icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
14. dec 2017

@ivica3 mne to neprislo zo sudu ale od spravcu a od cpp zas je to vsade inak ja som cpp KE

janka456janka
14. dec 2017

@peyton210503 mala by si aj bezny ucet uviest v tom tlacive pre CPP. a ak ho nemas zablokovany a je na teba pisany tak asi este nemas exekuciu.

peyton210503
14. dec 2017

@janka456janka mam exekuciu uz tri roky. Pol roka som mala zablokovany ucet potom mi ho odblokovali a stahovali exekucne zo mzdy. Som zamestnana. Bankrot podany 6.11.2017 papiere som si vypisala sama. 24.11.2017 som bola zverejnena.

janka456janka
14. dec 2017

@peyton210503 tak to si mala uplne ze super rychlo. ja som na to cakala pol roka. tak gratulujem ze si dalsia znas ktora je bez dlhov

peyton210503
14. dec 2017

@janka456janka dakujem. Asi som mala stastie take mile uradnicky som hadam este ani nestretla. 😉Len snad si ucet mozem normalne nehat

kicilanka
14. dec 2017

@peyton210503 účet nemáš dôvod rušiť...rušia ho tí, čo na ňom mali blokáciu a s tým súvisiace narastajúce poplatky k účtu....

a ty si bola cez ktoré CPP že si tak rýchlo bola?

nifido
14. dec 2017

@kicilanka predpokladam ze 6.11 to mala podane na sud a potom zverejnena papiere podane isto omnoho skor nakolko 30 dnova lehota je len od cpp

peyton210503
14. dec 2017

Ja som bola v BB

kicilanka
14. dec 2017

@nifido však preto sa pýtam 😀

@peyton210503
takže 6.11.2017 bolo na súde podané?
Kedy si dostala od CPP o zastupovaní?

ivica3
14. dec 2017

@nifido
Ja som bola v CPP v BA.V pondelok bol tiež manžel na konzultácii,ale zároveň si priniesol vypisane všetky tlačivá,ktore som vytlačila z internetu.Iba mu ich právnik v cpp skontroloval a už iba čaká na zastupovanie.Podpisal aj zmluvu z cpp.Vraj sa čaká tri až štyri mesiace.Ale bolo to rychlejšie,ako ked sa ide bez vypisanych tlačiv.A hlavne tam už nemusi ist.

peyton210503
14. dec 2017

@kicilanka ja som si vsetko nastudovala na internete. Zo stranky CPP som si vytlacila papiere a vypisala. Asi tri kolonky som netusila co tam mam dat tak som zavolala na linku CPP kde mi to ochotne pani povedala este mi poradila aby som tam aj napisala treti pilier co mam. Isla som na sud kde mi vytlacili zoznam exe a potvrdili. Prilozila som este prefoteny OP a 6.11 odovzdala na CPP kde mi to pani skontrolovala. 7.11 mi zavolala ze od rana spracuvaju a stihli vyhotovit aj moje a ze ma budu zastupovat.nakolko som z BB okamzite som si to sla prevziat aby som nemusela cakat kym mi to dorucia.Podpisala som este zmluvu na tych 500e. Podali to na sud a 24.11 som bola vo vestniku. Odtial som si to vytlacila a naskenovala a poslala emailom mzdarke ze mi uz nemoze stahovat nakolko exekutorka somnou nekomunikovala ani mailom ani telefonicky. Mzdarka kontaktovala spravkynu. Ta jej povedala ze k tymto dokumentom jej mam dat spisovu znacku a moze mi prestat stahovat. O tyzden nato som mala stretnutie vo ZV so spravkynou. A uz len cakam. Ale na adresu mi este odnikial nic neprislo. Fakt som mala asi stastie. Prajem ho aj vam. Je to oslobodzujuci pocit dostat po 3och rokoch celu vyplatu

monikapetrzalka
15. dec 2017

Ja som pozerala, ze sud v BB ide oproti inym sudom v dakom zrychlenom rezime...super, ze to slo tak rychlo...u nas sa caka

nifido
15. dec 2017

@peyton210503 vies co nechce sa mi ani verit mne povedali ze 30 dnova lehota zacina dalsim dnom od podania a ze ty si uz mala aj rozhodnutie na druhy den ? no super je tu este niekto z BB ? to tam asi malokto podava 😊😆

nifido
15. dec 2017

@ivica3 ved to vsetci uz vieme ze sa daju odovzdat papiere hned 😉 mne skor bolo divne rozhodnutie na duhy den 😉

lejaky
15. dec 2017

@tatiana1881 mne zaslalo uznesenie CPP

lejaky
15. dec 2017

Tiež mi dnes prišla vyúčtovacia faktúra z elektrárni mám nedoplatok 39€ a keď som v konkurze môžem to zaplatiť však?Nebude to uprednostňovanie veriteľa.Ten nedoplatok mi príse v 1/2018 v inkase.

ivka0412
15. dec 2017

@lejaky Ja som mala 33eur preplatok. A správkyňa povedala ze oni stým nič nemajú. Tá neviem.

nifido
15. dec 2017

@lejaky over si to u spravcu .... nam bolo povedane ze elektrinu neriesi no kazdy spravca je iny pisala by som mail aby si mala dokaz co odpise keby nieco .....

kicilanka
15. dec 2017

@nifido
@peyton210503
odpadnem - tak toto je aká rýchlosť????
hor sa všetci z BA do BB 😀 tam asi fakt nemajú žiadnu robotu - alebo tam nemá nikto takéto dlhy? 😀

monikapetrzalka
15. dec 2017

Mozem sa opytat? Ako spravca naklada s 3 pilierom, ked ho uvadzame do tlaciv, ale realne s nim vieme nakladat az kdesi v 65 roku zivota, naco pouzije tie uspory v tom 3 pilieri? Ak sa s tym niekto stretol, dakujem

peyton210503
15. dec 2017

@kicilanka no skorej sa mi zda ze sedeli 4 za pocitacom a stale robili. Vraj je toho vela

janka456janka
15. dec 2017

ahoj mam otazocku tie ktore maju uz vyhlasenie vo vastniku za sebou. mali ste ucet vo VUB banke a zrusili Vam ho automaticky alebo ako. minuli tyzden som sa prihlasila cez internet banking a ucet tam bol,sice zablokovany exe a v minuse ale bol. a tento tyzden som bola zverejnena a idem len tak kuknut ucet,tak som sa prihlasila a ictu neni nikde nic? mate skusenosti?

wapman
15. dec 2017

@janka456janka mne účet vo VUB ostal a stále mínusový. Napíšem im konečne aby zrušili.

peyton210503
15. dec 2017

@janka456janka ja mam ucet v tatre. Preto sa pytam lebo vraj to beru ako majetok. Ale ved mi tam chodi vyplata. Ucet mam aktivny ale stalo sa mi ze mi bez oznamenia zrusili kreditnu kartu

emer1
15. dec 2017

@monikapetrzalka Vsetko co mas v 3 pilieri nasetrene je tvoj majetok, takze prides o 3 pilier, vsetko co tam mas bude rozdelene medzi veritelov.

peyton210503
15. dec 2017

@emer1 ano tak mi povedali. Ale je tam dakych 100e a spravkyna povedala ze by to tam najradsej ani nepisala lebo sa toho nemozu do dochodku dotknut. Ze nevie ako to budu riesit

monikapetrzalka
15. dec 2017

@emer1 ved prave, ze nato sa neda podla zmluvy ani siahnut do dochodkoveho veku, tak co tam daju daku blokaciu? A potom to pouziju? Ved to je este kopec rokov

dankagirl
15. dec 2017

Tak dnes prišlo maminke po dvoch mesiacoch rozhodnutie o zastupovaní už sne o krok ďalej ...už len čakať na sud

peyton210503
15. dec 2017

@dankagirl gratulujem

kaja30
17. dec 2017

@dankagirl po 2 mesiqcoch? No super - gratulujem. A mali ste aj konzultáciu či ste šli bez nej