icon

Oslobodenie občianskych združení od transakčnej dane

25. apr 2025

OZ sú vraj oslobodené od TD a mne aj tak na účte OZ strháva TD.

Ako to prosím je?

tannja
25. apr 2025

Bolo treba podat v banke ziadost o odpustenie transakcnej dane

katarinaba
25. apr 2025

Zajdi do banky, daju ti tlacivo, ze patris medzi subjekty, ktore su od dane oslobodene a spisu ziadost o vratenie.
Inak mne TB sama pisala, ze nas tak eviduju. Aj info, ze to treba.
Aku mas banku - len pre zaujimavost?

autor
25. apr 2025
@katarinaba

Zajdi do banky, daju ti tlacivo, ze patris medzi subjekty, ktore su od dane oslobodene a spisu ziadost o vratenie.
Inak mne TB sama pisala, ze nas tak eviduju. Aj info, ze to treba.
Aku mas banku - len pre zaujimavost?

@katarinaba tatrabanku, v marci som im volala, ubezpecovali ma ze je to ôk, že som ako OZ oslobodená, ale stahuje mi i tak TD.

autor
25. apr 2025

Teraz čítam za do 30.3 bolo potreba podať tlačivo, zaujímavé že nič také mi na infolinke nevraveli iba že môj účet evidujú ako oslobodený od TD, čo vlastne nie je pravda

katarinaba
25. apr 2025

Tak tiez tam asi maju bordel.
Mne dosla sprava do schranky, ze to eviduju a nemusim uz nic robit. Neskor prisiel mail, tusim aj s tlacivom, ze ak patrime do tej skupiny, tak ho mam vypisat. Ja som volala do banky, ci treba, ci nie a povadli mi, ze nie, ze to ebiduju a ten mail poslali vsetkym. Tak som to aj brala. Ja mam v aprili zatial jednu platbu, ale v pohyboch nemam TD. No mam mesacne vypisy, uvidim, ked ho budem mat v ruke.
Ale urcite zajdi do banky.

autor
25. apr 2025
@katarinaba

Mne dosla sprava do schranky, ze to eviduju a nemusim uz nic robit. Neskor prisiel mail, tusim aj s tlacivom, ze ak patrime do tej skupiny, tak ho mam vypisat. Ja som volala do banky, ci treba, ci nie a povadli mi, ze nie, ze to ebiduju a ten mail poslali vsetkym. Tak som to aj brala. Ja mam v aprili zatial jednu platbu, ale v pohyboch nemam TD. No mam mesacne vypisy, uvidim, ked ho budem mat v ruke.

@katarinaba volala som na infolinku, spisali žiadosť o vrátenie, tak som zvedavá.

Mňa to nahnevalo, v marci si to zisťujem, ubezpečia ma ze ma evidujú ako účet oslobodený od TD.....

autor
25. apr 2025
@katarinaba

@katarinaba a kedy ti prišla ta sprava?. Kontrolovala som schránku a nenasla som spravu

katarinaba
25. apr 2025

13.2. a mam to v dokumentoch, nie v spravach. Prepac, som zabudla, ze su tam dva priecinky.

katarinaba
25. apr 2025

A urcite, to nahneva.

autor
26. apr 2025
@katarinaba

A urcite, to nahneva.

@katarinaba dnes mi prišla odpoved že nie som oslobodená od transakčnej dane. Neviem prečo iné OZ sú, napísali len, že všetko dôkladne preverili a všetky účty mojho občianského združenia podliahajú TD.

katarinaba
26. apr 2025

Urcite ziadaj vysvetlenie, preco. To by ma seriozne zaujimalo.