Odpočet nezdaniteľnej čiastky pre manžela
Dobrý deň chcela by som sa opýtať manžel si uplatňuje na mňa v práci odpocet nezdanitelnej ciastky od 1.1.2024 do júna 2024 za 6 mesiacov pretože v Júni mala dcéra už 3 roky len mňa by zaujímalo či sa to uplatňuje do 3 roky alebo ked mi ďalej po 3 rokoch dcéry bol ďalej platený rodicovsky príspevok keďže dcéru do spádovej škôlky nezobrali od štátu či si môže uplatniť aj ostatné mesiace alebo je tam medzera v zákone že stále to je nastavené len do 3 roky dieťaťa s predpokladom že sa manželky zamestnajú aj keď po novom ženy sa starajú o dieťa ďalej na rodičovskej dovolenke platenej kvôli nezobratiu do škôlky ale To štát asi už nepovažuje za úľavu na daniach pre manžela na manželku že sa stará o dieťa aj v tejto podmienke. Nestretli ste sa s tým niekto ?
Ďakujem
@majamat no super manželovi účtovnícka dala len 6 mesiacov ked dcéra dovrsila 3 roky som zvedavá ako mi to teraz dorovna zvyšok ach
@superholka77 Pokiaľ si na rodičáku a nemáš iný príjem, ktorý by sa odpočítal, môže si manžel uplatniť celú sumu
https://podpora.financnasprava.sk/722442-Nezdan...
Odpoveď finančnej správy
@patka06 ďakujem veľmi krásne čiže tým padom aj ked mala dcéra 3 roky v júni a rodicovsky ďalší plynul od septembra si môže uplatniť manžel aj za júl august vlastne celý rok?
@superholka77 a nahlásil jej manžel, že ostávaš na rodičáku? Ona to nemá odkiaľ vedieť, brala štandard a to tri roky dieťaťa.
Ono dosť záleží aj od toho, či si manžel správne vypísal Žiadosť o ročné zúčtovanie. Hlavne aký počet mesiacov uviedol na uplatnenie NČZD v bode II.
Takže ja len že dopredu sa sťažovať na účtovníčku nie je na mieste.
@superholka77
@ekira1 Ja sama som s manželovou účtovníčkou telefonovala a mala všetky veskere informácie ale ďakujem už mám zodpovedané všetky otázky ďakujem všetkým