icon

Opatrovateľský príspevok pri demencii

28. jan 2023

Svagrina sa stara o svokru . Ma stredne tazku demenciu . Doma je to s nou este dobre , aj ked teraz napriklad pojedla za tyzden vsetky lieky , ktoré mala uzivat mesiac , ale vonku je dezorientovaná . U psychiatricky nevedela ani aký je rok . Psychiatricka jej v sprave odporucala umiestnenie v zariadeni, ale ona nechce . Bohuzial , svagrina od nas za tu starostlivost o nu pozaduje peniaze , lebo jej to nevychadza . Moj manzel pritom nema voci nej vyzivovaciu povinnost , lebo ako dieta bol osvojeny babkou a mama na neho neprispievala . Navyse ja som na rodičovskom s dvoma detmi , takze tie peniaze nám chybaju, čo jej plati , lebo to nie je zeovna symbolicka čiastka . Svokra má dochodok 230 eur . Myslite , že jej schvalia opatrovatelsky a kolko je to penazi ? Ako prebieha schvalovanie ? Musi svokra niekam chodit , alebo príde nejaka komisia za nou ? Vdaka

Strana
z2
modrykolibrik
9. jan 2025

@polrt záleží aký lekár robil posudkový. Je to skôr o rozhodnutí lekára. Záleží dosť aj body, kedy a pri ktorých úkonoch je samostatná. Väčšinou dávajú OP keď má pacient 6 stupeň.

polrt
9. jan 2025

@modrykolibrik no praveze ani bodovanie my nesedi,i v tom sa idem odvolat.bodovali niektore cinnosti za 10 a malo byt aspon 5 alebo 0. Myslim si ze boduju ako oni chcu a to prave preto aby nemuseli uznat opatrovatelske .Mozu zamietnut i pri 24/7 starostlivosti ak mam od viacerych lekarov doporucenie.

Strana
z2