Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@janka456janka ja mam tiez VUB a ked sa nahlasim do IB tak tam svoj ucet uz nevidim. A do SLSP sa uz ani neviem nahlasit.
Aj ja som v BB. Podane na CPP 3.5., podane na sud niekedy v juli a zverejnena vo vestniku v polovičke augusta. Od 24.10. nemam vo vestniku ziadny pohyb, naposledy je tam oznam supis vseobecnej podstaty v ten datum a uz vyse mesiaca alebo aj viac so mnou spravca nekomunikuje, neberie telefon, neodpisuje na mail.....medzitym som sa rozviedla, majetok nemam ziadny neviem co mam riesit....ci cakat c kontsktovat sud, ci CPP. Ja som v BB a spravcu mam z Hnuste, ci sa tam mam previezt s tym, ze ho tam mozno nenajdem, netusim :-O
@zuzanka7117 ahoj. Nemam s tym skusenost neviem ako to bude pokracovat. Mam si sledovat nadalej vestnik a tam bude ked sa niekto prihlasi? Lebo ked som bola u spravkyni mi spominala ze stale nikto sa nehlasi
Takze nikto nemate skusenost s tym 3.pilierom? Kedze sa k nemu da dostat az v dochodkovom veku, ako s nim naklada spravca? Bude cakat az kym to bude mozne vyplatit? O 20 rokov? Nikto to neriesil?
@monikapetrzalka
Na žiadne dávky sa nečaká, konkurzu nepodlieha len časť majetku vo fonde zodpovedajúca príspevkom zamestnávateľa a príslušných výnosov.
Tak ľudkovia prišla mi z Mbanku výpoveď. Zablokovali kartu. Som tam v mínuse 7eur. Ale to tam nepíše. Tak dúfam,že nebudú pýtať. Ja ju nepoužívam. Aj Vám tak rušia účty v bankách preto, že ste v bankrote?
11.10 podana žiadosť v CPP,12.11 vyrozumenie o zastupovaní.14.12 poslané na súd.CPP Žiar nad Hronom
@draik len moja zrazka ide uz zo sumy, ktora je ocistena od zrazky exekucie cize zoberu mi uz z toho co mi ostalo?? Lebo ja si na 3 pilier platim urcitu sumu, ale z tej sumy co mi ostava uz po zrazke exekucie z vyplaty
@monikapetrzalka
Už som tu písal aj o tejto možnosti. Konkurzu v skratke nepodlieha to, čo nie je možné postihnúť exekúciou.
@peyton210503 chcem sa spýtať, ak je ten človek vyvesený niekde vo vestníku a nikto sa neprihlási, tak potom súd odlží toho človeka a nemusí nič splácať či ako to je ? Alebo súd určí, že treba splácať, tomu kto je uvedený v exe, či ako ?
Zdravím mal by niekto skúsenosti s osobným bankrotom aj pri zamestnaný v českej republike poprípade inej krajine ?
@draik trochu nechapem pojmu zrusenie konkurzu😒 ono sud vyhlasi konkurz, potom sa prihlasuju veritelia spravcovi a potom to naco vsetci cakame sa vola "zrusenie konkurzu"? Moze spravca sj nezrusit konkurz? Potom je to co? Ked sa zrusi konkurz to je koniec celeho procesu, ktorym prechadzame? Dakujem velmi pekne za objasnenie 🙏
Este taka doplnkova otazka? V ktorom stadiu prichadza k tomu oddlzeniu? Konkurz vyhlasi sud, potom si prihlasuju veritelia svoje pohladavky, potom teda pride k zruseniu konkurzu a to je uz automaticky oddlzenie? Ci? Vedel by mi to niekto vysvetlit kedy nastane to oddlzenie vlastne? Dakujem Vam
@monikapetrzalka
Ide o dodatočné zrušenie oddlženia pre nepoctivý zámer.
Oddlženie nastáva vyhlásením konkurzu.
Zdravim Vas chcem sa spytat ci niekto neriesil takyto problem. 25.10. Som bol vyhlaseny obchodnom vestniku ako oddlzeny. Vsetky exekucie mi stopli to tyzdna az na jednu a kvoli tej nemozem zrusit ucet v CSOB. Dnes som volal s exekutorom ktory ma este blokuje a vravi ze iba caka na rozhodnutie sudu o zastaveni exekucie ale on mi povedal ze aj ked mam blokovany ucet tak ze banka mi nemoze zamietnut zrusenie uctu. Ako to je teda viete mi niekto poradit? Zostatok exekucie je na 240€. Na ucte je + 23€. Ale nechce sa mi stale platit za vedetnie uctu 6€ + ucet v exekucii 10€. Dakujem za informacie.
ahojte. tak uz mam konkurz zruseny. nikto sa mi neozval, po dlhej dobe som sla pozriet na web, ci je novy zaznam u mna alebo co. a pozeram, ze o mne na registri upadcov uz ziadny zaznam nie je, tak som pozerala finstat.sk a tam ze 15.12. mi spravkyna zrusila konkurz. uplne super, ze mi "dala" vediet. no v kazdom pripade: 22.6. som odovzdala papiere v CPP, 31.08. som bola oddlzena a 15.12. zruseny konkurz. cize pol roka to cele trvalo.
Napadla ma takato vec..ked clovek prejde oddlzenim, cize zastavi sa voci Vam exekucia, ako je osetrene, ked veritel pripadne na zaklade notarskej zapisnice, alebo cohokolvek poda opatovne podanie na zacatie exekucie v tej istej veci, je to mozne? Alebo by mu sud uz nedal suhlas? Lebo teraz to padne hocijakemu exekutorovi, ze ci sa nemoze stat taka vec nahodou...lebo co skuma sud ked udeluje povolenie k exekucii? Lebo teraz to ma u nejakeho exekutora cislo exekucie, ale ked to bude mat iny tak to by malo ine cislo...asi moc premyslam, ale napadlo ma to teraz 😲
@monikapetrzalka to čo je za blbosť😀
@monikapetrzalka ak sú dlhy Uznesením súdu o zastavení konkurzu z dôvodu nemajetnosti zrušené, jediná možná forma opätovného obnovenia je napadnutie v lehote 6tich rokov pre nepoctivý zámer...iná možnosť nie je....
ak nie je oficiálne vymáhateľný dlh, tak čo si budú nárokovať? čo budú vymáhať?
@kicilanka neviem, ludia si vselijaki a obzvlast fyzicke osoby, tak ma to napadlo, kebyze opatovne poziada o to iste, ze ci by neuspel, snad nie no, ale v tomto state uz sa deje cokolvek, ked exekutor nedostane povolenie od sudu na vykon exekucie a iny exekutor po nom vedie exekuciu, a kym sa clovek brani prostrednictvom sudu prejde kopec casu...takze mna uz neprekvapi len tak hocco...uz mam v hlave asi katastroficke scenare no🤒
@monikapetrzalka akože chápem, ale to by sme sa museli zaoberať aj tým, že raz môžeme ochorieť a v nemocnici nás nezachránia (.....lebo naše zdravotníctvo....) a že umrieme 😀 😀
trošku som to pritiahla za vlasy...každopádne v tomto prípade už by si veľa neurobila, ale v prípade takejto situácie ako si napísala - podáš odvolanie na súd....
Tak uz mam aj ja po vsetkom 🙂
14.8.17 podane do CPP
13.9.17 oznamenie o zastupovani CPP
25.10.17 Vyhlaseny v OV
21.12.17 Konkurz ukončený pre nemajetnosť
Drzim Vam vsetkym palce a prajem krasne Vianoce 😉

Tak po 50-dňovej necinnosti mojho spravcu , mi sud pridelil dalsieho ...oznamenie v registri upadcov ze spravca bol sudom odvolany ma zaskocilo ..ma do 12 dni vsetky spisy odovzdat novemu spravcovi...ale neviem preco bol odvolany a necinny smerom ku mne....kazdopadne som uz dostal list od noveho spravcu ze si mam snim dohodnut stretnutie a priniest vypis mojho majetku ....ja som ale absolutne bezmajetny takze neviem co tam mam priniesť. ..asi len seba ...ma niekto skusenost?