icon

Oplatí sa znížiť úrok na hypotéke o 0,4%?

27. máj 2025

Ahojte vlani jám stúpla úroková sadzba z 0,4 na 4 percenta splátka išla hore z 293€ na 453€. Dostávame príspevok od UPSVaR vo výške 121€. Otázka znie: prišla nám ponúka z banky že nám vedia znížiť úrok na 3,6% obávam sa toho že ak to zoberieme tak príde s o príspevok. Sú moje obavy opodstatnené alebo len sa zníži príspevok a bude pokracovat ďalej. Čo by ste robili vy ?

Strana
z3
sasa1310
27. máj 2025

išla by som refinancovať za znížený úrok a zároveň aj splátku. Príspevok od januára kľudne môžu zrušiť úplne

andreakotesova
27. máj 2025
@sasa1310

išla by som refinancovať za znížený úrok a zároveň aj splátku. Príspevok od januára kľudne môžu zrušiť úplne

@sasa1310 dúfam, že to tak bude...

sasa1310
27. máj 2025
@andreakotesova

@andreakotesova aj ja. Aby tu ešte ľudia takto špekulovali, lebo však štát a druhí ľudia nech na nich platia

jarmila2010
27. máj 2025
@andreakotesova

@sasa1310
@andreakotesova ide to uplne mimo zdravy rozum,aby sme sa vsetci skladali niekomu na sukromny majetok🙄

slavomira236
27. máj 2025
@jarmila2010

@sasa1310
@andreakotesova ide to uplne mimo zdravy rozum,aby sme sa vsetci skladali niekomu na sukromny majetok🙄

@jarmila2010 suhlasim

autor
27. máj 2025

Prepáčte že sa pýtam vlastním 4 byty a jeden starý dom veľmi by mi pomohlo ak by mi niekto odpovedal na moju otázku sby som si vedel kúpiť ešte jeden byt

sisska96
27. máj 2025

😲😲😲😲😲😲

jarmila2010
27. máj 2025

autorka...a ja by som si chcela kupit auto...prosim ta,mozes mi nan prispiet?

sasa1310
27. máj 2025

sranda ti nevyšla. Nie sme padnuté na hlavu a vieme aké sú podmienky príspevku na hypotéku. Tak sa nehraj na niečo viac, čo nie si

esmey
27. máj 2025

Dobrý trol :D vlastníž prd, robíš si tu len srandu z ľudí a pritom sedíš aj s matkou v garzónke a čakáš na príspevok v hmotnej núdzi

jarmila2010
27. máj 2025
@sasa1310

sranda ti nevyšla. Nie sme padnuté na hlavu a vieme aké sú podmienky príspevku na hypotéku. Tak sa nehraj na niečo viac, čo nie si

@sasa1310 zrejme opat tema,len pre vasne...

autor
27. máj 2025

Pýtam sa naozaj vážne to že vlastníme pár nehnuteľnosti, ktoré môže.mat každý jeden. Nie som žiaden trol ako tu píšete.

sasa1310
27. máj 2025

s takým malým príjmom. Šokantné

anjelok
27. máj 2025

To vazne sa tu niekomu skladam na 120 eurovy prispevok? Mne sa zdvihli splatky na hypo o 300 eur a nieze nedostanem ziadny prispevok, este prispievam niekomu. A aby bolo z coho, tak ani mensie dane neplatim za to, ze vychovavam dalsiu generaciu danovnikov...ani neviem akeho smajla mam dat nakoniec...asi nasrateho 😠

autor
27. máj 2025
@sasa1310

s takým malým príjmom. Šokantné

@sasa1310 prepáč že nezarabam 5000€ ale len 2400€ a manželka je na RD

autor
27. máj 2025
@anjelok

To vazne sa tu niekomu skladam na 120 eurovy prispevok? Mne sa zdvihli splatky na hypo o 300 eur a nieze nedostanem ziadny prispevok, este prispievam niekomu. A aby bolo z coho, tak ani mensie dane neplatim za to, ze vychovavam dalsiu generaciu danovnikov...ani neviem akeho smajla mam dat nakoniec...asi nasrateho 😠

@anjelok prepáčte ale to že nedostávate príspevok asiate dosť vysoký príjem čo ja očividne nemám

autor
27. máj 2025
@anjelok

@anjelok meno máte anjelik ale mali by ste si dať certisko keďže nechcete pomôcť

natalka13
27. máj 2025

Fakt moze byt niekto taky blb ako autor?😂
Ktory urad konkretne ti posiela prispevok?

autor
27. máj 2025
@natalka13

@natalka13 úrad práce. A prečo som blbý ?

autor
27. máj 2025
@natalka13

@natalka13 iba som sa opýtal že či keď mi klesne úroková sadzba či budem dostávať sociálnu pomoc

ekira1
27. máj 2025

A z 2400€ si si našetril na štyri byty a jeden starý dom 👏 AI hovorí toto, alebo si zavolaj na ÚPSVaR. A nezabudni im povedať, že potrebuješ kúpiť piaty byt 😅

katulienkax
27. máj 2025

Je to kk…t

autor
27. máj 2025
@ekira1

A z 2400€ si si našetril na štyri byty a jeden starý dom 👏 AI hovorí toto, alebo si zavolaj na ÚPSVaR. A nezabudni im povedať, že potrebuješ kúpiť piaty byt 😅

@ekira1 áno z 2400€ . Aspoň vidíte že sa to dá a netreba fnukat

ekira1
27. máj 2025

Ja nefňukám, mám čo mám a mám to zo svojho, nepotrebujem 120€ od daňových poplatníkov, aby mi dotovali moju hypo. Nie som na to odkázaná.

natalka13
28. máj 2025

Vsetky sme tu blazni, len ty si lietadlo.

anjelok
28. máj 2025

Dostatocny na to, aby som zvladla splacat zvysene splatky bez pomoci inych.

anjelok
28. máj 2025

Ano, samo som sa nas.... rozcertila 😆 ale nie na Teba, na system. Ako som pisala ten prispevok. A prepac, ze som sa nad tym pozastavila, uz Ti tu nebudem spamovat diskusiu. Pekny den 🙂.

keman7
28. máj 2025

Neoplati sa prijat ponuku. Som v rovnakej situacii v Prima banke. Za zmenu zmluvy chce Prima banka 100 eur. Stat mi posiela kazdy mesiac 96e (dakujeme vsetkym danovym poplatnikom, velmi nas to tesi, ze nam prispievate). Nizsi urok o 0,4% ti spravim mozno cca -20e na splatke. Co je rocne 240e. AVSAK, kedze. sa znizi urokovo sadzba a bude podspisany dodatok...hned prides o prispevok od statu. Aj ked to nenahlasis, urad prace sa to dozvie z registra a spatne budu ziadat peniaze, ktore ti uz nemali poslat. Cize jednoznacne neprijat ponuku Prima banky a pokracovat v cerpani prispevku na hypoteku. Mimochodom tento prispevok bude na 99% pokracovat aj v dalsom roku...cize nie je o com.

jockey
28. máj 2025

Najprv som nechcel autorovi veriť,že mal úrok 0,4% na hypo, ale našiel som na nete, že skutočne Primabanka mala v 2022 pri fixe3 úrok 0,4%.
Dnes to znie ako sci-fi.

autor
28. máj 2025
@keman7

Neoplati sa prijat ponuku. Som v rovnakej situacii v Prima banke. Za zmenu zmluvy chce Prima banka 100 eur. Stat mi posiela kazdy mesiac 96e (dakujeme vsetkym danovym poplatnikom, velmi nas to tesi, ze nam prispievate). Nizsi urok o 0,4% ti spravim mozno cca -20e na splatke. Co je rocne 240e. AVSAK, kedze. sa znizi urokovo sadzba a bude podspisany dodatok...hned prides o prispevok od statu. Aj ked to nenahlasis, urad prace sa to dozvie z registra a spatne budu ziadat peniaze, ktore ti uz nemali poslat. Cize jednoznacne neprijat ponuku Prima banky a pokracovat v cerpani prispevku na hypoteku. Mimochodom tento prispevok bude na 99% pokracovat aj v dalsom roku...cize nie je o com.

@keman7 ďakujem presne taku odpoveď som hľadal

Strana
z3