icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

muut
24. feb 2018

@agness30 preco nastupit az od aprila?

agness30
24. feb 2018

@muut kvli socialnej poistovni, aby mi nezablokovala mzdu na uctarni ked ma nahlasia na SP ze som zamestnana u nich..viem, ze po uzneseni sa to odblokuje, ale ja nechcem mat hned prvy mesiac problemy kvoli dlhom

kicilanka
24. feb 2018

@agness30 plne ťa chápem...presne preto som nenastúpila do žiadneho TPP až do zastavenia exkúcií...na každom pohovore prvá otázka: máte nejaké exekúcie? dokonca už aj pri prvom tel. kontakte padla medzi prvými táto otázka....

muut
24. feb 2018

@agness30 Hmm napodobne. Teraz tiez nastupujem do zamestnania a tiez neviem co bude, ako zareaguju.Pracovat musim, ako inak to spravit...Oni to posielaju na blokovanie ked je mzda vacsia ako.... ?

kicilanka
25. feb 2018

@muut oni nevedia akú máš mzdu...akonáhle ťa zamestnávateľ zaregistruje v sociálnej poistovni - je pre exekútorov táto informácia dostupná...záleží ktorý ako rýchlo zistí, že už pracuješ...a posiela príkaz na zrážky zo mzdy....akonáhle je mzda vyššia ako tvoje rodinné životné minimum, tak sú zrážky prevádzané....
je potrebné pri nastúpení do práce to nezatajiť (!!!) ale povedať pravdu a povedať že si v konaní OB 🙂 - ak nebudú vedieť o čo ide, vysvetlíš im 🙂

vedis
25. feb 2018

@mawka zaujimave, dovera to akceptuje a cloveka zmaze zo zoznamu dlznikov a hnusna STATNA vseobecna zdravotna ktora by mala byt prva to ma na haku.

kicilanka
25. feb 2018

@vedis bolo tu už viackrát opakované - osobným bankrotom sa dlhy nevymazujú, len SA STÁVAJÚ NEVYMAHATEĽNÝMI....proste je to tak, či sa nám to páči alebo nie....

vedis
25. feb 2018

@kicilanka rozumiem aj vidim 🙂 ale dovera mawku zo zoznamu dlznikov vymazala. netreba kricat.

kicilanka
25. feb 2018

@vedis nooo tak to je plus že vymazali...ale nie je to proste nárokovateľné ....

nekričím 😀 nemám to vo zvyku vôbec, len ty si písala že VšZP by mala byť prvá a že to má na háku, tak som len zdôraznila rozdiel medzi možným a zákonným nárokom na niečo 😉

vedis
25. feb 2018

@kicilanka no a ja sa iba cudujem ze komercna poistovna ktora by ako prva mala ist po peniazoch je ochotna a statna nie to je vsetko, iba konstatacia 🙂 zacal sa mi konkurz tak si tym prejdem

vedis
25. feb 2018

Ma/Mal niekto ustanovenu ako spravkynu JUDr. Jarmilu Zahradnikovu z BA?

dadka232
25. feb 2018

Ja mam 2 mesiace od zverejnenia vo vestniku. Vyplata tento mesiac prvy krat bez zrazky. Vsetci exekutori mi sami od seba zrusili exekucie😀Chodia mi domov same zastavenia a odblokovania.Az na jedneho jedineho. Presne som uz dopredu vedela, ze on bude posledny. Judr. Rudolf Kruty 😀 Mesiac po zverejneni vo vestniku mi poslal postu, cize vobec nesleduje vestnik.A rovnako aj jedna jedina spolocnost nechce a to POHOTOVOST. 😀 Hoci im uz nic nedlzim, exekucne som to splatila, no oni si dopocitali nejake uroky a penale. A po rokoch zacali od decembra zase vyvolavat a vypisovat sms. Uz sa len smejem. Lebo som vedela, ze problem bude doposledku len s tymto jedinym exekutorom a s touto jednou spolocnostou.

vedis
25. feb 2018

@dadka232 super blahozelam Dadka

8zivotov
25. feb 2018

@kicilanka myslel som ako dlho sa cca čaká za papierom zo súdu že som oddlzeny..

kicilanka
25. feb 2018

@8zivotov správca by ho mal mať zo súdu hneď - treba si od neho pýtať 🙂 Všetko dostávam cez správcu....mne poštou ešte nič zo súdu ani raz nedošlo...

kicilanka
25. feb 2018
v4libuk
25. feb 2018

Ahojte, je tu niekto, kto si presiel OB a mal nejaky maly podiel v nehnutelnosti, napr. po rodicoch?

muut
25. feb 2018

@kicilanka dakujem za informacie si ozaj velmi zlata ze nam takto vsetkym pomahas...

Teraz som sa overovala v cre.sk zevraj ziadny zaznam na moje meno, uz som z toho jelen..Ja uz nemam ani papiere z toho doma, kdesi sa mi stratili ked som sa stahovala

sticker
katka48
Autor odpoveď zmazal
katka48
26. feb 2018

ahojte,ako je to prosim s majetkom pocas tych 6 rokov po schvaleni bankrotu ? pytam sa kvoli mojmu nemanzelskemu synovi,dom je na manzela, moze mi polovica domu patrit az po uplynuti tych 6 rokov,ci aj skor , alebo je to risk ? dom sme kupovali spolu, aj donho investujem, nie je to nenazranost, len sa obavam o syna, keby sa nieco stalo. vdaka

kicilanka
26. feb 2018

@katka48 mne správca povedal, že až po tých 6 rokoch, ked ti už nikto nemôže namietať poctivý zámer....preto ma bola mama nakoniec u notárky vydediť ....

aj keď - ako sme sa tu už viackrát bavili - kto ti bude nepoctivý zámer namietať?
ak zdedíš prípadne počas tých 6 rokov - kto na to príde? kto to bude riešiť? - bez napadnutia nikto.....

Správca s tebou dňom ukončenia OB končí a už ťa nerieši...

katka48
26. feb 2018

@kicilanka tiez mi spravca v podstate povedal to iste , radsej o 6 rokov, ale darovacou zmluvou by to slo , ale ... ... ale radsej potom. len mi to neda spavat , mame este spolocneho syna a muz ma z predosleho manzelstva dceru, tak sa obavam, pretoze tym padom je polovica domu jej . vravim, nechcem nikoho o nic pripravit , len sa obavam o druheho syna . ale v podstate si mi povedala co som vedela a ja som zase posero to robit , ked nie je 100% istota .
a pred rokom som ani nedufala, ze za 6 rokov mozno 🙂 takze stale je to pozitivne .

dakujem 🙂

kicilanka
26. feb 2018

@katka48 úplne si popísala to, čo som si myslela (a myslím) aj ja a plne ťa chápem...viem presne o čom hovoríš....kompletne...takže presne tak, radšej ma mama vydedila, ako niečo riskovať...celá rodina sme happy, že prišla takáto šanca, keďže takto pred rokom sme len čakali či z toho niečo aj bude vôbec...
najprv sme čakali na zmenu zákona o exekúciách, ale ta prešla v znení že len na nové exekúcie sa vzťahuje, tak sme boli sklamaní....

lenkaadodik
26. feb 2018

Ludkovia nejake skusnosti?? : 12.02.2018 som bol oddlženy, VO som bol 19.02.2018 správca sa mi do dnešneho dna neozval, malo by sa podat na sud ziadost o zastavene exekucie len chcem vediet či to musi podat spravca, niekde som cital ze to mozem podat na sud sam osobne nema niekto stym skusenost ? a este jedna taka otazka do prace mi prislo od exekutora, strhavanie zo mzdy, teraz ma narok exekutor strhavat čiastku od kedy som vo vestinku ? alebo musim pockat na zastavenie exekucii sudom ? Dakujem za kazdu dobru radu 🙂

wapman
26. feb 2018

@lenkaadodik podaj sám. Pokial nedáš uznesenie účtovníčke uznesenie tak ti bude strhávať. Čítaj diskusiu lebo je to tu všetko písané aj riešené.

kicilanka
26. feb 2018

@lenkaadodik tak ako ti odpovedal už predo mnou @wapman - odpovede nájdeš v diskusii...

lejaky
27. feb 2018

@dadka232 Som odľžená,konkurz ukončený.Tiež mi prišla SMS ,že mám ihneď v dôležitej veci volať Pohotovosť. Mala som od nich úver 300€,ktorý som splatila. Pani na linke mi povedala,že mám u nich ešte 3000.-€ dlh na poplatkoch. Hneď som volala Judr Krutého a tam 7000.-€ ze ten istý úver exekúcia, Skoro som stratila reč. Vôbec mi nedali vedieť.Čakajú na dôchodok.Zaslala som im uznesenie,uvidím,či mi zašlú ukončenie. Zaslala som na súd žiadosti o zastavenie exekúcií ihneď,ako mi prišlo z CPP uznesenie o odĺžení.

kicilanka
27. feb 2018

@lejaky áno - presne takto je postup...urobila si ty všetko čo trebalo...už ti príde len zastavenie exekúcie...

Ak by náhodou predsa len Dr. Krutému (ááách to jeho príznačné priezvisko 😀 ) nijako nevychádzal čas splniť si svoju povinnosť a exe ti nezastavil, napíš priamo na súd Žiadosť o zastavenie exekúcie...nájdi si papiere k tej exe, tam nájdeš súd ktorý vydal jeho poverenie a na nete nájdi hocijaký vzor pre zastavenie z dôvodu nemajetnosti (myslím že aj na stránke CPP je nejaký vzor na to) a už len tam dopíš vetu - hoc aj ručne - že si prešla OB a bola si vo vestníku pod číslom....
V tejto veci totiž ani nie je podstatné, aby si použila správny vzor návrhu na súd, ani formulácie, ani postup...ide o to aby si dala na vedomie súdu takýmto spôsobom, že si pán Dr. krutý nesplnil svoju povinnosť...........

....môžu si písať oni všetci už čo chcú...teba sa "to už netýka" 😃 😃
a ak ti ešte zavolajú, len im povedz že porušujú zákon ktorý im výslovne zakazuje telefonovať ti a že podáš trestné oznámenie na políciu na neznámeho páchateľa za prenasledovanie a obťažovanie 😃 😃

lenkakika
27. feb 2018

Prosim mohla by som napisat IP niekomu kto uz presiel, popripade ma podane o bankrot? dakujem

kicilanka
27. feb 2018

@lenkakika
akože všetci zúčastnený, alebo minimálne 99% v tejto diskusii majú buď už podané o bankrot, alebo ním už prechádzajú, alebo prešli....

takže si prečítaj cca 100 posledných strán a budeš plne v obraze čo to obnáša, čo potrebuješ a ako to prebieha.....