňou ešte aj nejaký guľáš s knedľou. Na obedy nechodí nik, takže varím doma. Z práce mi nosí stravné lístky a zato kupujem maso. Vyjde ma to podstatne lacnejšie.
Ešte mám takú skúsenosť, že ak navarím niečo na obed čo nemá rada rodina -najma deti, tak to sa potom otvárajú len paštieky, konzervy a tak je to tiež o ničom. Neušetrím.
Ráno jeme len nejaké pečivo, chlieb s kakaom, čajom apod. Obed poriadny a potom večer už tiež len tak rožky, so syrom, alebo chlieb smaslom a pod. ale obed je u nás výdatný. Niekedy navarím aj na dva 2dni. Polievky bežne jeme 2 dni, a hlavné jedlo sa tiež tak niekedy vydarí. Minule som varila guľáš kptlíkový 6litrov a na druhý deň nebolo už nič. Ocinko si to zobral aj do práce.

moni244
24. feb 2015

@bonaqa2013 môj tiež robí v automobilke, skladníka, chlap ako hora, jemu tie polievky s pečivom stačia, robím husté, ako som už písala, on je naučený z domu, viem, že sa ináč varí pre 3 členov domácnosti ako pre 6 člennú rodinu a do roboty si berie pečivo so salámou, jablko, viac aj tak nestíha zjesť

natalym
24. feb 2015

U nás v soboru idem na veľký nákup a v utorok už nič nie je. Naše dievčatá sa skrátka najedia a to sú obe štíhle.

bonaqa2013
24. feb 2015

@natalym ja idem v sobotu a v pondelok už nič nie je.

bonaqa2013
24. feb 2015

@moni244 a to nechodí ani na obedy? Lebo môj nie, nosí mi lístky a potom ja zato kúpim maso.

natalym
24. feb 2015

@bonaqa2013 Ja len kukám kam sa to stráca. My sa všetci stravujeme doma, len malá chodí na obedy, ale to si viem predstaviť čo tam asi zje, takže príde domov a hľadá.
To je jasné, veď Vás je veľa. 😀
Ale tak som rada, že som tu zapojila, lebo rada by som čosi ušetriť a nech rozmýšľam ako rozmýšľam stále mi to neto. Vyzerá, že to nie je až také zlé.

moni244
24. feb 2015

@bonaqa2013 nechodí, nestíha to, majú ďaleko kantínu, nosí stravné lístky, keď má rannú, naje sa po príchode domov, keď poobednú, tak pred odchodom a keď nočnú, tak má výdatnejšiu večeru, jedine si zo sebou berie obed vtedy, keď má 16-tku, vtedy má pol hodinovú prestávku na vyše medzi smenami

natalym
24. feb 2015

@bonaqa2013
@moni244
Baby a koľko tak miniete mesačne len na jedlo?

moni244
24. feb 2015

@natalym tak okolo 180 eur aj s gastráčmi

natalym
24. feb 2015

@moni244 To podľa mňa vôbec nie je veľa. A kupuješ aj ovocie, zeleninu?

tenerifka
24. feb 2015

@natalym ty natieras muzovi chlieb? On nema ruky? A ked mu nechuti, preco si nenakupi a nenavari sam?

moni244
24. feb 2015

@natalym áno, jasné, všetko je už v tom, no takto sa mi to podarilo skresať po tom vyrábaní jedálnička

natalym
24. feb 2015

@tenerifka Áno natieram. Má ruky aj nohy, ak si čítala moje príspevky aj inde tak už vieš. Určite by nenakupoval ani nevaril. Prosím, nečuduj sa tomu, lebo to by už bola iná téma. 😉

natalym
24. feb 2015

@moni244 Si fakt dobrá. Ale tak asi Tvoj muž je s tým uzrozumený.

moni244
24. feb 2015

@natalym on zje všetko, čo navarím, to je obrovská výhoda

natalym
24. feb 2015

@moni244 My minieme tak cca 300 - 400 €. To je asi veľa, teda, však?

moni244
24. feb 2015

@natalym to je relatívne, máš deti vo veku, keď jedia ako neriadené strely, je vás viac, ja tiež nepredpokladám, že takúto sumu udržím dlho, ale kým som na rodičovskej, mám čas to lepšie korigovať, keďže ten rozpočet je nižší ako keď budem už aj ja pracovať

katrin21
24. feb 2015

no baby, ako vas tak citam, obdivujem vas...
ja by som bez masa neprezila, ani ked som mala malo penazi...
Okrem toho fungovať na cestovinách a muke a chlebe cele dni je je zdrave, je to prilis vela sacharidov do tela, neskor to telo cloveku spocita .... vysoky tlak, priberanie, choroby apod..
Viem, ze ked sa neda tak sa neda.. ale ono je to strasne takto zit a hlavne na tom vychovávať deti... lebo si potom take stravovacie navyky preberu do zivota... vidíme to na nasich rodicov, ktori tiez vyrastli na sacharidovej strave , aké maju zdravie okolo 50-60tky..
V strave by mali byt hlavne bielkoviny a veeeela zeleniny, zdrave tuky ( oliv. olej, brav, mast ( ano dobre citate) a sacharidy ( muka, zemiaky, ryza ) len okrajovo...

@natalym ja na stravu miniem tiez nieco okolo 300 max. 400E ked kupujem drahsie veci a to mame maso skoro kazdy den, cast rodiny ma cez tyzden obedy ale ja si v poslednej dobe varim aj cez tyzden, lebo a inak stravujem... a sme 3-4 ako kedy.... vela zeleniny sa u nas kupuje...
Svieckovu a segedin tiez jeme 2-3 dni, to sa v malom uvarit neda 😀. maso do svieckovej davam hovadzie zadne..

natalym
24. feb 2015

@katrin21 Aj ja varím mäso často, môj muž by sa nenajedol.
Vidíš musím sa zamyslieť nad tou sumou.........Ďík.
Tak asi je to v poriadku, veď jeme všetci doma. Hm.

katrin21
24. feb 2015

a este.. ked je navarene, dam si to aj na neceru, co na obed 🙂

katrin21
24. feb 2015

@natalym ja teraz budem musiet minat viacej, lebo idem kupovať maso mimo obchodov, aj vajicka.... musim, chcem si dať do poriadku travenie... preto pisem to, co pisem.... sacharidy su bleee... kazime si s nimi zdravie...
len je skoda, ze vsetko , co je v obchodoch je plne antibiotik, este aj zelenina... takze preto teraz idem podporovať trochu domace chovy, nech sa to rozsiruje a napreduje a nech sme zdravsi 🙂
Ano, je to drahsie , budeme to citit a nebude to sranda.. ale stoji mi to za moje zdravie aj mojej rodiny.. radsej uberiem inde 🙂

natalym
24. feb 2015

@katrin21 To aj my. Naši nemajú radi tri dni to isté. Dva áno, to sa dá, ale tretí deň to si môžem jesť sama. Ale také nebýva, snažím sa na max. dva. Väčšinou to čo je v nedeľu sa je aj v pondelok.