Opakované zamietnutie pôžičky
Ahojte viemi niekto poradit? dcerin priatel ma ucet v TB kde si aj chel zobrat mensi uver, no a tam mu odmietli uver aj 5krat. A davaju mu dovod ze v niektorej banke alebo niekde ma nedoplatky, no ale nakolko je iba 21 rocny mlady muz on nema nikde ziadn uver ani lizing, takze si vypital a vyplnil ziadost, do BA na centralu a odtial mu prisla behom 5dni odpoved ze ziadny dlh nikde nema a ani nieje dlznikom ziadnej spolocnost. Ateraz moja otazka , existuje nieaka institucia kde by sme sa obratili ,ci sa stim neda nieco robit. vkazdej banke dostane odpoved Zamietnuteeeeee. ☹ ak viete poradte
nech sa obráti na finančného poradcu
@vivien38 sociálka, zdravotka - to má všetko vyrovnané? kreditná karta? ak napr. nezaplatil jednu splátku včas na kreditnú kartu, už to vyskočí v úverovom registri... nie je spoludlžníkom / ručiteľom niekomu inému na úver? nemá nepovolené prečerpanie na účte? v banke by mu mali presne povedať, v čom je problém... z akej centrály má potvrdenie? z nejakej konkrétnej banky alebo z úverového registra?
@vivien38 kam posielal tu ziadost? Na centralny register bankovych uverov? http://www.sbcb.sk/download.html ked mu odtial prisla odpoved, ze nikde nic nedlhuje, tak presne tu istu info by mali mat aj banky v kedze sa pri kazdej ziadosti o uver s tymto registrom spajaju...
Este mi napadlo, nie je niekomu rucitelom alebo spoludlznikom? A to sa zaratava medzi jeho vydavky a teda mu to nemusi vyjst...
v úverovom registri môže mať zápis -ten tam je tuším 5 rokov. aj keď má všetko už vysporiadané... mohol mať predtým nejaké nedoplatky, alebo omeškania. mohli to byť aj faktúry za mobil, tovar na splátky... a druhá vec je ten vek. banky majú na to svoje podmienky, mal by sa aj na to informovať
Staci, ze je niekomu rucitelom, a ak ten ten niekto nesplaca nacas alebo nesplaca vobec, tak to moze byt dovod zamietnutia pozicky. (Mojmu manzelovi sa to stalo tiez a teraz som nakoniec tomu dotycnemu oneskorenemu platcovi vdacna 🙂 lebo sme to zvladli nakoniec aj bez pozicky a nemusim banke nic spalacat 😝
@vivien38 Každé zamietnutie žiadosti o úver veľmi negatívne vplýva na hodnotenie úverového registra. Ak mu bolo povedané, že je to z dôvodu, že má v niektorej banke niečo nezaplatené, tak nech si vyžiada úverový register - žiadosť nájde na tomto linku - http://www.sbcb.sk/download.html a danú žiadosť musí poslať na túto adresu:
SBCB - Slovak Banking
Credit Bureau, s.r.o.
Malý trh 2/A
811 08 Bratislava
Ak mu príde výpis a nič v ňom nebude, tak mu podali v banke nesprávnu informáciu a dôvod zamietnutia je úplne iný. Taktiež to môže byť, ako tu bolo uvádzané, že má podlžnosti v nejakej štátnej inštitúcii, treba si to tiež overiť.
Najlepšie by však bolo, aby si zistil priamo v bankách, kde mu úver zamietli, aký je presný dôvod ich zamietnutia.
Je však i pravda to, že niektoré banky takto mladým ľuďom úver nechcú dať, alebo dajú ale v obmedzenej výške a dobe splatnosti. Ale nie je pravda, že by tieto podmienky zatajovali, sú to podmienky bežne stanovené a dostupné aj na webových stránkach bánk.
nie rucitelom nieje nikomu, on uzmal pozicku ako 20rocny ale snou nemal ziaden problem, splatil ju vcas a z registra mu prisla odpoved ze ma vsetko v poriadku tak ja neviem kde je chyba. no moze byt ze ma v danej banke kreditnu kartu storou moze ist do minusu a uz ju aj vyuzil tak moze byt aj to.
Tak od koľkých rokov poskytuju pôžičky ja mam 21 a v kazdej banke mi zamietnu tak naco ponúkajú ľuďom od 18 rokou
Každá banka má svoje interné pravidlá pre hodnotenie žiadateľov. Mladý ľudia to majú pri overovaní určite ťažšie, ale určite sa to nedá generalizovať, že mladí ľudia pôžičku nedostanú. Ak ma hoc aj mladý klient v banke vybudovanú dobru bonitu, chodia mu na účet pravidelne peniaze a má napr. zriadený aj sporiaci účet tak mu banka dokonca sama začne ponúkať predschválené úvery (skúsenosť z Tatrabanky).

banky nechcu davat pozicky ludom do 25 rokov..... nikde to nemaju oficialne ale je to tak ....