icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
17. jan 2018

@mawka Podaj trestné... stačí z domu mailom na adresu prokuratúry.

mawka
17. jan 2018

@marusia12 uz mi tie ku*vy lezu na nervy. zaujimave, ze tych x rokov bol klud, mozno jeden dva listy s ponukou, ale toto co robia odkedy som oddlzena uz je sila. furt si chcu cosi aktualizovat.

kicilanka
17. jan 2018

@mawka jednoznačne by som podala trestné a treba niekde pohľadať § ktorý pojednáva o tom, že nesmú telefonicky kontaktovať žiadne spoločnosti....

marusia12
17. jan 2018

@mawka mne nikto nevolá, ja som všetkých poslala už dávno kamsi, tak to tam majú asi poznačené 😀 Prinajhoršom napísať trestné trvá tri minuty, netreba vyhľadávať k tomu ani znenie zákona, ktoré porušujú. Od toho je tam polícia... tebe stačí napísať podozrenie z trestného činu, opísať čo sa deje a polícia rozhodne... rovnako tak oznámiť smradom, že si podala trestné a máš pokoj.

mawka
17. jan 2018

@marusia12 sak okrem tejto pohotovosti, ktora sa vynorila neviem z ktorej onej, mam pokoj, uz mi dali ostatni uplne pokoj. ale s nimi sa aspon dalo komunikovat. az teda na intrum, ti to pochopili na treti krat. len tento zombik pohotovost vypisuje, vyvolava a robi tlaky. na keru onu nechapem. nemozu nic, ale je to otravne

lejaky
17. jan 2018

@mawka Tiež mám skúsenosť,ešte teraz sa neviem spamätať. Brala som si v r 2007 pôžičku 300€,ktoré som splatila z Pohotovosti.Stále mi volal automat,že evidujú voči mne dlh Judr Krutý.Tak som tam volala naspäť,že som odľžená a odscanujem im uznesenie a ona,že máte u nás nezaplatené trovy a úroky 7000.-€.Tiež ma skôr nekontaktovali,čakajú,kým sa zamestnám alebo pôjdem do dôchodku a začnú zrážať. Písala som im tiež ,že zastavenie exekúcie im príde zo súdu.No uvidím čo bude.

mawka
17. jan 2018

@lejaky oni ti nemozu nic zrazat!!! si oddlzena a hlavne ak mas splatene, treba dat na sud, ze toto od teba pozaduju. ja som sa s nimi presne pre toto sudila. lebo mi vyrobili dlh 7000 eur na trovach a penaloch. idioti. sud to zastavil, samozrejme. az najvyssi sud. to oni stale pokusaju a skusaju... ale nemozu.

timka1978
17. jan 2018

ja sa chystám Pohotovosť podať na súd.tiež som splatil z dvoch tisic takmer desať.volal som kvoli tomu s jednou právničkou ktorá sa s tym zaoberá.len chcem počkať pokial mi skončí konkurz

kicilanka
17. jan 2018

@lejaky všetko čo vzniklo pred konkurzom a neptrí do skupiny ktorá sa neoddlžuje, je dňom ukončenia konkurzného konania nevymáhateľné (výnimka je len pri napadnutí konkurzu v stanovenej lehote), takže nemôžu nič...len skúšajú a skúšajú....ak by nejaký Exekútor začal sťahovať niečo staré, okamžite to treba napadnúť a podať oznámenie na neho aj na Komoru exekútorov...

hovorí sa - kto sa bojí - @ere v síni......kto sa hambí - má prázdne gamby.....

nie je čoho sa báť, po prebehnutí konkurzného konania je právo už na Vašej strane....

mawka
17. jan 2018

@timka1978 to je masaker. kaslala by som na nich. mne ked vtedy nabehla exekucia ze 7000 eur, skoro ma prekotilo a roztocil sa kolotoc sudov, ktory trval niekolko rokov, ale nemusela som nic. oni mozu byt radi, ze to sudy maximalne zastavuju alebo daju povinnost vratit peniaze. lebo pohotovost, to je jeden velky podvod na ludi. uz to, ze ukoncili poskytovanie poziciek a nadalej ludom posielaju ponuky na pozicky je na zamyslenie. ocividne su na koni a nejaku legislativu maju na haku.

marusia12
17. jan 2018

@timka1978 snáď si nevolal Ulmanovu 😀 Žalobu na súd o vrátenie ti pošlem cez SS aj ja, vypíšeš a podáš... máš to bez poplatku. Avšak na súde to bude ležať dlho. Ja som podávala v máji a ešte stále nemám ani prvé pojednávanie. Asi sa tu čaká, až firma reálne úplne zanikne a nebude koho žalovať. Jaaaj, toto je tak úžasný štát, že len u nás je to možné.

timka1978
17. jan 2018

@mawka mne ked nabehla od nich exe tak som nevedel čo a ako.ale po skusenostiach co pisali ludia tu a po hladaní na nete som zistil že zmluvy boli neplatné a všetko okrem istiny čiže v mojom pripade dve tisíc by mi mali ostatné vrátiť.ako som pisal budem sa s tym zaoberať keď mi skonči konkurz.nič zato nedám keď to skúsim.právnička povedala že bude vymáhať aj zaplatenie sudnych trovov a pod.a myslim ze by to mhlo prejsť keďže tie ich zmluvy sú v podstate neplatné

timka1978
17. jan 2018

@marusia12 no budem rád ak mi pomôžeš a pošleš.ale asi bude lepšie počkať pokial nebude ukončený konkurz či??

marusia12
17. jan 2018

@timka1978 ja to mám napr. podané na súde a správkyňa to ani nebrala do úvahy, lebo rozsudok aj tak počas konkurzu nebude. Veď počkaj, aj tak si musíš najskôr poslať na Min. spravodlivosti preveriť zmluvu, súd chce konkrétne tvoju, nie niekoho iného... a to trvá. Takže aspoň toto môžeš v rámci predprípravy urobiť.

timka1978
17. jan 2018

no vidíš zase som sa niečo priučil.nevedel som že musím preverovať svoju zmluvu.ďakujem

marusia12
17. jan 2018

@timka1978 Musíš... lebo súd bude rozhodovať priamo o tvojej zmluve, nie o tých, čo sú už posúdené. Lebo v tvojej zmluve môže byť niečo iné ako v tých druhých, preto pre potreby súdu potrebuješ posúdenú svoju vlastnú, prípadne každú jednu, ak ich máš... pôžičky, karty, lizing a pod...

Toto je lepšie mať už urobené vopred, lebo do žaloby aj tak píšeš, prečo podávaš podanie na súd a tam uvádzaš aj dôvody, ktoré ti dá priamo Ministerstvo ku tvojej zmluve. Oni to robia poriadne, príde ti z MS elaborát na tri strany.

timka1978
17. jan 2018

@marusia12 no určite sa do toho pustím,keby som mal čakať aj roky.ďakujem zatial a ak by som niečo potreboval vedieť ozvem sa cez SS.velmi si mi zatial pomohla

marusia12
17. jan 2018

@timka1978 fajn... tak si to pošli na MS, to je minimálne mesiac čakania.

mawka
17. jan 2018

prisla mi odpoved zo socialky, presne to, co tu uz niekto raz pridaval:

Oddlžením zaniká vymáhateľnosť pohľadávky, čo však neznamená, že dlh zanikol.

Z uvedeného vyplýva, že aj po oddlžení naďalej dlžník ostáva dlžníkom Sociálnej poisťovne a Sociálna poisťovňa je povinná ho uvádzať ako dlžníka v zozname dlžníkov. Žiadne úkony spojené s vymáhaním však voči nemu nebude realizovať.

Na základe vyššie uvedeného je Vaše zverejnenie v zozname dlžníkov oprávnené.

No tak idem to riesit sudnou cestou. Jaj boze, toto sproste slovensko a bordel vo vsetkom. Ta ich odpoved mi nejde do hlavy, nezda sa mi to. blbost. proste som oddlzena, preco ma tam stale vedu? no nic, sud poriesi.

ivka0412
17. jan 2018

@kicilanka Nevieš náhodou....ak správca niečo dáva na môj vestník ukáže mi to hned alebo to trvá niekoľko dní. Ja len či nevieš náhodou. Dik

kicilanka
17. jan 2018

@ivka0412 joooj tak neviem že prečo sa to tam ukazuje opozdene...ale ukazuje sa určite opozdene aj 2-3 dni minimálne....

marusia12
17. jan 2018

Prišlo niekomu aj napriek oddĺženiu toto? Podala som na to už trestné, len či to má ešte niekto... alebo či skúšajú len u mňa...

timka1978
17. jan 2018

@marusia12 no podla mňa skúšajú.exekučná amnestia ešte nieje ani schválená v parlamente.a keby aj bola tak si myslim že kedže si oddĺžnená nemáš čo riešiť.sranda toto😂

marusia12
17. jan 2018

@timka1978 toto je nejaká ich... nemá to nič spoločné s tou štátnou amnestiou. Každopádne ide o pokus o podvod 😀 Písala som im už viackrát, aby mi to vysvetlili a ani obraz, ani zvuk. Tvária sa, že nič... Zaujímavé však je, že práve Dôvera bola tuším hneď druhá, ktorá mi dlh zmazala.

mawka
17. jan 2018

mne to pripada ako keby to system vygeneroval nejak automaticky. ale aj tak z toho vyplyva, ze ta nevedu ako oddlzenu. ja som tam vtedy hned pisala, ze som oddlzena a oni mi uvolnili starostlivost a viac ma neotravovali a teraz po ukonceni mi do 24 hodin urobili vymaz zo zoznamu dlznikov na moju ziadost. takze hento skor nejaky automat vyplul.

lejaky
17. jan 2018

@mawka ja som sa nedávno pýtala JUDr Bánosa,tiež radí na internete ohľadom bankrotu,ohľadom dlhu v SP. Zaujímalo ma,či SP dlh vymaže,či ma neprekvapí tým,že keď pôjdem do dôchodku a dlh nebude splatený iba ho budú evidovať,či mi dôchodok priznajú. Napísal,že dlh sa vymaže,aj keď ho budú evidovať ako nevymáhateľný a dôchodok mi priznajú bez vyplatenia.Ale asi to tak nie je.
Ja by som list odscanovala ministerke Žitňanskej,pretože týchto prípadov bude veľa,aby dala jasné pokyny SP.

mirkatrnava14
17. jan 2018

@lejaky dobry den, to by znamenalo,ze dochodok nebudu vyplacat?

nifido
17. jan 2018

@ivka0412 urcite to trva min. 2 dni kym ti vo vestniku ukaze ak nieco pridaju ci uz spravca alebo sud ....

nifido
17. jan 2018

@mawka no ja viem tak ze dlh je nevymahatelny ale realne existoval cize v registroch bude ci akoze tym ze prejdem oddlzenim ma zo vsadial zo vsetkych registroch ktore su vymazu ???? ci uz dobrovolne alebo na moju ziadost???? aj z bankovych??? nemam dlh v socialnej ani zdravotnej no zaujima ma to

ivka0412
17. jan 2018

@nifido Lebo mm spravca pridal na vestnik a ukazalo po 10dni. Tak mi neslo do hlavy ze tak dlho to trva.