icon

Odkiaľ si zobrať pôžičku, keď som na materskej?

lenka591985
31. júl 2013

Ahojte chcem sa spýtať či my neviete pomôcť poradiť potrebujem si požičiať 1300eur.Ak ste bola niektora v mojej situacii odkial ste si požičiali a či to malo pokojny priebeh.Dakujem

sisaha
31. júl 2013

@lenka591985 ak si na MD, nikto ti nepozicia. Myslim teda z tych serioznych spolocnosti. Nebankovky urcite, ale tie by som vynechala... Ak si vydata, tak manzelovi pozicku daju v pohode.. Ak nie, skus poziadat rodicov o pomoc, alebo inych pribuznych

petkovamama
31. júl 2013

@lenka591985 pokial mas ucet v banke a pravidelny prijem aj pocas MD ,tak tvoja banka ti pozicia.teda ak uz tam nemas pozicku.teraz banky nezistuju ci si na MD,ich zaujima pravidelny prijem a bezuhonost klienta.mne dokonca ponukli sami pocas MD uver a nikto sa nepytal skadial mi chodi prijem,ci je to materska,alebo mzda.

andreah25
31. júl 2013

@lenka591985 Koľko mesačne si vieš z rodičovského príspevku odložiť? Nič? Tak nad pôžičkou ani neuvažuj, pretože ak nevieš nič odložiť, nebudeš mať na splátku a dostaneš sa do zbytočných problémov.

lenka591985
autor
31. júl 2013

@andreah25 ja mam prijem aj s muzom nie len rodičovsky

andreah25
31. júl 2013

@lenka591985 Tak potom nebude problém získať úver. Žiadateľom bude manžel, Ty ako spolužiadateľ a môžete žiadať úver do výšky, koľko to Vaše príjmy dovolia - to už posúdi banka, najlepšie tá, kde vám chodia príjmy - manželov plat alebo Tvoj rodičovský.
No môj prvotný príspevok platí i v tomto prípade, ak nedokážete mesačne šetriť minimálnu sumu, tak nedokážete ani splácať úver bez toho, aby ste si niečo nemuseli odriecť, čo si bežne doprajete.

lenka591985
autor
31. júl 2013

LEN JA SOM TO CHCELA NA SEBA LEN LEBO ON MA UVER CO SME SA STAHOVALI A KUPILI BYT

palko710922
31. júl 2013

V prvom rade závisí od toho, aký typ úveru ste brali, v akej výške, aká je Vaša mesačná splátka.....v druhom rade, aká je Vaša bonita....t.j. príjmy vs, výdaje.......pokiaľ je manžel žiadateľ a ty si spoludĺžnik, čo predpokladám, že asi tak to bude existuje možnosť ako by si brala úver......no samotne matka na materskej, alebo poberateľka rodičovského príspevku v úvere stáť nemôže takmer ani v nebankovke, pretože úvery pre matky na MD sú posudzované aj sčasti zákonom a zároveň sú z hľadiska zákona o úveroch príliš rizikové. Hlavne čo nedoporučujem je lákadlo nebankoviek na nízky úver ručený nehnuteľným majetkom Môžeš žiadať o úver aj keď budeš v roli matky na MD, aj bez manžela, ale potom banka bude žiadať zábezpeku k úveru prostredníctvom tretej osoby, samozrejme zárobkovo aktívnej. V časti ratingu banky budeš musieť aj tak priznať splátku už čerpaného úveru. Úver na zmenku v žiadnom prípade, rozbilo by to vzťah v rodine, je to hra s ohňom.

m_ij_ka
9. aug 2013

pokiaľ si na materskej tak z banky nedostaneš nič, jedine z nebankoviek len tam je úrok strašidelne vysoký treba si to prerátať či sa ti to oplatí a koľko preplatíš