icon

Oplatí sa mať úrazové poistenie?

3. okt 2024

Z vasej skusenosti - mate alebo nemate nejake urazove poistenie?

Strana
z2
kaktusik007
3. okt 2024

mam urazove poistenia seba a aj mojich deti.... moje som este nevyuzila, avsak platim to lebo casto jazdim autom a dopravna nehoda sa stane ani nevies ako... a co sa deti tyka, jednemu to iba platim, druhy to uz styrikrat vyuzil...... v sucte za poistne plnenia dostal vyrazne viac ako ma stala poistka oboch deti spolu za cele obdobie doteraz... takze za mna - urazova poistka sa urcite oplati a treba ju mat... skor som odmietava ku kritickym chorobam a invalidite - tie podmienky, co tam treba splnit pre plnenia, su celkom narocne.

sasa1310
3. okt 2024

@martinbud ale veď vravím, že životné poistky máme. Ale urobené na mieru a nie na obyčajné úrazy. Nepotrebujeme navyše platiť eurá, aby som kvôli zlomenej ruke dostala nejaké peniaze navyše.

martinbud
3. okt 2024

@sasa1310 ja obyčajne úrazy ani neriešim. Chápem že pre niekoho je dobrých aj 200 eur za pozeranu nohu. To som asi prehliadol 😉 tie poistenia, ja to beriem ako jedno a to isté 🙂na mieru to má byť 👍

martinbud
3. okt 2024

@kaktusik007 nerozumiem aké sú náročné podmienky ... Veď ak podpíšete zmluvu ako zdravá a bude vám diagnostikovaná záväzná choroba, dostanete peniaze a ak to prejde až do invalidity , sociálka to odobrí a prídu peniaze . Aké náročné podmienky ?

kaktusik007
3. okt 2024

@martinbud cital si si zmluvne podmienky a dojednania? nestaci mat kriticku chorobu diagnostikovanu - treba splnit presne diagnosticke kriteria. Cize presne isty typ rakoviny v tom - ktorom konkretnom stadiu. Tym sa kriticke choroby strasne okresavaju a veka ludi diagnostikovanu rakovinu ma, avsak na plnenie zo zivotky to nestaci.
invalidita - ehm, socialna poistovna a plny invalidny??? cital si si niekedy prilohu cislo 4 zakona o socialnom poisteni? Nie? Ja niekolkokrat. Ziskat nad 60% mieru poklesu vykonavat zarobkovu cinnost je celkom narocne a to este musis mat dalsiu zavaznu diagnozu, aby ti to dvihli nad 70 a bol by si plne invalidny. Alebo si tu tabulku prejdi a pozri si, pri akych stavoch je rozsah poklesu nad 70%.
Takze nie, poistenie kritickych chorob nie je hodne pomeru co dostanem od poistovne verzus co zaplatim. Invalidita su co sa uhrad tyka drobne, ale aj ta sanca ze to poistenie vyuzijes je realne miziva, aj ked - statisticky pravdepodobnejsia ako to, ze ti poistovna bude plnit za kriticke choroby --- teda ak tu poistku nemas ako ja uz 30 rokov a rovnako ako ja si nikdy nepodpisal uzasne rozsirenia krytia, na ktore ma casto nahovarali. Pretoze ano - moje pripoistenie kritickych chorob obsahuje sice len 17 chorob, avsak mne staci aby bola diagnostikovana akakolvek rakovina - ziadne ine podmienky tam nemam. Ale teda poistka je niekedy roku 1995 a v tomto kryti uz totalne nezohnatelna.

kaktusik007
3. okt 2024

@martinbud co tym chcem povedat - za aktualnych poistnych podmienok a najma teda podmienok plneni, ktore mna, ako byvaleho poistneho likvidatora vzdy zaujimaju ako prve, je proste hlupost poistovat si kriticke choroby. Leda ze by si to poistoval fakt mladunky clovek, este stredoskolak - tam by este teoreticky mohla byt OK ponuka typu co dostanem za moje peniaze verzus co zaplatim, aj napriek okresanosti plneni..... Avsak u ludi 30+ uz je toto pripoistenie za nekrestanske peniaze.

martinbud
3. okt 2024

@kaktusik007 asi záleží od poisťovne . Ako je možné že sú poistovne ktoré plnia aj nižšie stavy? Máme skúsenosť v rodine , plnenie zo závažných ochorení, 55 ročný človek plus invalidita 50 % opäť plnenie . Takže myslieť si že záväzné ochorenia nebude plnenie , neberiem. A platila asi 100 eur za rok .

1ryba
Odpoveď bola odstránená
laurinka448
2. apr 2025

Dobrý deň, oplatí sa pre toho kto to potrebuje a vidí v tím zmysel a má na to finančné prostriedky, ak by ste mali záujem môžete napísať súkromnú správu a môžem si to s Vami prejsť. Pracujem v MetLife, pripadne ak by mal niekto záujem o konzultáciu, pripadne revíziu Vašej zmluvy kľudne napíšte.

Strana
z2