Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
My sme podpisovali zmluvu 10.10. takže na nový rok 10 teho januára budu 3 mesiace od podpisu zmluvy. A ked je pravda že v Ke do vianoc by mali poslat všetky žiadosti na súd tak podstate na nový rok by mali byť ludia uverejnení v OV ak je to pravda ovšem, no ved uvidime teraz to necháme tak koniec roka už vyklopkáva takže v januari budeme volat do CPP ako sme natom. A inač gratulujeme k oddlženiu 🙂 a čo sa týka tej nebankovky tak nemalo to byť stopnute ? ak už je oddlžený? ako fakt je to na hlavu postavené, človek je rád že ho oddlžia a ešte kolo toho musí niečo riešit. Držime palce 🙂
@lenkaadodik na prvých 100 stranách diskusie sa o tom bavia zúčastnený, čo všetko treba ešte riešiť po tom, čo súd vyhlási konkurz....
Dodrziava sud tu 15dnovu lehotu? Ci na ktory den ste sa nasli v registri?
@monikapetrzalka nie nemusi dodrzat
@nifido noooooo tak ak by na to došlo, tak by som aj dala sťažnosť na prieťahy...ak je stanovená lehota, súd ju musí dodržať...aj ty ak dostaneš plaťák (rozsudok) a nestihneš 15dňovú lehotu na odvolanie - tak už si môžeš akurát tak vieš čo... (aj keď aj tu sa ešte stále niečo dá robiť....)
ale jasné...však som sa vyjadrila tu už viackrát, že mne je v podstate aj jedno, ako dlho to potrvá, hlavne že je tá možnosť, že tento zákon je pre nás....lebo ak by to nebolo, tak čakám na spasenie jedine v podobe "smrti" 😀 😀 takže na dobré si rada a ochotne trpezlivo počkám 🙂 Nevyvolávam nikam zbytočne, lebo všade majú s týmito bankrotmi práce viac než dosť a ak musia dvíhať telefony a v kuse odpovedať novým záujemcom a starým, tak potom kedy majú mať čas aj robiť niečo?
v tejto súvislosti bolo v jojke povedané, že CPP zriaďuje nejaké nové info centrum, kde sa budú môcť ľudia v prvom rade obrátiť a poradiť a na CPP pobočkách sa bude už len robiť výkon právneho poradenstva a zastupovania...
a predpokladám, že ako sa teraz začne v tlači a televízii a nete viac hovoriť o tom osobnom bankrote, tak toho tam budú mať ešte viac ako doteraz, keď sa vlastne len "zabehávali" s klientmi čo sa o tom viacmenej náhodne dozvedeli, lebo sa to doteraz nepropagovalo....
Kocky a teda kolko to tak realne trva, ked teda nie 15 dni? Ja sa to dozviem zrejme len z Vestniku..a tam je to asi este neskor vpisane ci?
@nifido no však toto...budem sa sťažovať - OK - mám na to právo...a následne ma bude správca obracať z každej strany, aby mi to vrátil aj s úrokmi 😀 😀 😀
ale inak už som dávala sťažnosť na exekútora na komoru a aj na súd na prieťahy v konaní- takže skúsenosti s tým mám.....ale ako sa hovorí - proti vetru sa cikať neoplatí, aj keď je to možné 😀
@monikapetrzalka ja som si dala na RU aktiváciu dlžníka a tak mi na email príde automaticky akonáhle to bude uverejnené...a nemusím každý deň kontrolovať 🙂
@monikapetrzalka ano je to tam neskor vies ci uz podavali na sud a datum ? ak nie tak len sledovat vestnik kazdy den som si nahodila a mrkla potom som uz vedela termin podania tak cca som si vyratala kedy by som tam mohla byt zvolila svoj okres a pozerala ine rozhodnutia a datum ich podania 😉
@monikapetrzalka čo viem, tak bežne bolo tých 15 dní zo súdu a potom 2-3dni na zverejnenie...len teraz sú sviatky, tak všetko trvá dlhšie....
@kicilanka ale to je uplne nieco ine bavme sa tu o tomto zakone a preto neverim ze niekto na toto bude namietat a lehoty sa nedodrzuju staci ked si preklikas par rozhodnuti a mrknes datum podania a rozhidnutia a uverejnenia v OV 😉😉 ja to uz sledujem viac ako rok cize nieco o tom viem 😉😉😉😉
@kicilanka
@monikapetrzalka 2-3 dni trva ked to uz nahodia kym sa zvetejni ale kym to dohde osobe co to tam musi nahodit rataj tyzden
teda 5.12 vo vestniku
@nifido tak podla teba mi to pride tak mesiac...ledaze by prislo uznesenie skor ako sa to zverejni vo Vestniku, ale kazdu tu pise, ze im nic neprislo..a teraz zrejme pocas sviatko este +tyzden
@monikapetrzalka mne uznesnie poslal najprv spravca hned v pondelok som mala aj z listom ze si mam dohodnut stretko a v priebehu toho isteho tyzdna mi poslali aj z cpp+info o 1 .splatke
ono sudy rozhoduju do 15dni ale na zverejnenie v OV maju cas este aj týždeň. a na druhej strane preco sa rozculovat nad tym ze tyzden hore dolu. zasa nevďacnost slovakov. za tie dlzoby si moze kazdy sam,nikomu z neba nespadli. tak mozete byt radi ze je moznost sa takto oddlzit a nie len stale vyvolavat do CPP a podavat staznosti na sudy pre par dni
@janka456janka súhlasím s tebou 🙂
to bolo len v rovine teoretickej uvedené, že sťažnosť na prieťahy 😉 a v kontexte, že ak lehoty platia pre ľudí, tak platia aj pre súdy....
...a tiež neplatí plošne, že za dlhy si môže každý sám 😉
... avšak tiež tu stále opakujem - trpezlivosť a vďačnosť (pokoru) za túto novú šancu by mal každý účastník pociťovať a nie sa rozčuľovať prečo to tak dlho trvá, prečo nikto neberie telefon, preč nikto neodpovedá na maily, prečo aj po ukončení konkurzu prichádzajú súdne obsielky a výzvy....
takže za mňa - nebudem dávať termín podávania žiadosti na CPP, nakoľko sme museli lehotu zastaviť pre riešenie družstevného bytu....
podstatnejšie je info, že Rozhodnutie CPP o zastupovaní vydané dňa 18.12.2017 a na súd CPP podané dneska 30.12.2017 😎
CPP Košice 😍
@kicilanka je potrebne komunikovat so spravcom,exekutori nie vsetci sleduju vestnik a preto im mozete listom oznamit,ze bolo vydane uznesenie a zacal sa konkurz.
Pre osadenstvo tu, lebo nemám chuť čítať viac ako jednu stranu týchto zbytočných otázok.... moja rada.... VOLAJTE, VOLAJTE a VOLAJTE do CPP.... Do dvoch mesiacov od podania jednoducho musíte mať z CPP podaný návrh na súd, ak máte papiere v poriadku. Nenechajte sa odbíjať, že toho majú veľa... oni za to zoberú VAŠICH 500€ a zákon hovorí jasne... u mňa osobne dodržali presne všetky zákonom stanovené lehoty, ja sa teda nemôžem sťažovať na nič.. mala som to naštudované a vedela som, čo si môžem dovoliť a čo nie. Čo sa týka správcov, je im to šum a fuk. Ja mám už 2 mesiace prípad v konkurze a správca mi povedal, že mi to ukončí až po Vianociach, lebo VIANOCE a nemá čas.... volala som mu presne 27 krát a ani raz mi NEDVIHOL tel... čiže aj toto si odkladám pre prípadný súdny spor.
Netreba však zabúdať, že vyhlásením vo Vestníku všetko len začína. Máte síce stopku na exekúcie, avšak začína peklo na súdoch, kde Váš exekútor v každej jednej exe musí požiadať súd o zastavenie. A keďže ide o mafiu, doslova na to serú. Moji napr. ani po dvoch mesiacoch nereflektujú a furt mám tie exe živé. Preventívne som ich všetkých listom oboznámila.... každopádne sa našli aj poctivci, čo chápu, že im zvoní hrana a čoskoro budú baliť igelitky.
Takže.... naháňajte, volajte a dvíhajte na nich hlas... máte na to právo.
BTW... dnes mi VsZP odpísala, že síce mám zastavenú exe, ale až súd rozhodne, či mi zastaví aj náklady na exe 😀 Banánistan šuvix 😀
@majorosovalucia
@marusia12 a nech sa ludia rozhybu a uz aj ked maju vyhlaseny konkurz ako chvala bohu aj ja, je problem si najst 2 hodiny casu obvolat exe,veritelov a meilom im poposielat uznesenia? ja mam 2 tyzdne od vyhlasenia a to su sviatky vsetcia veritelia o tom vedia,exe zrusene a ucty odblokovane
@janka456janka musíš brať v podtaz, že nie všetci chápu... viď aj táto diskusia. Exe síce môžeš mať zrušené, ale kým ti nepríde aj zo súdu rozhodnutie o zrušení, stále nemáš pokoj... a furt sa nájdu exe, ktorým to trvá.. čiže ten, kto sa tomu nevenuje zrazu po roku zistí, že síce má pozastavenú exe, ale furt ju nemá zrušenú aj súdom. Ty máš výhodu, že si nebola v tej prvej várke, na ktorej sa to všetko skúšalo... dnes už exe vedia.... zvyšku sme to museli posielať, nesledovali, kašlali na to. Vďaka BOHU za to, že sme prešli bankrotom v prvom znení zákona, ten zvyšok po novelizácií už také happy day mať nebudú. Rovnako tak furt čakám na ukončenie bankrotu od 19.10... stále mi to správca neukončil, lebo sú Vianoce a bla bla bla... proste serú na termíny. Našťastie v prvej várke znenia zákona je toľko chýb, že akékoľvek napadnutie nepoctivého zámeru nie je možné.
@marusia12 ako myslis v prvej varke znenia zakona? snazim sa sledovat zakony,vestniky a vsetko okolo ale este som nepostrehla ze by od 1.3.2017 prebehla novelizacia zakona. ak mi nieco uslo budem rada ak mi to vysvetlis. teraz medzi sviatkami som mala aj telefonaty od tych vymahacskych spolocnosti a povedala som im ze som v konkurze a len ma posziadali aby som im poslala uznesenie mailom. tak som poslala a este mi aj obratom zaslali podakovanie,ze dakuju za informaciu. tak zatial to ide podla mna dobre. uz aj spravkyna zverejnila v OV to nahliadanie do spisu a to cislo octu na popieranie pohladavok. jedine comu nerozumiem je co znamena ta platba kaucie na popretie pohladavky.
Pre zvyšok, čo tu furt blúzni o tom, či otvoriť živnosť, čo so živnosťou a podobne.... BANKROT nijak nebráni, aby ste pokračovali v živnosti, otvorili si novú, prípadne zatvorili starú a otvorili novú.... Jednoducho vám dlhy padnú k dátumu vydania vo Vestníku a pokračujete v živnosti ďalej....
@majorosovalucia ja to viem 😉

@lenkaadodik Ja som 31.8 podpísala zmluvu s CPP o splátkovom kalendari. Oni to podali 30.10 na súd. A 24.11 som bola vo vestníku. Volala som do CPP skoro vkuse. Oni by mi sami od seba nezavolali, že som oddlžená. Pokiaľ viem dievky tu písali, že v Ke to trvá dosť. Treba volať a volať. Inač moj mm je oddlženy od 14.11 a prišiel mu list zo súdu na pojednavanie voči nebankovke. Na druhý týždeň musí za správcom. Pokial viem, že ak je človek oddlžený pozastavujú sa pojednávania súdne . Som zvedavá čo povie správca. Človek nemá kľud aj ked je oddlžený.