icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
16. máj 2018

@ivka0412 ak tam nie si, tak ťa mal správca už plné zuby a vymazal ťa 😀
Buď bez stresu 😀 Všetko v pohode.

kicilanka
16. máj 2018

@pablito555
...prečítaj si diskusiu od strany 100 a všetko sa dozvieš, a možno aj lehoty ak tu niekto dával práve z tvojho CPP...
...ak ti ani potom nebude niečo jasné, tak skús položiť otázku, či tu je niekto s podobným problémom...minimálne 90% otázok súvisiacich s OB máš zodpovedaných už v tejto diskusii 🙂

kicilanka
16. máj 2018

@marusia12 tak teraz si ju ale "zabila" teda 😀 teraz sa bude báť, že "ju vymazal" 😂😂😂😂

marusia12
16. máj 2018

@kicilanka no bojím sa sem občas napísať... lebo som drzá, sarkastická a ten môj chorý humor chápe málokto... Ale, dala som jej šancu sa zasmiať.

ivka0412
16. máj 2018

@marusia12 Nevies ci spravca informuje, ze je ukonceny OB? Teraz ako sa dopatrat ked tam nie som.... Ty uz mas ukonceny?

ivka0412
16. máj 2018

@kicilanka Nech ma vymazu ale nech od do mna nic nepytaju xi xi

marusia12
16. máj 2018

@ivka0412 ja už mám po... a či máš ukončený nájdeš aj vo Vestníku.

nellydick
16. máj 2018

@marusia12 je už niekoľko začatých súdnych konaní vo veci zrušenia konkurzu pre nepoctivy zámer. Žalobcom sú aj fyzické osoby aj rôzne spoločností.

marusia12
16. máj 2018

@nellydick 😀 Nestresuj... to sú iné prípady. Sú presne 4 kusy.... a tam bohužiaľ išlo o nepoctivý zámer...

kicilanka
16. máj 2018

@nellydick opäť sa pýtam, odkiaľ beriete všetky inforomácie? pracujete v CPP, alebo v nejakej exe, alebo advokátskej kancelárii????
@marusia12

marusia12
16. máj 2018

@kicilanka o tých súdnych sporoch to písali v SME a zhodou okolností jeden prípad mala na stole moja správkyňa, tak som o tom tiež vedela. Tam išlo o to, že pani predala byt, peniaze minula a potom do 5 mesiacov išla do bankrotu. Zvyšné prípady netuším aké majú znenie... ale to je beh na dlhé trate a kto išiel do bankrotu poctivo, ten sa nemá čoho obávať.

marusia12
16. máj 2018

@kicilanka máš niekde ten dôvod Sociálky, prečo tých dlžníkov nemažu? Píšem to, tak by som potrebovala to znenie...

kicilanka
16. máj 2018

@marusia12 na str. 174 je to prekopírované

kicilanka
16. máj 2018

@marusia12 ja sa pýtam tej pani všeobecne na základe jej príspevkov v tejto diskusii za posledný týždeň....registrovaná je v apríly na MK a ak som dobre porátala, tak všetky jej príspevky boli len na túto diskusiu a iné aktivity na MK podľa všetkého nemá...možno sa mýlim, ale takto mi to vychádza kým sa nevyjadrí...

pablito555
16. máj 2018

Prečítala som všetko od strany 100,ale nikto nepíše,že nečakal na termín konzultácie a poslal to sám poštou.Takze mám to podľa vás vypísať a poslať a necakat do 2.1?Lebo pani povedala ze ľudia to zle vypisu a súdy im to zamietaju.
A že keď prídem na konzultáciu,nemusím nosiť nič,žiadnu exekúciu,že oni si všetko nájdu.
Ale zas je to skoro 8 mesiacov do konzultácie a potom zase čakať na vyjadrenie,neviem,poraďte prosím.

marusia12
16. máj 2018

@pablito555 Všetci od nejakej strany 130 tu jasne píšu, že posielajú poštou... asi si to nečítala poriadne. Si v BA?

pablito555
16. máj 2018

@marusia12 som v BA,čítala,ale keď som dnes dostala termín,tak čo mám urobiť.
Poslať to a hotovo?Lebo mi tie tlačivá ani nechcela dať,že potom v januári mi oni pomôžu vypísať.

marusia12
16. máj 2018

@pablito555 tlačivá ti pošlem na mail a pošli to doporučene... ak nevieš vypísať, som v ba a môžeš zavolať. Snáď nebudeš čakať pol roka. O dva mesiace to môžeš mať za sebou.

pablito555
16. máj 2018

@marusia12 ani nechcem čakať,tak keď budeš taká dobrá poprosím ťa pošli mi tlačivá sem radus555@gmail.com,ďakujem veľmi pekne.

dankagirl
16. máj 2018

@pablito555 prepáčte ale nemohli ste citát celu diskusiu lebo ja som ti x krat písala a radila ,že netreba čakať na konzultáciu kľudne pošlite poštou tak ako aj moja mama ,brat a další ktorým som pomohla dnes sú už odlzeny cely proces trval od 3-4 mesiacov

marusia12
16. máj 2018

@pablito555 POSLANE

pablito555
16. máj 2018

@dankagirl tak asi som to prehliadla.Ale nechápem prečo mi odmietla teda dať tie tlačivá,veď som to mohla doma vypísať a odniesť do podateľne,alebo teda aj poštou poslať.
Ma tam strasila,že ľudia to zle vypisujú a súdy to preto zamietaju,tak načo toto rozprávajú ludom,nerozumiem.

kicilanka
16. máj 2018

@pablito555 aby mohli ísť podľa svojho poradovníka 😂😂😂

nellydick
16. máj 2018

@marusia12 určite nestresujem len informujem 😀neviem o 4 prípadoch ale o 10 a o ďalších ktorí chcú takúto žalobu podať. Netvrdím že budú úspešní, ale veritelia začínajú byť nespokojní ze je tak ľahké sa oddlzit.

nellydick
16. máj 2018

@pablito555 žiadosť môžte kľudne poslať poštou. Na stránke CPP máte zverejnené tlačivá aj s prílohami. V prípade že ich nevypisete správne, výzvu vás na opravu. Návrh sa neposiela ak sú zle vyplnené tlačivá. Určite vám to bude trvať kratšie opraviť žiadosť aj prílohy než máte termín v CPP.

nellydick
16. máj 2018

@kicilanka nenašla som nikoho kto tu radi ostatným a písal by kde pracuje. Neviem z akého dôvodu potrebujete túto informáciu ale aj tak vám odpoviem😀. Pracujem s ľuďmi ktorí riešia svoju životnú situáciu aj osobným bankrotom. A vy kde prosím pracujete že s takou istotou radíte ľuďom?

nellydick
16. máj 2018

@pablito555 sú kancelárie CPP kde nie je potrebné sa objednať resp. kde nie sú také dlhé čakacie doby 😁

kicilanka
16. máj 2018

@nellydick na rozdiel od Vás tu prispievam dlhšie a uvádzala som to tu už opakovane aj bez "vyzvania"...mali sme tu už pani ktorá mala záujem "šíriť osvetu" z pozície "zamestnanca CPP"...
ja radím ľuďom z pozície, že sama som prešla OB, ako aj niekoľko ďalších báb čo to už majú celé za sebou...preto ma zaujímalo, z akej pozície radíte vy, nakoľko Vaše odpovede sú "fundovane formulované"

nellydick
16. máj 2018

@kicilanka myslím si že nie je dôležité kto kde pracuje ale či radi správne a s úmyslom pomôcť. Ja sa o to úprimne snažím aj keď s niektorými komentármi niektorých prispievateľov nemôžem súhlasiť.

kicilanka
16. máj 2018

@nellydick napr. je veľmi zaujímavá táto vaša informácia:
"neviem o 4 prípadoch ale o 10 a o ďalších ktorí chcú takúto žalobu podať. Netvrdím že budú úspešní, ale veritelia začínajú byť nespokojní ze je tak ľahké sa oddlzit"

Ak toto tvrdíte, musíte mať priamo informácie z centra OB (alebo iný podobný zdroj)....a tak ako povedala @marusia12, príde mi to opäť ako "strašenie" ľudí....to je môj názor....

...každý kto prispeje do tejto diskusie, prispieva buď s úmyslom získať informácie, alebo s úmyslom pomôcť iným....ale je divné, že osoba ktorá je na MK "pár dní" sa "aktivuje" len v tejtod diskusii 😂😂😂, takže je normálne, že po tom všetkom čo som za tie roky mojej pôsobnosti na MK už zažila a preskákala mám pochybnosti 😂