icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

ivik31
20. jún 2017

@ellison333 a prosim Vas kedy ste boli v CPP aposlali vam aj nejaky papier,ze vas budu zastupovat?

ellison333
20. jún 2017

@janka456janka dakujem krasne😉u

10081987
21. jún 2017

@ivik31 ako už bolo napísané, príde ti domov rozhodnutie o tom buď negatívne alebo pozitívne 😉

shelilah
21. jún 2017

a čo znamená, keď budem napr. zapísaná v obchodnom vestníku, ale od centra mi príde, že ma nezastúpi? teda list bude negatívny?

10081987
21. jún 2017

@shelilah najprv ti musí prísť list z cpp, či ťa budú zastupovať, ak budú posielajú až potom ten návrh na súd, nemôžeš byť v obchodnom vestniku, pokiaľ cpp nepodá návrh..to by si si ho musela sama podať..ak nebudú tak si ho zrejeme môžeš podať s tým, že tých 500€ budeš musieť zaplatiť asi hneď...v podstate ide o to, že aj mne ,keď to schválili tých 500€ dali za mňa oni, ale ja im ich musím vrátiť v splátkach, tam je skôr ten bonus,že nepotrebuje človek platiť právnikov, ale rieši to cpp

draik
21. jún 2017

@shelilah
Ak by ste neboli zastúpená CPP, súd návrh odmietne resp. konanie zastaví.

tinkasp
21. jún 2017

Mam to, konecne. Dnes ma kontaktoval správca, ze vcera to sud odklepol, a vo vestníku to bude za par dni. Dočkala som sa takmer po 3 mesiacoch celeho procesu. Odľahlo mi🙂

mawka
21. jún 2017

@tinkasp gratulujem 🙂 aky kraj?

tinkasp
21. jún 2017

Dakujem, KE

mawka
21. jún 2017

@tinkasp vam to tam na vychode a strede fici bez problemov, ale ta moja trnava, no katastrofa. minuly tyzden tam este svietila 0. vsetky ostatne kraje uz bezia so schvalovanim a TT nic. ma to stve.

10081987
21. jún 2017

@tinkasp gratulujem 👏 👏 dobrý pocit mám, keď to tu vidím...so správcom sa máš ďalej stretnúť alebo čo teraz?

tinkasp
21. jún 2017

Správca, mi posle predvolanie, ale uz sme si dohodli termin.

matula06
21. jún 2017

tinkasp ja to nechapem mne sa spravca este neozval nemam ju volat?v obchodnom vestniku som uz od17.juna tiez cakam kedy sa mi ozve dakujem za odpoved🙂

nifido
21. jún 2017

@tinkasp pocuj a robia sa dalej zrazky ci si nemala? nepytala si sa co bude dalej?

iveska
21. jún 2017

taak dnes nam konecne doslo vyjadrenie z cpp ze nas budu zastupovat , navrh ide na sud a verim ze to dobre dopadne a bude koniec vsetkemu trapeniu.

tinkasp
21. jún 2017

@matula06 ja viem, že spravca ma kontaktovať a vôbec som nečakala, ze by sa ozval hned na druhy den po vyhlásení konkurzu, v podstate az zajtra by mi uplynula ta 15dňová lehota

tinkasp
21. jún 2017

@nifido spravca mi povedal, že mi posiela uznesenie, ktore si mam odfotiť a hned poslat exe ,pretoze nasledujúci mesiac po vyhlásení ti uz nemôžu robit ziadne zrážky, pretoze si oddlzena, a ja som konkretne aj 8dni pred drazbou, teda musim poslat drazobnej spolocnosti a aj banke

tinkasp
21. jún 2017

@iveska len trpezlivost, pretoze moju žiadosť CPP, posielali na sud az takmer po 2mesiacoch, aj to som ich bola uprosit, ze mam velmi naliehavú situáciu

nifido
21. jún 2017

@tinkasp aha fuu naliehava sit. a co bude predavat on majetok teda davat do drazby myslim .... preto sa pytam lebo po starom este tahaju a ze ako to vlastne naozaj po novom je ☺ ci je to koniec po vyhlaseni vo vestniku alebo sa este nieco moze pokaslat ...

maminenka12
22. jún 2017

tak sa opýtam ešte, viete niekto ako je to dalej ak vas oddlžia, musim kontaktovať veritelov,?

tinkasp
22. jún 2017

@nifido Dražba by sa mala zastavit, s majetkom disponuje spravca a zrážky od exe sa zastavujú tiez. Pokaslat sa moze ak by veritelia chceli dokazat, ze si mala nepoctivy zamer. Ale to je na ine súdne konanie.

tinkasp
22. jún 2017

@maminenka12 veriteľov bude kontaktovat spravca, ja mam poslat uznesenie exekutorovi, drazobmej spolocnosti a banke, ale spravca bam presne povie aky je dalsi postup

janka456janka
22. jún 2017

Tak dnes som bola v CPP podat ziadost. pani bola uplne mila pomohla mi vypisat formulare a hned sme aj podpisali dohodu o splatkach tych 500eur. tak teraz uz len dufam,ze mi to schvalia a podaju na sud

mawka
22. jún 2017

mam podane, povedali mi v cpp, ze to cele potrva 3-4 mesiace, ze makaju, ale nestihaju. cize do 30 dni sa mi vyjadria, ale ze potom kedy poslu na sud nevedia povedat.

janka456janka
23. jún 2017

@mawka ale podla zakona to musi CPP stihnut do 30 dni od podania ,alebo sa mylim ?

tinkasp
23. jún 2017

30 dni maju na doručenie rozhodnutia, ci ta budu zastupovať alebo nie

mawka
23. jún 2017

@janka456janka @janka456janka to ano, to je lehota u CPP. ale vyjadrili sa mi, ze neda sa urcit, kedy potom poslu navrh na sud. ci o mesiac, dva. a tak ze mam ratat od podania papierov do CPP po vyjadrenie sudu 3-4 mesiace. Bola som v BA, tam toho maju vazne strasne moc. lebo spaduju aj BA kraj aj TT kraj. Sak to je inak dobra hovadina. Lebo potoom naozaj maju toho vela a nestihaju. a kedze neriesia len bankroty, aj ine situacie, tak potom este tie 3 mesiace budu aj dobra lehota.. akurat ma nastvalo to, ze co sa deje na sue v TT, lebo stale bola nula.. no ze vracaju kvoli technickym chybam a aj zamietaju. tak mam z toho pekne stiahnutu prdel, este nakoniec budem rada, ked niekedy v zime sa vsetko doriesi.. ach jo, dievcata... co vam budem hovorit

mawka
23. jún 2017

a stale svieti nula... ostatne sudy uz ficia poriadne, konkurzy 375 ludi a splatkove 4... ale trnavsky stale nula. to je sila proste

matula06
23. jún 2017

Ja uz vaham ist do osobneho bankrotu ja uz som v osobnom vestniku len citam o bankrote no nic moc normslne sa bojim☹

mawka
23. jún 2017

@matula06 tak ked si vo vestniku, tak ti bankrot uz prebehol, nie? preco by si tam inak bola? a coho sa bojis?