icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

shushu
29. nov 2017

Nebolo to na manželove meno to bolo na meno svokry a tam bolo ako dedičstvo po nej,pôda bola na jej meno

shushu
29. nov 2017

spadá ešte 2014 kedy bolo dedičské konanie do tých 3 rokov?

kicilanka
29. nov 2017

@shushu áno 2017,2016,2015,2014/12

kicilanka
29. nov 2017

@shushu a aká bola hodnota podľa dedičského tej pôdy?

monikapetrzalka
29. nov 2017

@shushu nechapem potom ked to nebolo na jeho mene, tak kde prisla k tomu spravkyna?

shushu
29. nov 2017

ďakujem

monikapetrzalka
29. nov 2017

@shushu som si poplietla, ty zistujes vopred uz viem...to u niekoho ineho zistila spravkyna, ze zdedil manzel nieco, co nepriznal...sa mi to uz pletie...

timinka1
29. nov 2017

@monikapetrzalka dakujem za odpoved.zdedil to davno ked zomrel svokor.medzi tym sme mali exe ale ani xe na to nesiahol az teraz kes sme podali konkurz.ja som bola oddlzena 26.6.on to blokol 8.6.manzel bol oddlzeny o mesiac neskor.teda by mal uz z katastra vymazat zapis? Teraz uz asi moznost s tym nieco spravit nieje.len aky je postup teraz?spravkyna to ohodnoti.vyrata cast jeho teda 1/9 .a co dalej? Maju moznost to odkupit prednostne? Alebo bude drazba? Bojim sa ze pride veritelnodkupi cast a nude nas vydierat tymto any sme mu peniaze vratilu.☹

dadka232
29. nov 2017

Ahojte chcem sa spytat na jednu vec. Ked mam druhy a treti dochodkovy pilier a uviedla som to aj do papierov, moze nastat nejaky problem, ze spravkyna to bude brat ako majetok a proces sa tym predlzi, pripadne zamietne? Lebo okrem toho ziadny iny majetok som neuviedla, lebo nemam. Dakujem.

kicilanka
29. nov 2017

@timinka1 príbuzný môžu vykúpiť prednostne všetok majetok úpadcu 🙂

kicilanka
29. nov 2017

@dadka232 že by tieto piliere boli majetkom? toto počujem úplne po prvý krát...
tretí by som možno aj uvažovala takto, ale druhý?
peniaze sú v DDSke a nedá sa s nimi nič robiť, slúžia výhradne na dôchodkovú výplatu, resp, tvojim dedičom by sa vyplácali....

dadka232
29. nov 2017

No ved preto sa pytam, lebo toto mi nebolo jasne. Ja to nepovazujem tiez za svoj majetok 🙂 Teda ten druhy. Ale napr. na ten treti pilier mi zamestnavatel prispieva a aj ja rovnakym dielom kazdy mesiac a nasiel sa exekutor ktory uz aj na toto mi dal blokaciu. Tak ako to bude brat spravca naozaj netusim.

monikapetrzalka
29. nov 2017

@dadka232 ja som tiez uviedla 3 pilier, a este aj podnikove zivotne poistenie a tiez netusim ako sa beru tieto polozky akoze "majetku"...zistime...zatial sa tu k tomu nikto nevyjadril

kicilanka
29. nov 2017

@monikapetrzalka
@dadka232

tak toto mi ani nenapadlo uvádzať - ale tak mám len 2. pilier...
a tiež po 1. krát počujem že exe siahol na 3????
fúúúúha, to musel byť asi veľmi zúfalý už 😀

kicilanka
29. nov 2017

@draik
ty náhodou netušíš? ako to je s 2. a 3. dôchodkovým pilierom?

Má sa uvádzať ako majetok? spadá pod aktíva v konkurznom konaní?

dadka232
29. nov 2017

@monikapetrzalka no ved to. Ze ta suma tam zatial nie je ani nejak zaujimava a ak by to malo nejak zdrzat ten proces bankrotu, to by ma mrzelo. Ved nech si to zoberu, to by ma netrapilo, len nech uz mam pokoj a aspon mzdu celu. O nic ine mi nejde.

nikcuza
29. nov 2017

Ahojte,chcem sa opytat....isiel niekto cez tu spolocnost prva oddlzujuca?alebo to treba niekde inde?Ďakujem za odpovede. 😉

dadka232
29. nov 2017

@kicilanka no Rudolf Kruty. Ak si nieco o nom uz pocula. Tak ten ti siahne uplne na vsetko. Aj nato o com ani nevies, ze mas 😀

kicilanka
29. nov 2017

@dadka232 jááj hej, myslím že ten pán je už pojem na celom Sk...ja som mala Píryho - ten podobne - aj cez mŕtvoly....

nifido
29. nov 2017

@nikcuza a naco cez nich ? ved im zaplatis za nic? treba len vypisat papiere to zvladnes aj sama

kicilanka
29. nov 2017

@nikcuza no táto skupina je - bankrot podľa novelizácie zákona od 1.3.2017...

možno že niekto je v tejto diskusii, kto to skúsil už aj cez nich - ale ja by som šla len cez CPP...nie cez takéto "spoločnosti"

dadka232
29. nov 2017

@nikcuza Len to nie! Cez ziadnu prvu oddlzovaciu. Je to len spolocnost, ktora si od teba vypyta dalsie prachy a to len zato, ze ti vypise papiere. To zvladnes vypisat aj sama a poslat. Naozaj to nie je nic zlozite. Len netreba dlho otalat a cim skor tym lepsie, lebo cely proces trva niekolko mesiacov. A este aj po bankrote kym sa pozastavia exekucie, tak to trva.

nikcuza
29. nov 2017

Ja sa skúšam dovolať do toho centra a nič.Kamoska spominala ze isla cez tychto tak som skusila.....sa tomu vobec nerozumiem....😕 tak myslis ze radsej nie,či?ta pani čo volala že da stretnutie s nejakim poradcom a ten nam vsetko vysvetli....

nikcuza
29. nov 2017

Fuuuu,no veď toto....lebo tu mi ta pani že cez nich to pojde v pohode a tak ....kks no asi teda budem skúšať volať....ku prievidzi je asi najbližšia pobočka v žiari nad hronom.....?mňa len zaujalo že vraj vybavia všetko za teba a že platis az ked vybavia....no tak cele zle....asi vyskusame toCPP

nifido
29. nov 2017

@nikcuza najprv si precitaj stranku cpp ..... a potom chod tam

nikcuza
29. nov 2017

Okik.Ďakujem Vám krásne🙂

nifido
29. nov 2017

@nikcuza ked pojdes cez oddlzovaciu zaplatis im a aj tak aj centru cize zabudni radsej na nich trocha precitaj a pytaj sa ked nevies ....

dadka232
29. nov 2017

@nikcuza Myslim, ze niekto to tu uz spominal, ze prva oddlzovacia si zato pyta 300 eur. A zaco? Len zato, ze ti vypisu papiere, ktore zvladnes vypisat aj sama. Posles to do CPP a hotovo. Od nich ti pride odpoved, ze ta budu zastupovat a poslu to v tvojom mene na sud. A im sa potom plati 500 eur v mesacnych splatkach po 14 eur. Ja som tiez z Pd, CPP je v Ziari. Ked tam zavolas oni ti aj poslu ciste formulare. Aj ja som ich poprosila a poslali mi. Pripadne stiahnes aj z netu.

nikcuza
29. nov 2017

Ďakujem a môžem sa opýtať v pohode ste sa tam dovolali?

dadka232
29. nov 2017

@nikcuza no neda sa tam v pohode dovolat. Dost casto neberu. Treba skusat a ked budes neodbytna ako ja, tak oni urcite zodvihnu 😉