icon

Osobné skúsenosti s Mbank: Čo všetko je zadarmo?

kortelo
30. sep 2024

Zdravím.
Chcem sa opýtať, aké máte skúsenosti s Mbank a čo vlastne potom majú z toho keď je tam všetko zadarmo.
Ďakujem..

vikusjk
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
30. sep 2024

no zjednodusene, banky nezarabaju len na poplatkoch za vedenie uctu a pod;) zarabaju aj napr. na peniazoch, ktore u nich ludia ukladaju... na sluzbach kotre poskytuju (urocene) atd...

veronka1996
30. sep 2024

Nečudujem sa, že Slovensko je tam, kde je, keď ľudia tu kladú takéto triviálne až primitívne otázky.

jaond19
30. sep 2024

@kortelo ucet mam vyse 10 rokov zadarmo. Ale vybery nie. Az nad 70eur. Cca raz za 2 mesiace vyberiem mensiu ciastku ak decka potrebuju, tusim je poplatok 1.30€ (ak nedvihli). Tak za mna im tolko prispejem 🙂

sfinks
30. sep 2024

@jaond19 vyber sumu nad 70 e a mas to
zadarmo ...

rozculena
30. sep 2024

@kortelo iba dobré

jarka_black
30. sep 2024

skúsenosť dobrá... som tam asi 15 rokov, osobný aj biznis účet

jarka_black
30. sep 2024

@kortelo banky obchodujú na medzibankovom trhu

markzzy
1. okt 2024

Banky z toho majú dáta, náhľad do registrov (kde máš aké záväzky) a hlavne majú tvoje peniaze. Ak máš prachy v banke, tak žiadne peniaze nemáš, máš číslo v informačnom systéme, tvoje peniaze sa točia na finančných trhoch a banka na nich zarába napríklad tak, že ich za nejaký úrok dá inému človeku. Z údajov o tebe a tvojom správaní na účte zase banka tvorí marketingové stratégie, vymýšľa nové produkty, optimalizuje služby a hľadá spôsoby jak konkrétnym vzorkám ľudí predať to čo chcú... a mnoho iného. Nato je účet zadarmo. Je to asi tak zadarmo, jak vlaky od štátu zadarmo 🙂

slniecko5
2. okt 2024

Z mBank odchádzam po 11 rokoch a ruším aj detské účty a synovi študentský. Doplatila som na ich slabú 1stupňovú ochranu pri podvodnej aktivite. Okrem toho mBank nemala žiadny záujem tp riešiť, hoci videla, že podvodna platba bola autorizovana iným mobilom, nie mnou.
Dopadlo to nakoniec dobre, peniaze sa mi vrátili samé, ale táto situácia ich preverila a neobstáli.

slniecko5
2. okt 2024

Pri zakladaní uctu dnes by som riadila bezpečnosťou banky, nie účtom zadarmo. Odporúčam lepšieho partnera ako mBank.

ingrid311
2. okt 2024

Ja mám tiež mBank a nie som spokojná plánujem odstúpiť od nich táto banka nemá žiadne svoje bankomaty a pri menších výberoch si účtujú poplatok 1.30€ nemajú ani pobočku s pokladňou

markzzy
14. okt 2024

@slniecko5 Nič v zlom, ale bezpečnostné mechanizmy bánk sú prakticky o tom istom. V 99% prípadov zneužitia účtu alebo platobných kariet je príčinou ľudská blbosť. Pri prevodoch je to 99,99% ľudská blbosť. Na tú našťastie banky predávajú taktiež produkt, volá sa to poistenie zneužitia platobných kariet. Autorizácia iným mobilom naviac znamená, že musela na starom zariadení prebehnúť už autorizácia na pridanie nového zariadenia.

slniecko5
15. okt 2024

@markzzy Hmm, až na to, že ta autorizácia ineho zariadenia neprebehla mnou..
Napísala som osobnu recenziu, na to sa autor témy pýtal.

predajcake
12. apr 2025

@slniecko5 a kým? Vyberám účet zadarmo a také mázory mi robia len starosti, kam ísť.

slniecko5
12. apr 2025

@predajcake podvodníkom, ktory sa nabúral do môjho uctu a hýbal sa v ňom ako doma. Previedol si peniaze zo sporiaceho uctu, zvýšil si limity atd. Nechcem sa v tom už hrabať, dopadlo to dobre, ale mBank už určite nebudem kladne recenzovať.
Som v Reiffke a veľmi spokojná, je zadarmo, výbery v tatre neobmedzene. Treba Mať jednu kreditnú operáciu 400 eur a jedno inkaso.

predajcake
15. apr 2025

@slniecko5 lebo ja hladam banku som bez prace a nebudem poplatky zivot a 400€ nepretocim ani keby som robil ja casto platim hotovosti. Tak vyberam ktoru banku si dam teraz mam vub.