Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@draik tak mi bolo povedané, že musí byť nejaká zmluva...teda ak v tom dome ostane bývať brat s rodinou ako majiteľ, lebo odkúpi zvyšok domu, tak má dať bratovi nájomnú zmluvu...
ak niekto ide do podnájmu - má predložiť nájomnú zmluvu...
že správca disponuje týmito peniazmi na nájomné a posiela príkazom len na základe nejakej zmluvy o nájme...
ty máš nejaké iné info k tomu?
@draik mne to povedal právnik na CPP, keď sme začali riešiť moje bývanie, že správca musí mať nejaký doklad na základe čoho tie peniaze bude zasielať na to bývanie...že ak prídem o byt a pôjdem bývať k dcére, či aj vtedy mi bude posielať tú alikvotnú čiastku...
hovorili sme v tej rovine, ako sa tu pani dotazovala - že teda dom (byt) sa vydraží, z výťažku ostane tá suma maxim. 10000 u správcu a .....
iná situácia nastane, ak dom sa nevydraží pre nezáujem, vtedy by správca asi bral na vedomie inkasné lístky ako podklad k úhrade...ale neviem či v tomto prípade z výťažku ostatného majetku sa tiež ponecháva tá čiastka....
Dobrý deň chcela by som sa spýtať z nebankovky mam pozicku maju vysoke uroky staci vyplatiť istinu dakujem
Bola som sa v piatok len tak predbezne pytat svojej mzdarky, ze ked som si poziadala o osobny bankrot, ze ked budem v tom vestniku, ze co odomna bude potrebovat, aby mi uz nezrazala zrazky exekucne zo mzdy, ze ci ked jej donesiem uznesenie, ci to bude stacit...a ona, ze bude potrebovat od exekutora pozastavenie zrazky, nakolko na jeho prikaz vykonava zrazky...takze ako ste postupovali Vy? Ja mam po zverejneni poziadat exekutora, ze nech napise mojej mzdarke, ze uz nema zrazat? Napise on nieco take? Viem, ze vela ludi dalo len doklad o konkurze, tak ja neviem ci exekutor jej bude nieco take pisat 😒
@monikapetrzalka
spätne ak prelistuješ, tak zistíš aké má kto skúsenosti so zastavením prevádzania zrážok...
Ja ako mzdová účtovníčka vykonávam zrážky z tvojej mzdy na základe exekúčneho príkazu - takže ich zastavím až vtedy keď mi príde od exekútora oznámenie o zastavení exekúcie, resp, až mi v tabuľke vychádza už nulová povinnosť - ako mzdárka musím viesť každý mesiac tabuľku s prevedenými zrážkami a zostatkom...
Exekútor má na základe tvojho oddlženia zastaviť výkon exekúcie zrážkami zo mzdy...ale všetci vieme, že ak treba zablokovať účet, alebo dať príkaz na zrážky, to urobia tak rýchlo, že sa ani neobzrieš....zastavenie im trvá nie že týždne, ale mám prípad keď trvalo skoro 2 roky, kým sa konečne zbadal exekútor po podaní sťažnosti na komoru exekútorov....
Mzdová účtovníčka môže zastaviť len na základe podania od exekútora podľa zákona o účtovníctve a mzdách...
ALE je tu vyššie právne rozhodnutie a to Rozhodnutie súdu o oddlžení...pokiaľ mzdárka nemá ani šajnu o tomto, nebude chcieť sama od seba zastaviť zrážky zo mzdy - takže ty môžeš skúsiť zájsť za exekútorom, aby zastavil exekúčny príkaz na zrážky zo mzdy...
...alebo ak pracuješ vo väčšom podniku, zájsť za vedúcou ekonomického oddelenia a ak ani to nepomôže, tak na podnikové právne oddelenie....
...ak pracuješ v menšej firme, len im dať písomne oznámenie a teda že ak ti budú naďalej prevádzať zrážky, podáš trestné oznámenie na neoprávnenie krátenie mzdy na políciu a sťažnosť na IBP - po tomto by sa mala každý mzdárka aspoň pozbierať a obvolať všetkých a zistiť si čo a ako urobiť 🙂
určite to ľahko nepôjde - ešte je krátko v praxi zákon o osobnom bankrote v takej forme ako je, aby bol s ním každý uzrozumený...
@monikapetrzalka
Len ju odkážte, ak ide o konkurz, na §167f č. 7/2005 Z.z, ak ide o spůátkový kaledár, §168b zákona.
@kicilanka je mi jasne, ze to nebude take rychle, jasne, ze exekutor sa so zastavenim ponahlat urcite nebude, kedze mu idu zrazky...jasne ved skusim vsetko, aj sa odvolat na ten paragraf, ci pise @draik, ale zdalo sa mi, ze zrejme bude trvat na zastaveni od exe...ale to este predbieham, to som si len predbezne zistovala..diky za rady 😉
Tí čo máte mbank a ste oddlzeny. Mm je oddlzeny a to co mal zablokované exekútorom mu vynulovali ale ostalo mu tam -40eur. Čo stým? Ďakujem za odpoveď
Mam ucet odblokovany od exekucie, len mi tam ostalo 30 €, a pise tam, ze obmedzenie na zaklade organu trestnej cinnosti, tak nechapem co to je? Vsak exekuciu uz nemam.
@monikapetrzalka keby som sama nebola účastná tohto procesu, tak nemám ani šajnu o čom to je, takže by som ako účtovníčka požadovala doklad od exekútora....
iróniou je, že ja z vyššie vyplývajúceho zrážky zamestnancovi zastavím - akonáhle mi zamestnanec predloží Uznesenie....a pritom ja sama budem mať v druhej firme, kde mne vyplácajú mzdu určite s tým problém 😀 😀
všetko je o ľuďoch na druhej strane...ja počítam, že to ľahko nepôjde, ale zas beriem to tak, že si budem spätne žiadať vrátiť všetko čo bolo stiahnuté neoprávnene 🙂

@dadka232 ja som tam bol osobne vždy a celkom milé žienky sú tam.volal som tam len raz keď som sa objednával na prvú konzultáciu a tiež to trvalo pár dni pokial mi niekto zdvihol