icon

Odchádzajú vám peniaze z účtu bez dôvodu?

25. dec 2023

Prosimvas , dnes som si vsimla ze mi zacali odchadzat len tak peniaze z uctu odisli mi uz vela tak som rychlo volala do banky na zablokovanie. Moze to byt z Temu? Objednavala som si tam veci a teraz som citala ze viacerim sa toto stalo

Strana
z2
liz_lemon
25. dec 2023

a ty nevidis nazov obchodnika, ked nevies, komu idu? daj reklamaciu do banky

sasa1310
25. dec 2023

to si sa dnes dovolala do banky?

life123
25. dec 2023

Ja objednávam pravidelne z Temu. Na účte mám peniaze ale mne nezmizlo nič. Prvý krát počujem, že sa to môže diať z Temu... Dúfam že nie. 🫣

janka54321
25. dec 2023

@sasa1310 call centra v bankach funguju 24 hodin denne, a karta sa da tým pádom zablokovat nepretrzite

janka54321
25. dec 2023

ak kupujete u neovereneho obchodnika treba platit virtualnou kartou, ktoru si v IB alebo v mobilnej aplikacii vygenerujete a potom sa nemoze stat, ze su vam stahovane peniaze bez vasho vedomia

doriiis
25. dec 2023

@sasa1310 ....a dnes už ponúka väčšina bánk blokovanie karty cez IB.Zablokovat kartu si človek vie už aj sám.

dadka1997
25. dec 2023

Z temu ? Objednavam pravidelne mam v mobile apku ..
Ale pred mesiacom mi vyskocilo z temu ze maju nejaky suprise box a ze stoji 2€ a je tam vselico od telefonu po domace spotrebiče, ale dole v podnienakch bolo pisane ze kazde 2 tyzdne bude z uctu odchadzat nejaka ciastka ..

janagem
25. dec 2023

@janka54321 toto ešte stále nemá každá banka

sasa1310
25. dec 2023

@doriiis však to viem, že si zablokovať vie každý sám. preto sa divím, že volá do banky cez sviatok

cafelatte
25. dec 2023

V banke ti vedia povedať kto stahuje peniaze, aj po telefóne.

refly
25. dec 2023

Veci ako ali, temu a podobne maju mizernu ochranu. Casto sa stava ze potom vytekaju penaze z uctu. Aj pani v banke ma upozornovala ze sa to deje pomerne casto. Idealne platit paypalom, alebo jednorazovou virtualnou kartou.

hederamonstera
25. dec 2023

ano, pravdepodobne to je z Temu. Na nete je kopec clankov ci youtube videii aky je Temu podvod (o otroctve uz ani nehovorim). O tom ako po nakupe z Temu zacali odchadzat male ciastky z uctov. Samozrejme nie vsetkym.
Sa divim, ze ludia su tak sprosti a toto podporuju, ze im nedojde, co za tou neuveritelnou nizkou cenou je. Otroctvo, predavanie informacii o zakaznikoch dalsim stranam.

nelca84
25. dec 2023

Ja by som povedala, ze si klikla na nieco "supervyhodne". Takto sa chytaju ti menej financne gramotni...

vanilkovazmrzka
25. dec 2023

Dobrovolne ste sa nechali sledovat cez trapnu lacnu cinsku appku, tak neni divu 🙂

livka_
25. dec 2023

Ano, zvyknu odchadzat male ciastky niekomu. Videa su na youtube o tom ze Temu takto okrada

didush27
25. dec 2023

Ak máš banku, čo podporuje platbu virtuálnou kartou, vždy treba platiť ňou, za čokoľvek objednané z netu, aj zo slovenských e-shopov
A potom sa to isto nestane

hrabovo
25. dec 2023

Kolegovi odišla 49 krát platby po 17 eur, bez notifikácii, reklamoval a nepochodil, vraj jeho chyba, keďže nemá dvojstupnovu ochranu pri platbách

jumama
25. dec 2023

Bola urobena analyza programovacieho kodu aplikacie Temu - a tuto je report: https://grizzlyreports.com/we-believe-pdd-is-a-... Ta aplikacia ma pristup uplne ku vsetkemu v tvojoim telefone a absolutne sa neodporuca ju pouzivat. Je skoro ako softver na spehovanie.

Temu ako take bolo podozrive hlavne preto, ze uplne vsade vo vysledkoch vyhladavania maju reklamy - a prave aj z toho, kolko ich tieto reklamy stoja, da sa usudit, ze na kazdej objednavke prerobia viac ako 30 USD a teda ich biznis model je pravdepodobne nieco ine.

saimooon852
27. dec 2023

@vanilkovazmrzka Az na to ze ta sleduju uplne vsade, aj na fb, insta, gmail, mobil polohu, operator odkial presne volas, banka kde minas peniaze, google co vyhladavas a vsetko vsetci vedia 😀 Hlavne len temu je zle 😀

vanilkovazmrzka
27. dec 2023

@saimooon852 precitaj si koment nad tebou. Nieco vies obmedzit, a niekde nemas absolutne kontrolu nad tym, ale data si od teba vyvojari vycucaju. Takze ano, temu JE zle.

saimooon852
28. dec 2023

@vanilkovazmrzka videl som, stale to nemeni nic na tom ze 99% appiek sleduje vsetko co robis nie len temu, ved fb to riesil, dostaval velke pokuty, mal sudy ze predavaju data uzivatelov, do teraz platia pokuty a pochybujem ze niekto fb odinstaloval, alebo zrusil 😀 Alebo Huawei, ktory mal tiez problem s tymto a google s nimi prestal spolupracovat a podobne. Tiktok bol tiez vyhlaseny ako appka ktora kradne data a predava. Google sleduje uplne vsetko co vyhladavas a potom ti podla toho chodi reklama na rozny tovar atd. Takze nie len temu je problem. Ked niekto nechce aby mali jeho data, jedina moznost je uplne prestat pouzivat mobil. Lebo este aj operator vie, presne s kym si volala, co ste rozpravali a kde si sa presne nachadzala.

niekto2hy
28. dec 2023

@vanilkovazmrzka Mozes nakupovat cez PC,ntb,tam nepouzivas ziadnu aplikaciu.

vanilkovazmrzka
28. dec 2023

@saimooon852 stale si ides svoje, tak este raz, ostatne apky sa ta pytaju, co a ci chces zdielat, a povolujes zbierat data na tie marketingove ucely. Napriklad. Ale sak su to tvoje data, stahuj si co chces, nakupuj kde chces, mne je to sumak 🙂

vanilkovazmrzka
28. dec 2023

@niekto2hy nemam zaujem

saimooon852
28. dec 2023

@vanilkovazmrzka odbornicka lebo precitala jeden clanok 😀😀 https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/poz....
Nech sa paci uplne rovnaky pripad ked facebook obchdooval s datami ludi a predaval ich inych strankach 🙂 officialne prehral sud a dostal este aj pokutu, realne dokazany pripad, dufam ze fb uz je vymazany a mas uplne novy mobil 🙂

vanilkovazmrzka
28. dec 2023

@saimooon852 dobre.

13uzivatelka11
29. dec 2023

Ahoj akurát v tomto dokumente o tom hovorí že áno temu to robí

https://www.youtube.com/watch?v=9UBkQ0r7wkI
stana1974
12. okt 2024

Presne to isté sa mi stalo teraz a to iba raz som si objednala z Temu ..roky si objednávam zo všelikadiaľ nikdy nič sa nestalo až teraz.

stana1974
12. okt 2024

@life123 roky si objednávam zo všelikadiaľ,nič sa nestalo,teraz prvýkrát z Tému a hneď vybieleny učet...takže lepšie je nemať financie na tej karte ktorou platíte len tú sumu ktorú potrebujete...

Strana
z2