icon

Oplatí sa zaokrúhľovanie platieb na sporenie?

23. sep 2026

Rozmýšľam, že si v banke zapnem sporenie zo zaokrúhlených platieb. Pri každom platení kartou by sa rozdiel automaticky odložil bokom.
Má to niekto nastavené dlhšie? Nazbiera sa tým reálne niečo?

vikusjk
•
23. sep 2026

Mala som syslenie predtym na ucte v 365 banke (bozemoj, za mna najotrasnejsia banka, aku som kedy mala - ked doslo na vybavovanie niecoho, co nebolo pre banku vyhodne, otras... neskutocne cakacie lehoty... des). Ale k veci - hej, az som bola prekvapena, kolko sa mi tam toho nasyslilo 🙂 a to som ucet vyuzivala len ako vedlajsi, nie moj hlavny.

sissy27
•
23. sep 2026

@anonym_autor áno, mám to, akurát nie zaokrúhľovanie, ale 10% zo zaplatenej sumy. A nazbiera sa - no podľa toho koľko platíš 😀 mne sa tam celkom slušné peniaze nazbierali (mám to na 2 účtoch).

anonym_489735
•
23. sep 2026

@anonym_autor spocitaj si pocet platieb kartou za mesiac, vynasob to cca 50 centami a zistis asi kolko by si usporila mesacne

anonym_6c4223
•
23. sep 2026

áno, mesačne mi to tam nazbiera tak 100-150€, reálne si to nevšimnem, že to odchádza.

parvinka0001
•
23. sep 2026

Tiež máme a sme spokojní

mistymay33
•
23. sep 2026

Ja to mám už niekolko rokov, zbieram celý rok a na Vianoce z toho kupujem darčeky. Celý rok ani nevnímam kolko sa mi tam šetrí a v decembri nemusím stresovať, kolko miniem na darčeky. Podľa mna je to super vec.

anonym_2213c6
•
23. sep 2026

Nevyriešil by to trvalý príkaz? Každý týždeň automaticky poslať nastavenú sumu na sporenie?