Oplatí sa zaokrúhľovanie platieb na sporenie?
Rozmýšľam, že si v banke zapnem sporenie zo zaokrúhlených platieb. Pri každom platení kartou by sa rozdiel automaticky odložil bokom.
Má to niekto nastavené dlhšie? Nazbiera sa tým reálne niečo?
@anonym_autor áno, mám to, akurát nie zaokrúhľovanie, ale 10% zo zaplatenej sumy. A nazbiera sa - no podľa toho koľko platíš 😀 mne sa tam celkom slušné peniaze nazbierali (mám to na 2 účtoch).
@anonym_autor spocitaj si pocet platieb kartou za mesiac, vynasob to cca 50 centami a zistis asi kolko by si usporila mesacne
áno, mesačne mi to tam nazbiera tak 100-150€, reálne si to nevšimnem, že to odchádza.
Ja to mám už niekolko rokov, zbieram celý rok a na Vianoce z toho kupujem darčeky. Celý rok ani nevnímam kolko sa mi tam šetrí a v decembri nemusím stresovať, kolko miniem na darčeky. Podľa mna je to super vec.
Nevyriešil by to trvalý príkaz? Každý týždeň automaticky poslať nastavenú sumu na sporenie?

Mala som syslenie predtym na ucte v 365 banke (bozemoj, za mna najotrasnejsia banka, aku som kedy mala - ked doslo na vybavovanie niecoho, co nebolo pre banku vyhodne, otras... neskutocne cakacie lehoty... des). Ale k veci - hej, az som bola prekvapena, kolko sa mi tam toho nasyslilo 🙂 a to som ucet vyuzivala len ako vedlajsi, nie moj hlavny.