icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kicilanka
6. mar 2018

@katka48 no a to je úplne klamstvo čo ti povedal...lebo akonáhle súd vydá Uznesenie o začatí konania, cca do 3 dní je zverejnený vo vestníku...správca vôbec nerozhoduje o tom, ani sa nijako nepodieľa na tom, že či sa to zverejní, alebo nie vo vestníku....

potom ako vykonáva svoju činnosť, tak potom už aj on zverejńuje svoje úkony vo vestníku, č tiež môže slúžiť aj ako kontrola jeho činnosti, či vôbec niečo robí.....ale mnohí na to aj zvysoka kašlú.....

dianka__1
6. mar 2018

Ahoj ak máte nejasností ohľadom tejto témy odporúčam vám navštíviť stránku kofos.sk
Tu vám odpovedia na vaše otázky prípadne pomôžu vyriešiť vas problém...

kicilanka
6. mar 2018

@dianka__1

Takže k tvojmu príspevku v tejto diskusii:
Ahoj ak máte nejasností ohľadom tejto témy odporúčam vám navštíviť stránku kofos.sk
Tu vám odpovedia na vaše otázky prípadne pomôžu vyriešiť vas problém...

ti poviem, že presne pred takýmito ponukami v tejto diskusii nonstop baby upozorňujeme, aby to nerobili....

na tebou odporúčanej stránke ponúkajú:

Kto sme
KOFOS spol. s r.o. je spoločnosť, ktorá Vám pomôže s konkurzom.

Od 01.03.2017 sa zmenila zákonná úprava o konkurze a konkurz pre fyzické osoby sa tak stal dostupnejší a rýchlejší.

Podať návrh na vyhlásenie konkurzu môže iba Centrum právnej pomoci, ktoré má však dlhé čakacie doby a my sme tu, aby sme Vám pomohli vypísať všetky potrebné tlačivá na vyhlásenie konkurzu. Zaručujeme, že Vaše podanie nebude zo strany Centra právnej pomoci prerušené a ani odmietnuté. Proces sa tak skráti takmer o pol roka. Na tejto stránke nájdete všetky potrebné informácie o tom, čo všetko si musíte pripraviť a potom nás stačí už len kontaktovať a dohodnúť si termín stretnutia.

V CPP poradia každému a so všetkým, a dnes je stav taký, že aj keby neviem ako spoločnosť vyplnila papiere, tak sa čaká na každom CPP....a nie je to už ani kvôli tomu tak, že nestíhajú na CPP, ale je verejné tajomstvo, že CPP má stanovené, koľko môžu posielať OB na súd, aby súdy stíhali potom stanovenú 15 dňovú lehotu.......

takže len robíš reklamu na ďalšiu spoločnosť čo chce zarobiť na "nešťastníkoch" 😖😖😖

timka1978
6. mar 2018

@kicilanka Presne tak ludia,nedajte sa obalamútiť,všetko zvladnete sami,stačí vedieť čítať a písať,v CPP vám so všetkym pomôžu,máte málo peniažkov tak nekŕmte kadejaké firmy čo zarábajú na nešťastí ľudí,zvladnete si to vybaviť sami

dianka__1
6. mar 2018

@kicilanka

CPP poradia samozrejme no čakacia doba je na xy neurčitý čas v poradovníku , kofos ponúka vybavenie danej veci omnoho rýchlejšie.
Mojim cieľom nebolo zneužiť a osklbat ľudí čo sú v núdzi ale poradiť ako rýchlejšie vyriešiť svoj problém.
Jasné je to že firme zaplatíš od150€ do300€ podľa aktuálneho cenníka ale máš istotu že nemusis čakať takmer rok kým budeš "v suchu"

Evidentne je že každá z nás má pohľad na vec iný no vyprosim si označovanie mojej rady ako "ta čo ponúka firmu na zarábanie na nešťastníkoch"

Môj príspevok bol mienený v najlepšom dobrom. Našťastie ja nemám takýto problém čiže len posúvam info ktore sa ku mne dostalo od známej ktorá daný problém mala...

timka1978
6. mar 2018

@dianka__1 popravde neviem si predstaviť ako nejaká firma ktorej dam od 150 do 300 euro urýchli celý proces,pretože na toto všetko je zákonom stanovená lehota a v knečnom dôsledku aj tak sa všetko rieši cez CPP.a dať peniaze za niečo čo si vypíšem sám,pripadne mi poradia v CPP zadarmo mi príde ako hlúposť

kicilanka
6. mar 2018

@dianka_1 z môjho pohľadu to je len a len zarábanie na nešťastí iných...zaplatiť za NIČ od 150€????? lebo reálne NIČ nikto neurýchli v tomto procese....

neviem koho sa tu snažíš presvedčiť v svojej dobre myslenej rade, ale TU sme v 80% ľudia čo sme už v niektorej reálnej fáze OB (alebo už aj po ukončení), takže vieme z praxe, ako to prebieha.....

kicilanka
6. mar 2018

@timka1978 ale aj tí čo nezvládajú bežné vypisovanie papierov, tak v KE má na to CPP spoluprácu s nejakou spoločnosťou, ktorá to pomôže vypísať, aby nemuselo CPP zbytočne venovať čas práve takýmto ľuďom....hovorím o ľuďoch negramotných....

timka1978
6. mar 2018

@kicilanka tak to len usvedčuje o tom že ľudia nemajú niekomu platiť za niečo s čim im pomôže CPP.Myslim že každy čo podava OB nemá euríčka navyše

timka1978
6. mar 2018

@dianka__1 tak to áno,na prvú konzultáciu sa čaká teraz dlhšie,pretože je toho veľa,ja som bol objednany mesiac potom čo som sa telefonicky objednal.Teraz to je asi dlhšie,záleži aj od mesta v ktorom tvoje CPP je,ale ppotom už všetko ide rovnako a je jedno či vybavuješ sám alebo cez nejakú firmu za peniaze.A táto diskusia je o tom ,že sa radí luďom čo a ako,práve aby nemuseli platiť niekomu ešte.

kicilanka
6. mar 2018

@timka1978 a bolo by možno zaujímavé aká by bola odpoveď na otázku:

ako je možné, že v CPP ktoré má poradovníky a všetci v nich poctivo nejakým spôsobom čakáme (čakali sme, budú čakať ďalší - lebo je to fakt) nejaká spoločnosť VIE urýchliť spracovanie podania?

bola som výslovne svedkom toho, ako vysvetľovala pani na CPP do telefonu niekomu, že musia prísť s papiermi sami, nakoľko sa už našli firmy, ktoré ponúkajú takýmto podvodným spôsobom ľuďom "pomoc" za poplatok.....

timka1978
6. mar 2018

@kicilanka tieto firmy zneužívajú možno lenivosť,možno neinformovanosť a možno aj slabšie IQ ludí.Ja som múdri z neba nespadol, ale vybavil som to za ani nie hodinu.a to som este z CPP s prvej konzultacie odbehol na súd po výpis exekúcii,potom naspäť na CPP a hotovo.i ked samozrejme to mam vsetko priamo v bydlisku.Takže ak som si to dokázal všetko poriešiť sám,tak to dokáže kazdý.pomohli mi samozrejme aj ludia tu na diskusii svojimi príspevkami,začo som aj poďakoval.Keď si každy prečita od prvej strany po túto,nájde tu všetko čo potrebuje

saintlaurent
Odpoveď bola odstránená
venika58
7. mar 2018

Ahojte, zajtra mam kontrolu ziadosti na CPP, len si neviem rady co mam napisat do kolonky zivotna situacia. Ako to najlepsie vypisat? Po kontrole ziadosti bude co nasledovat? Aky dalsi postup z mojej strany? Dakujem

kicilanka
7. mar 2018

@venika58 daj si trošku námahu a polistuj v diskusii...všetko už tu bolo uvedené 🙂

timka1978
7. mar 2018

@venika58 čo nevieš vypisať nechaj tak a v CPP ti poradia aj o ďalšom postupe keď sa ich opytaš,alebo ako pisala kicilanka treba tu čítať strany dozadu,všetko je tu už popísané

agness30
7. mar 2018

tak so sa zamyslela nakolko mi vcera prisla od Intrum opat sms..oznacili ma ze Vazeny klient, bla bla bla, Bezodkladne Zavolajte bla bla bla..no aky ze ja som ich klient, ja nemam s nimi ziadnu zmluvu podpisanu/to ze veritel s nimi uzatvoril nejaky obchod ohladne odkupenia phladavky/to je ich vec a ich riziko..urcite si uz predtym zistili ze som nemajetna..ale je tu snad aj nejaky zakon o ochrane osobnych udajov kazdeho jedneho cloveka, podpisuje sa suhlas so spracovanim udajov, ale nie s tym, aby tieto moje osobne udaje boli predmetom kupcenia.!!! a dalej najvyssia drzost je, ze ja mam bezodkladne volat niekomu, koho vobec netusim kto je utratit svoje peniaze za hovor a este mi aj bude prikazovat ze hned? to uz co je??!!! Ak niekto si narokuje moje peniaze, tak je len jedina mozna cesta a to zacat sudne konanie..henten postup je obtazovanie a sikana..

agness30
7. mar 2018

@agness30 treba ich vsetkych posielat do ..ti..z pravneho hladiska nedalo by sa zazalovat banku ze kupci s osobnymi udajmi? alebo aj inych veritelov..to, ze pradaju pohladavku je jedna vec, ale kde je ochrana osobnych udajov?

venika58
8. mar 2018

Tak dnes mi bola v CPP prekontrolovana ziadost. Pani bola velmi mila. Hned som aj podpisala zmluvu o pozicke 500e. Tak teraz cakat do 30dni ci ma budu zastupovat. Ale ja si myslim, ze budu ked pani si celu ziadost presla a povedala, ze preco by nemalo. Tak neviem co este preveruju v ramci tych 30dni. Lebo myslim, ze sud uz nekontroluje nic a spolieha sa na CPP, ze vsetko spravili tak uz len odklepavaju.

lalala123lalala
8. mar 2018

Žienky poraďte mi. Táto diskusia je veľmi rozsiahla a nechce sa mi ju celú čítať....ak by teda niekto vedel, nech mi poradí. Manžel bez môjho vedomia narobil veľké dlhy. je to cca 50 000 eur. Ide o dve nebankovky, dva spotrebné úvery a debety na všetkých kartách čo mal. Mesačná splátka činí cca 1000 eur - možno aj viac. Bol dosť dlho bez príjmu a teraz sa zamestnal ale za minimálnu mzdu. Ja som na Rodičovskej dovolenke. Tak príjem máme malý. Bývame v mojom byte, ktorý som kúpila ako slobodná a vzala som si aj naň hypotéku. Hypotéka sa zatiaľ normálne platí. Nemáme s manželom žiaden iný spoločný majetok. On svoj majetok nemá žiadny. BSM rozdelené nemáme.
Boli sme ja v centre právnej pomoci, ale tam sa s nami vôbec nebavili lebo ešte nemáme žiadnu exekúciu, tá bude cca o 1-2 mesiace. Tak máme prísť až potom.

1 . Chcem vedieť, že ak by vyhlásil osobný bankrot, som v tej celej veci zainterosovaná aj ja? O tých dlhoch som nevedela, nič som nepodpísala.....

2. Môžu nám siahnúť na byt? Je len môj....

3 . Ako to funguje s tým správcom konkurzu, Keď už je vyhlásený bankrot. To príde a snaží sa predať všetko čo má nejakú hodnotu? ( chladnička, práčka, TV a pod.? ) Lebo my nič iné nemáme

Ďakujem za vaše rakcie

ivka0412
8. mar 2018

@lalala123lalala Mne povedali v CPP, že musíme obaja do bankrotu lebo ak by išiel iba jeden z nás tak dlhy prejdu na toho druhého automaticky. No ako tu čítam tak každy má iné skúsenosti. Treba sa priamo v CPP spýtať. Nikoho nezaujima, že ste o tom nevedeli. Možno Vám tu niekto ešte viac odpovie. Drži palce. Ja som 4mesiace oddlžena a stále to nemá koniec.....je to dlhy proces...

dankagirl
8. mar 2018

@lalala123lalala kľudne môže Vás manžel podať OB podmienka je mat exekúciu ... čo je vás majetok na to sa nebude vzťahovať jeho ob ani dlhy čo je na vaše meno a nadobudnuté pred manželstvom na to nemá právo

lalala123lalala
8. mar 2018

@ivka0412 ďakujem za info, nám zatiaľ v CRP nechcú nič povedať, lebo oficiálne nemáme ešte exekúciu, tak hľadám info, kde sa dá. A prosím vás, ak ste už oddlžená, čo teraz sa deje. Máte nejaké splátky, či siahli vám na majetok....alebo čo?

ivka0412
8. mar 2018

@lalala123lalala Splacam iba tych 14eur. Ja nemam majetok. Iba cakam. Od kedy som z mm oddlzena tak sme boli na 3pojednavaniach na sude. Tak ze tak. Raz som bola u spravkyni a nic. 4mesiace cakam kedy to ukonci.

venika58
8. mar 2018

@ivka0412 mozem vediet kvoli comu ste bola na tych pojednavaniach na sude? Mne v CPP povedali, ze ked ma oddlzia tak to preberie spravca a to je jedno sedenie a vtedy to konci.

ivka0412
8. mar 2018

@venika58 Prisli predvolanky. Spravkyna povedala, ze treba ist a ukazat papier o bankrote. Sudcovia sa vyhovarali na asistentky.

draik
8. mar 2018

@agness30
Postúpenie pohľadávky resp. splnomocnenie je úplne legálne.

lenkaadodik
11. mar 2018

ahojte chcem sa opýtat dosli mi papiere už po oddlžení z cpp s navrhom o zastaveni exekucie chcem sa opýtat skopirujem si ten pepier tolko krat kolko mam exekucie ,vypisem papaierre a potom kde mam podat tie papiere ? priamo tym danym exekutorom alebo vsetky naraz na ten sud ktory ma oddlžil ? vdaka pekne

kicilanka
11. mar 2018

@lenkaadodik posielaš každé na ten súd, z ktorého prišlo poverenie jednotlivým exekútorom....

lenkaadodik
11. mar 2018

ok sorry nechapem prosim napis mi to laicky lebo nerozumiem a som už z toho na nervy lebo ani papierom nerozumiem.