icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
23. nov 2017

@shushu nemusi prebehnut konzultacia mozte poslat konanie potom prerusia a poslu vam na podpis aj tak dohodu o splatkach po doruceni vsetkeho plynie 30 dnova lehota na vyjadrenie ....

emer1
Odpoveď bola odstránená
wapman
23. nov 2017

Taak k téme dievčence. Dnes som bol vo VUB,konečne mám aj tu odblokovaný účet skoro 3mesiace to trvalo! Až na mínusový účet, vraj si to mám zaplatiť ináč nemôžem ani zrušiť účet. Reku prečo je mínusový keď 2roky som nemal pohyb na účte a mal som to nahlásené aj do bankrotu. Vraj to mám 3x20 €za exekúcie (3úvery)a zvyšných 50 € za debetný úrok na tých 60 € no pekne. Zajtra skúsim zavolať správcovi či je to vporiadku a mám si to zaplatiť alebo mi len VUB chce cucať euráče. Mal niekto skúsenosť s vlastným účtom a poplatkami?

nifido
23. nov 2017

@wapman skusaju .... ved ak si to mal vsetko spisane neni o com... oddlzenim pada vsetko aj uroky a povedz im ze si nepodpisal precerpanie tak ti ho tam nemali poskytnut ....

bebemaly
23. nov 2017

@shushu nemusí prebehnúť

shushu
23. nov 2017

Ďakujem!

wapman
23. nov 2017

@nifido podľa mňa tiež neprávom žiadajú peniaze, veď takisto aj trovy exe sa nulujú,a nepovolené prečerpanie je tiež neprávom podľa mňa. Zajtra im tam asi napíšem či si prečítali uznesenie o oddĺžení.

shushu
23. nov 2017

Dobrý večer. Ešte sa chcem opýtať ak dotyčný má len jednu exekúciu čo mu strhávajú z dôchodku ako ručiteľovi pri úvere, ale nemá žiadne iné podlžnosti ( tých 180 dní po splatnosti, ako som čítala to je druhá podmienka) môže aj tak požiadať o OB? Ďakujem za odpovede.

vespos
23. nov 2017

@wapman presne toto iste som riešil aj ja , oddlžený , prídem do banky ,že chcem zrušiť účet a tam -400 eur , doniesol som uznesenia , prefotili si to a poslali na právne asi po mesiaci mi prišla odpoved ,že mam s tým problemom kontaktovať , mojho spravcu , na čo som kontaktoval spravcu a ten mi povedal ,že to už nie je jeho zaležitosť ,že on už ma konkurz zrušeny , takže teraz neviem čo s tym , proste tam mam ten mínus

kicilanka
23. nov 2017

@shushu podmienka je mať 1 exekúciu a tú má 🙂

kicilanka
23. nov 2017

@emer1 čo sa týka nových exekúcií, tak exekúčny zákon prešiel tiež novelizáciou a teraz sa vo veľmi malom objeme podávajú na súd nové návrhy...
mesačne je to prepad obrazne povedané z 10000 na nejakých 500 návrhov...

niektorí exekútori radšej odchádzajú do dôchodku, aby nemuseli pracovať s novým systémom podávania návrhov na súd ...agenda sa presúva z jedného úradu na iný exe úrad...

shushu
23. nov 2017

Ďakujem,skúsime to podať. Pekný večer prajem!

kicilanka
23. nov 2017

@vespos vyhlásením zastavenie konkurzu z dôvodu nemajetnosti už správca nemá s tebou nič spoločné....

ja na tvojom mieste by som napísala Oznámenie priamo na centrálu (nie pobočku) tej tvojej banky a v prílohe by som im dala Uznesenie, že žiadaš o úplne zrušenie účtu, nakoľko si oddlžený a teda nie si povinný im nič uhradiť...že považuješ veci súvisiace s týmto účtom už za bezpredmetné....

jvlo
23. nov 2017

Na cpp mi pani hovorila, ze cloveku zostava z drazenej nehnutenosti podiel v hodnote 10000e, je to pravda? Ideme pomoct s oddlzenim manzelovho uja, najskor chcel splatkovy kalendar, teraz sa rozhodol pre bankrot

draik
23. nov 2017

@jvlo
Áno , ale z tejto čiastky môže mesačne počas troch rokov disponovať max. s 250 eurami.

jvlo
23. nov 2017

@draik MM ujo je vlastnikom 1/6 rodinneho domu, ktoreho cena je 50 000e, co by znamenalo, ze vlastni podiel v hodnote cca 8400e....ta jeho cast by sa tiez predala a s tymi peniazmi by mohol disponovat? Nemoze to byt tak, ze sa drazit dom nebude a ostane mu ten jeho podiel?

polaa
24. nov 2017

@jvlo Musí mať tam trvalý pobyt a musí tam bývať. Najprv ponúknu nehnuteľnosť rodine, až potom ju budú dražiť. Ak ju nevydražia ani na 3x, tak nehnuteľnosť ostáva vlastníkovi. A áno, je tam tá čiastka odpočet 10 000€.

Na konzultácii to jedna pani riešila, ale potom sa ešte išla poradiť. Len toľko viem. Neviem či pomohlo.

emer1
24. nov 2017

Je tu niekto , kto presiel splatkovym kalendarom? By ma zaujimalo kolko strhuju . Dakujem.

emer1
24. nov 2017

@draik Presne mesacne bude dostavat 250 eur po dobu, kym sa tych 10 000 nevycerpa ...

kicilanka
24. nov 2017

@emer1 to nie je tak, že mu niekto dá do ruky 250€ mesačne...
z výťažku z predaja jeho podielu v dome odloží správca konkurznej podstaty na účet (riadený správcom) maximálne 10000 a len na základe nejakej nájomnej zmluvy o bývaní mesačne nechá posielať prenajímateľovi maximálne 250€

emer1
24. nov 2017

@kicilanka Vsak tak som to myslela

ivka0412
24. nov 2017

Register Upadcov za 2dní nič nepridali. Zaspali. Dnes som už vo vestníku. Jupi. 🎉 Našla som ale v inom. Teraz čakať kedy sa kto ozve. Lebo správcu mám nejakú spoločnosť. No uvidíme.

janka456janka
24. nov 2017

@ivka0412 a ktory vestnik Vam funguje? mozte poslat link? dakujem

dadka232
24. nov 2017

Uz treti den sa nemozem dovolat do CPP Ziar nad Hronom. Ked volate CPP, tak v pohode sa dovolate?

kikatka1
24. nov 2017

@janka456janka inak tebe to ozaj strasne dlho trva, ved si pamatam ze sme sa bavili o tom este niekedy v juli, si bola hadam mesiac po mne v CPP, a este stale to nemas, otras toto...

sticker
ivka0412
24. nov 2017

@janka456janka
1,
https://www.justice.gov.sk/PortalApp/ObchodnyVe...
Ako píše obchodné meno treba napísať svoje a vyhľadá ak ste vo vestníku

2,
https://finstat.sk/konkurzy-restrukturalizacie
Napisať meno svoje ako píše upadca

janka456janka
24. nov 2017

@kikatka1 veru mas pravdu strasne dlho a to este cakam stale este len na podanie na sud. uz aj prestavam verit ze sa stane zazrak 😔

kikatka1
24. nov 2017

@janka456janka neboj, raz to pride, nie je mozne aby to donekonecna natahovali...drzim palce...😉

sticker
kikatka1
Odpoveď bola odstránená
draik
24. nov 2017

@kicilanka
"... a len na základe nejakej nájomnej zmluvy o bývaní mesačne nechá posielať prenajímateľovi" skutočne len na základe nájomnej zmluvy?

sticker