icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kicilanka
16. feb 2018

@wapman super - blahoželám a veľa šťastia v "novom" živote 🙂

sticker
gouda0
16. feb 2018

@wapman ako dlho ti to celé trvalo ? Ja som pred 3 týždňami podala žiadosť A stále čakám. Tiez som bez majetku

wapman
16. feb 2018

@gouda0 takto: mal som pár sto eurový majetok (časť z domu po mame,ktorý moja teta má ) správca to odpredal za nejakých 200eur niekomu. Celé to trvalo 6mesiacov od začatia konkurzu.

gouda0
17. feb 2018

@wapman v prípade že ja nemám nič? Akurát jedno staré nepojazdne auto ktoré už len stojí na tehlach ? :D už čakám rozhodnutie. Tak gratulujem ti

wapman
17. feb 2018

@gouda0 ajtak počítaj 2-3mesiace od vyhlásenia konkurzu možno aj viac. Záleží aj akého správcu dostaneš,ak si uviedla auto v majetku možno sa ho pokúsi odpredať za nejakú stovku.

kicilanka
17. feb 2018

@wapman

mne správca povedal, že to bude trvať do cca 3 mesiacov a to nemám žiaden majetok...lebo ON lustruje všetok náš majetok...a musí čakať kým mu prídu zo všetkých úradov odpovede...niekde odpovedia obratom a niekde to trvá aj viac ako 2 mesiace....

gouda0
17. feb 2018

@wapman nemyslím si to auto je snáď 18rocne a nefunkčne motor k.o , zhnité. Snáď ho ani nebudú riešiť.

timka1978
18. feb 2018

ja mám 20 ročné auto a použivam ho a povedal spravca že ho riešiť nebude,a bude trvať tak 3 mesiace pokial pridem na rad,pretože má veľa ludí.Hlavne že vyplata chodí už celá to je pre mňa podstatné

gouda0
18. feb 2018

@timka1978 čiže prišlo ti rozhodnutie z cpp do toho mesiaca a už si mala celu výplatu? Ja ešte len čakám vyjadrenie z cpp už prešlo 24 dní snáď to bude už ten týždeň

timka1978
18. feb 2018

@gouda0 presne o mesiac od konzultacie v CPP minprišlo rozhodnutie o zastupovaní,potom ďalši mesiac pikial to podali na súd,sud má 15 dní na rozhodnutie o oddĺžnení,potom to trva ešte cca 4-5 dní pokial si vo vestníku.keď tam už si vytlačiš si to a zanesieš na učtareň a učtovnička by ti mala pozastaviť exekucie.celé tonkonkretne mne trvalo asi7 tyždňou od listu že ma budú zastupovať

gouda0
18. feb 2018

@timka1978 ďakujem za vzácne informácie 🤗

nelllynka
19. feb 2018

V Ba to trvalo veľmi dlho, od augusta do februara v OV

jarus74
19. feb 2018

Zdravim tak moj muz konecne od piatka vo vestniku konecne nieco pozitivne

maartinaa82
19. feb 2018

@nelllynka ja v BA od oktobra a februar uz vo vestniku

saintlaurent
20. feb 2018

tak mne sa prihlásil ešte proficredit po základnej prihlasovacej lehote - po takmer 4 mesiacoch od zverejnenia vo vestníku...

marusia12
20. feb 2018

@jarus74 sak teraz to este len zacína....

marusia12
20. feb 2018

Tak hlásenie z bojiska... po 4 mesiacoch furt neukončené, nemá čas.... vraj jej to Vestník vrátil. Zo súdu mám 7 zastavení, zvyšok má v ....... . Svet sa krúti ďalej, vraj je Zem plochá a peklo denne dostáva nový rozmer. Olééé všetky bankroty.

marusia12
20. feb 2018

@saintlaurent Našli odvahu s ich fake zmluvami???? Odvahaaaa.....

marusia12
20. feb 2018

@timka1978 učto ti pozastaví exekúcie???? ahaaaa 😀 Učto ti akurát nebude sťahovať, ona s pozastavením nič nemá. O pozastavenie žiadajú exekútori... preventívne treba žiadať sám za seba... lebo sme na Slovensku.... šak to len tak, lebo je utorok.

timka1978
20. feb 2018

@marusia12 ano prestane zrážať,zle som napisal,proste bude mať celú mzdu

dankagirl
20. feb 2018

@marusia12 neviem ako u Vás ale brachovi exekútori reakcia v pohode niektorý sami od seba poslali,pozastavenie exekuci dokonca aj sociálna poisťovňa ,čo som bola prekvapená a každý bol ochotný a nerobili problémy už len pár dni a bude mat uzavretý konkurz..mamina čaká ešte na Ob inak bracho posielal papiere 20.10 poštou do cpp nitra od 8.12 zastupovanie a 26.1.2018 zbavený dlžôb a 8.2 .2018 návšteva a u spravkyni takze čakáme na uzavretie a dovi a dopo nech aj Vám to dopadne tak hladko

dankagirl
20. feb 2018

@saintlaurent to tá môžu už bozat

dadka232
20. feb 2018

Ja uz takisto cela vyplata bez zrazok a to je pre mna podstatne. Uz prisli nejake zastavenia, na zvysne este cakam. Ale nejak ma to ani netrapi. Pockam este a ak to nepozastavia sami tak poziadam ja. Pre mna je neuveritelne ze som mala tento mesiac po rokoch KONECNE celu vyplatu. Jedina spolocnost ktora nechce pochopit je samozrejme Pohotovost 😁 Uz su mi fakt na smiech ako skusaju. Aj dnes mi prisla sms. A vraj, ze oni nie su povinni sledovat vestnik. No tak nech nesleduju. Nech vypisuju 😁

michaela025
20. feb 2018

Cakam od decembra este furt nic😢 vestnik mi nefunguje a ked pozrem register upadcou tam je furt rovnake.piatpk mi prisiel mail od exekutora,ze ju podali dalsiemu exekutorovy tak od septembra do dnesneho dna si navysili o vyse 300e na vyse😢😢😢...tuto exekuciu mam v robote len cakaju pokial sa nesplatia este co su pred nimi. Neviem co mam robit

dadka232
20. feb 2018

@michaela025 To nech ta uz netrapi o kolko sa navysilo, nech si navysuju 😀 Od momentu ako budes vo vestniku ti musia prestat stahovat. Uz len trpezlivo musis cakat. Ja som podala do CPP 9.10. Na konci oktobra mi prisla odpoved ze ma budu zastupovat a od 27.12 som vo vestniku. V januari som mala este zrazene, ale mojou chybou, lebo som nebola za uctovnickou. Od februara automaticky pozastavene zrazanie a CELA vyplata 😊 A exekucie niektore su uz zastavene a na niektore este cakam.

michaela025
20. feb 2018

@dadka232 tak to mas super neviem ci mam reagovat nech mi pozastavia exekuciu .ja som decembry davala do ccp po 2tyzdnou sa ozvali ze ma budu zastupovat a furt nic mi neprislo kazdy den pozeram vestnik a nic😯bojim sa ze mi to nevinde a uroky sa mi budu este viac navysovat ked nebudem reagovat

hellgamer
20. feb 2018

Zdravím....
Prišlo mi prerušenie z CPP plus podpísať splátkový .... mal som tam nejakú chybu tak tú ešte opraviť zajtra posielam späť. Ale čo sa chcem opýtať je, že dostal som možnosť pracovať na živnosť tak som si ju musel rozšíriť plat celkom fajn bude to teraz problém? cpp určite hneď zistí že pracujem na živnosť môžu mi zrušiť OB? alebo čo sa môže prihodiť? Ďakujem vopred za odpoveď.

dadka232
20. feb 2018

@michaela025 A preco by ti to nevyslo. Ak ti z CPP prisla odpoved, ze ta budu zastupovat a mas existujuce exekucie, tak nie je dovod aby ti to nevyslo. Len musis cakat. Od decembra este nie je taka dlha doba, maju toho vela a vestnik sa aktualizuje tiez s oneskorenim. Exekuciu ti nikto len tak nezastavi, veci sa daju do pohybu az zverejnenim vo vestniku. Ale tak s urokami by som si uz tazku hlavu nerobila na tvojom mieste. Dolezite je, ze to mas podane.

kicilanka
21. feb 2018

@hellgamer nedá sa ísť pracovať na TPP??

Tu už padli rôzne odôvodenia proti živnosti počas a po OB a v prospech živnosti...Ale boli to len názory, nepodložené zákonnými ustanoveniami...

Keby sa k tomu vyjadril niekto kto už má po OB a mal živnosť - to by bolo asi najrelevantnejšie vyjadrenie ...

marusia12
21. feb 2018

@kicilanka Ja som mala živnosť a písala som to tu už X krát.