icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

kicilanka
4. apr 2018

@luckarisko74 nejako si nespomínam, že by tu bolo takto písané...lebo sme sa bavili, že tak napr. ako ja, môže mať niekto nie na jednom súde exekúcie, ale na viacerých...
...bolo by to možné tak ako hovoríš, keby si mala už všetky exekúcie po novom - teda zo súdu v BB...vtedy by si po novom žiadala rovno súd a nie exekútora a mohla by si pod r.č.

..písali sme, že pred podaním na CPP si vieš vyžiadať zoznam svojich exekúcií podľa r.č.

...ale predpokladám že máš exekúcie podľa starého zákona, teda z nie centrálneho exekúčneho súdu a tak podľa starého postupu platí, že žiadaš exekútora a on to dá na vyjadrenie veriteľovi a tak to podá celé na súd...tým že sme však prešli OB už veriteľ sa k tomu nemôže vyjadrovať, ani exekútor, takže s čistým svedomím to môžeš napísať aj priamo na súd...

...ale určite by som písala aj exekútorovi, aby zbytočne ťa nestresoval prípadnými obsielkami a chuťou ťa navštevovať....tým pádom on je stále povinný to poslať na súd...a ak to podáš na súd aj ty, tak to celé urýchliš....

luckarisko74
4. apr 2018

@kicilanka dakujem za odpoved na strane 80 je taky vzor co poslat na sud.....ja som si vyziadala vsetky exekucie ....napisala som vsetkym exekutorom zajtra to idem poslat....plus to poslem na sud tu u nas ten navrh na zrusenie vsetkych exekucii pod mojim rod.cislom len ma zaujimalo ci tam musim rozpisovat vsetky exekucie alebo staci vseobecne

e123j
5. apr 2018

Pekny den....ked sa konkurz ukonci...co je napisane v obchodnom vestniku??....Pride to aj postou?

dankagirl
5. apr 2018

@e123j nie nepríde to poštou ,že bol konkurz zruseni z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu ..tak to má napísané brat v obchodnom vestníku

e123j
5. apr 2018

@dankagirl Dakujem za odpoved.....takze to v jeho pripade znamena ze bol oddlzeny?

anicka232
5. apr 2018

Ahojte od októbra 2017 som oddlzena aj so správcom som volala že všetko je ukončené a minulý mesiac mi exekútorka stiahla zo mzdy peniaze a nie malú čiastku.... má niekto s takýmto niečím skúsenosti? Môžem si tie peniaze žiadať späť? Ďakujem

dankagirl
5. apr 2018

@e123j odložený ste automaticky na základe rozhodnutia súdu -to je to uznesenie ,ktoré ste dostali domov doporucene ....konkurz je len dodatočne ...kde správca skúma či máte majetok alebo nie a...ak nie tak sa konkurz uzatvára do 45dni ...ak máte majetok na uzavretie konkurzu má správca 90dni tak nám povedal včera správca keď som bola s mamou u neho

kicilanka
5. apr 2018

@anicka232 určite áno - je to protizákonné - treba napísať exekútorke a poslať doklady o OB...

dankagirl
5. apr 2018

@anicka232 peniaze Vám stiahla nepravom ,máte právo žiadať si ich naspäť ...a nechápem akým pravom Vám ich stiahla účtovnícka z výplaty...dávali ste jej uznesenie nazaklade ,ktorého Vám nemala robiť už zrážky zo mzdy

ewita500
5. apr 2018

Prosim moze mi spravca siahnut na mzdu? Dakujem

dankagirl
5. apr 2018

@ewita500 nie nemôže nie je to jeho právomoc a ani mu nemáte čo platiť

lui22
5. apr 2018

Ahojte.Je tu niekto z Ba?Termín mám v cpp až v júni,no chodia papiere zo súdov a neviem čo robiť.Prosím o radu...

dankagirl
5. apr 2018

@lui22 prečo si papiere nevypisete sam(a)je to úplne jednoduché zbytočne Vám uteká cas a do vtedy by ste boli už ak odlzeny

lui22
5. apr 2018

@dankagirl ok....a keď ich vypišem ako ďalej?

lui22
5. apr 2018

@dankagirl a potom ako ďalej postupovať?

dankagirl
5. apr 2018

@lui22 treba ich poslat poštou doporucene na pobočku cpp kde patríte alebo osobne tam Vám ich prekontrolujú a poradia či sú o.k potom odo dňa prijatia vašich papierov do 30dni Vám príde domov doporucene rozhodnutie či vás budú zastupovať

lui22
5. apr 2018

@dankagirl Mne tam povedali že si musím počkať na termín,inak to nejde :(

dankagirl
5. apr 2018

@lui22 odďalujú lebo majú toho veľa ...jednoducho ich pošlite poštou doporucene oni ich musia prebrať a vy do júna môžete byt už odlzeny ...nenechajte sa odbiť

lui22
5. apr 2018

@dankagirl a poznáte niekoho komu to tak vyšlo?

dankagirl
5. apr 2018

@lui22 jasne moja mama ,brat ,2ksmosky ,dokopy 6 a už sú odlzeny pomáhala som im s papiermi aj so správcami

dankagirl
Autor odpoveď zmazal
lui22
5. apr 2018

@dankagirl Super.Tie papiere snáď zvládnem 🙂

dankagirl
5. apr 2018

@lui22 ak budete potrebovat poradiť kľudne napíšte súkromnú správu ..pekný večer

lui22
Autor odpoveď zmazal
lui22
5. apr 2018

@dankagirl Ste zlatá.Keď tak....sa ozvem,určite.Ďakujem za radu.Pekný večer aj Vám...

e123j
6. apr 2018

Vie mi niekto napisat ako je vo vestniku presna formulacia ked sa konkurz ukonci?
Je tam napisane ze je konkurz ukonceny?
Nepride ozaj ziadny papier ze konkurz je ukonceny?
Vdaka za odpoved.

hellgamer
6. apr 2018

@e123j
Nejak takto: Zrušený konkurz, nedostatok majetku

e123j
6. apr 2018

@hellgamer aj ti nieco prislo....ci si len vytlacis z vestnika

hellgamer
6. apr 2018

@e123j
Ja ešte čakám na zverejnenie vo vestníku.
Ale čo som sa dočítal tak by ti niečo prísť malo ... ale stačí si aj vytlačiť z vestníka.

dankagirl
6. apr 2018

@e123j vyššie nad vašim prispevkom som odpovedala na vasu otázku ...treba čítať diskusiu ..asi ste nepochopili a jedine čo Vám príde -prišlo je uznesenie súdu ...a nič o ukončení konkurzu ...brat to má zásobou ...a ak nechápete informujte sa u svojho správcu ...!!!