icon

Oplatí sa mať dva bankové účty?

stelly652
18. máj 2025

...Dobrý deň idem si nutne po radu...Oplatí sa mať dva banky a bankové účty? ak tu pôvodnú banku ktorú mam a používam nechcem ju rušiť,ale je ešte druha banka,ktorú ma každý len ja ne ma to vyznám mať dve banky?...chodia mi peniaze na účet a mam druhy pilier v tom...Ma niekto dva banky naraz? Som teraz v spojení s jednou Bankou....ďakujem za každú radu, tipy a návrh

niekto2hy
18. máj 2025

@stelly652 Mozes mat aj 3,4,5 bez poplatkov,preco nie.😎

petamich
18. máj 2025

Mam ucet asi v troch bankach, styroch ak ratam Revolut. Podla mna je relativne bezne, ze ma clovek viac uctov (jeden mam hlavny, v inej banke mame spolocny ucet domacnosti, ...)

janai1
18. máj 2025

Momentálne mam účty v 3 bankách a veru už má to pár krát zachránilo keď moja primárna banka mala odstávku zrovna keď som potrebovala platiť 😅

candii
18. máj 2025

Mám 3 banky 😅

tetapetra
18. máj 2025

@stelly652 mám to ako ty už skoro 20rokov.

maranco
18. máj 2025

@stelly652 v dobe okamžitých platieb je jedno akú banku majú druhý platby prejdú do 10 sekúnd

ak druhá banka má funkcie ktoré nemá tvoja a ich potrebuješ tak si založ aj druhý bezplatný účet

ak by si zaň mala platiť tak zbytočné len kvôli tomu, že ju má niekto iný

zic
18. máj 2025

@stelly652 banka, ktoru ma kazdy iba ja nie... co to znamena v praxi? Ako ta to obmedzuje? Na co budes ten druhy ucet vyuzivat?

misanthropicdann
19. máj 2025

@stelly652 mam 3 účty každý v inej banke. Všetky 3 plnohodnotné využívam

markzzy
20. máj 2025

Mam 6 uctov 😅 VUB hypoteka, Revolut kurzy, mBank platenie, CSOB vklady, FIO lebo svojho casu mali najlepsi urok na sporení a jednu zahranicnu banku, kde mi chodi prijem. Keby tak bola jedna co mi splni vsetko co po banke chcem, ale to asi chcem vela.

bielasovicka
20. máj 2025

@stelly652 môžeš mať hocikolko. Keď máš peniaze....

katty123456
21. máj 2025
@bielasovicka

@stelly652 môžeš mať hocikolko. Keď máš peniaze....

@bielasovicka presne...naco mať 2_3banky keď mám 3litee napr?vklad na každom účte je chránený do 100litrov nájdem si banku s naj.poplatkami načo ďalšiu..pre dobrý pocit?c mojej banke mám asi 6produktov a v poho

leskovael
21. máj 2025

ja som prave rušila učet ktory som mala asi 15rokov. bol mi zbytocny a s poplatkom.. chcela som mat iba jeden, kedze to tak budem kat priehladnejšie. Ale ja nemam tolko penazi,aby som potrebovala viac uctov 🤷‍♀️😂 kazdopadne qk budu podmienky vyhodnejsie v inej, založim si novy, ale momentalne som si nechala jeden ktory je bez poplatku a som s nim spokojna

zuzinka888
21. máj 2025

Ja mam dva ucty. Ostatni clenivia rodiny aj deti po jednom. Jeden vyuzivame iba na nakupi cez internet kedze mam deti v puberte.....temu, shein.....vzdy si tam presuniem ciastku ktoru platim- a nemusim sa bat ze mi niekto v cine vybieli ucet.

maranco
21. máj 2025
@zuzinka888

Ja mam dva ucty. Ostatni clenivia rodiny aj deti po jednom. Jeden vyuzivame iba na nakupi cez internet kedze mam deti v puberte.....temu, shein.....vzdy si tam presuniem ciastku ktoru platim- a nemusim sa bat ze mi niekto v cine vybieli ucet.

@zuzinka888 na to je dobré používať okrem samostatného účtu aj jednorázovú kartu, ktorá sa po prvom použití automaticky zruší
prípadne virtuálne karty kde si nastavuješ mesačný limit alebo ich vypínaš/zapínaš
tieto možnosti využívam na bezplatnom účte v Revolut