Oplatí sa investovať do štátnych dlhopisov?
Dvojročný dlhopis bude mať úrok 3 % ročne, štvorročný dlhopis bude s úrokom 3,3 % ročne.
Aky mate na to nazor? Oslovilo vas to?
@viestta
Prosim, odhladnime z ktorej dielne to prislo.
Nechcem, aby sme sa bavili o politike, ale chcem cisto pohlad z financneho hladiska.
Z financneho hladiska tvojho alebo z globalneho hladiska nas vsetkych ako danovych poplatnikov? Ak ty zarobis, na uroky sa ti poskladame my ostatni (a aj ty sa na nich budes musiet podielat), pretoze vlada si poziciava s navyhodnym urokom.
oslovilo by ma to pri 30%
To sa na to niekto chytí? 🤦♀️... som si myslela, že po kupónovej privatizacii - podvod storočia... ma už nič neprekvapí🫡🤔🫣😐😬
@autorka, cisto z financneho hladiska su statne dlhopisy konzervativna investicia, ktora ti realne nepokryje ani inflaciu. Ak mas peniaze na beznom ucte, tak ano dlhopis sa ti oplati* .
*das do toho 5000 eur, zarobis 3 % rocne, pri rocnej inflacii 2-5 %, cize po 2 rokoch mas z toho hodnotovo zas 5000 eur alebo menej .
** Ak platis dane, tak si ten urok aj sama zaplatis, cize budes mat menej ako 5000 eur. Ak dane neplatis, tak aspon nemas pachut toho, ze si musela zaplatit viac na daniach, aby si tie 3% vobec dostala a podporila do buducna tvorbu dalsich dlhopisov, ktore ta budu zas na daniach stat dalsie a dalsie peniaze.
Skúsim to takto.... Požičala by si peniaze niekomu, kto je stále v mínuse, žije na dlh a nevie hospodáriť? A to je slovenská republika.
Síce môžeš povedať, že aj US sú stále v mínuse, ale väčšina inovatívnych firiem je v US, takže US ekonomika rastie narozdiel od našej výroby áut
A teraz si odpovedz
Nechcem nic co ma nieco spolocne so statom, lebo na konci bude aj tak jeden velky ojeb
Určite nie.
a navyše je to na obdobie 2r resp. 4r. Bude tu nová vláda a nech si sľuby a záväzky tejto vlády rieši potom podľa hesla po nás potopa. Za mňa nie, ja tejto vláde a jej hospodáreniu neverím. Nech si investujú ich voliči, ktorí im veria.
Dakujem vsetkym za vas pohlad. Este podotknem, ze minister Kamenicky vyhlasil, ze vynosy z dlhopisov sa nebudu zdanovat. Verite tomu? Nie je to len, ze ked vtacka lapaju tak mu pekne spievaju.
A to je veľa 3% keď ja na invidi mam denný zisk od 50 do 200€? Je to akože málo ,keď inflácia je nejaké 2% ročne ,máš zisk 1% ,to je veľa ?radšej budem robiť denne obchody ,ako dostávať tie smiešne peniaze čo ponúkajú všade
Za mňa určite veľké NIE. V živote nikdy nič,čo začína,,štát-ne,,... Neverím ani, že nejaké dôchodky za 20-30 rokov budú. Už teraz sú v obrovitanskej strate,len sa to láta kupovaním voličov. Za mňa si radšej šetriť,investovat po vlastnej osi. Ešte keď súdruh povedal,že peniaze v dôchodkových sporeniach ľudí si chce ,, požičiat,, na výstavbu diaľnic. Akože čoooo omg... 🙉 Toto bude za pár rokov zase len jeden obrovský tunel (ale Višňové to nebude 🤣) Minimálne odvody a nazdar..
Vôbec nie,mám v jednej nemenovanej banke podielové listy od júna minuleho roku za sedem mesiacov mi pribudla hodnota 7,8 percent!! Tie úroky štátu ani nekopiruju inflaciu....čo ponúkajú...
Neexist, aby som dala peniaze týmto kriminálnikom. Aj keby mi dávali 20%.
Nie statne dlhopisy Slovenska by som nekupila, mozno tak pri 15% ale aj tak skor nie. 3% naozaj nie je nejaky vyhodny urok a este ten nazov Patriot, no na tycku mi je.
Nech si ich nakupi ta cvarga okolo Fica a spol, ked tak prezentuju ako uzasne kvizne Slovensko pod ich rukami, takze to urcite povazuju za vyhodnu a bezpecnu investiciu 🙈
tento produkt oslovi len cielovku pre ktoru je určeny- starších a ultra konzervatívnych investorov, ktori v podstate nikdy neinvestovali. Ciselne to možno možno pokryje inflaciu. Osobne mi to je proti srsti, ale neodsudzujem nikoho ,kto sa pre ne rozhodne. Každopadne na trhu existuju i daleko diverzifikovanejšie možnosti než sa spoliehať na zaväzky 1 štátu. Na druhej strane nemôžeme porovnavať tuto investiciu s vynosom akcii a akciovych indexov, to by nebolo fér. Porovnavajme ju s výnosom termínovanych vkladov napríklad
Nie. Uplna blokacia penazi na 2 az 4 roky za urok, ktory nepokryje ani inflaciu? Poloz si otazku inak. Tu ti dam 30E a o rok dalsich 30E. A ty mi daj 1000, ktore 2 roky neuvidis. Mozem okaslat tie uroky.

Nech si ich kupia volici koalicie, zo srdca im prajem dalsi ekonomicky zazrak z kuchyne ministra Kamenickeho