Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@pablito555
...prečítaj si diskusiu od strany 100 a všetko sa dozvieš, a možno aj lehoty ak tu niekto dával práve z tvojho CPP...
...ak ti ani potom nebude niečo jasné, tak skús položiť otázku, či tu je niekto s podobným problémom...minimálne 90% otázok súvisiacich s OB máš zodpovedaných už v tejto diskusii 🙂
@kicilanka o tých súdnych sporoch to písali v SME a zhodou okolností jeden prípad mala na stole moja správkyňa, tak som o tom tiež vedela. Tam išlo o to, že pani predala byt, peniaze minula a potom do 5 mesiacov išla do bankrotu. Zvyšné prípady netuším aké majú znenie... ale to je beh na dlhé trate a kto išiel do bankrotu poctivo, ten sa nemá čoho obávať.
@marusia12 ja sa pýtam tej pani všeobecne na základe jej príspevkov v tejto diskusii za posledný týždeň....registrovaná je v apríly na MK a ak som dobre porátala, tak všetky jej príspevky boli len na túto diskusiu a iné aktivity na MK podľa všetkého nemá...možno sa mýlim, ale takto mi to vychádza kým sa nevyjadrí...
Prečítala som všetko od strany 100,ale nikto nepíše,že nečakal na termín konzultácie a poslal to sám poštou.Takze mám to podľa vás vypísať a poslať a necakat do 2.1?Lebo pani povedala ze ľudia to zle vypisu a súdy im to zamietaju.
A že keď prídem na konzultáciu,nemusím nosiť nič,žiadnu exekúciu,že oni si všetko nájdu.
Ale zas je to skoro 8 mesiacov do konzultácie a potom zase čakať na vyjadrenie,neviem,poraďte prosím.
@pablito555 Všetci od nejakej strany 130 tu jasne píšu, že posielajú poštou... asi si to nečítala poriadne. Si v BA?
@marusia12 som v BA,čítala,ale keď som dnes dostala termín,tak čo mám urobiť.
Poslať to a hotovo?Lebo mi tie tlačivá ani nechcela dať,že potom v januári mi oni pomôžu vypísať.
@pablito555 tlačivá ti pošlem na mail a pošli to doporučene... ak nevieš vypísať, som v ba a môžeš zavolať. Snáď nebudeš čakať pol roka. O dva mesiace to môžeš mať za sebou.
@pablito555 prepáčte ale nemohli ste citát celu diskusiu lebo ja som ti x krat písala a radila ,že netreba čakať na konzultáciu kľudne pošlite poštou tak ako aj moja mama ,brat a další ktorým som pomohla dnes sú už odlzeny cely proces trval od 3-4 mesiacov
@pablito555 POSLANE
@dankagirl tak asi som to prehliadla.Ale nechápem prečo mi odmietla teda dať tie tlačivá,veď som to mohla doma vypísať a odniesť do podateľne,alebo teda aj poštou poslať.
Ma tam strasila,že ľudia to zle vypisujú a súdy to preto zamietaju,tak načo toto rozprávajú ludom,nerozumiem.
@pablito555 aby mohli ísť podľa svojho poradovníka 😂😂😂
@pablito555 žiadosť môžte kľudne poslať poštou. Na stránke CPP máte zverejnené tlačivá aj s prílohami. V prípade že ich nevypisete správne, výzvu vás na opravu. Návrh sa neposiela ak sú zle vyplnené tlačivá. Určite vám to bude trvať kratšie opraviť žiadosť aj prílohy než máte termín v CPP.
@kicilanka nenašla som nikoho kto tu radi ostatným a písal by kde pracuje. Neviem z akého dôvodu potrebujete túto informáciu ale aj tak vám odpoviem😀. Pracujem s ľuďmi ktorí riešia svoju životnú situáciu aj osobným bankrotom. A vy kde prosím pracujete že s takou istotou radíte ľuďom?
@pablito555 sú kancelárie CPP kde nie je potrebné sa objednať resp. kde nie sú také dlhé čakacie doby 😁
@nellydick na rozdiel od Vás tu prispievam dlhšie a uvádzala som to tu už opakovane aj bez "vyzvania"...mali sme tu už pani ktorá mala záujem "šíriť osvetu" z pozície "zamestnanca CPP"...
ja radím ľuďom z pozície, že sama som prešla OB, ako aj niekoľko ďalších báb čo to už majú celé za sebou...preto ma zaujímalo, z akej pozície radíte vy, nakoľko Vaše odpovede sú "fundovane formulované"
@nellydick napr. je veľmi zaujímavá táto vaša informácia:
"neviem o 4 prípadoch ale o 10 a o ďalších ktorí chcú takúto žalobu podať. Netvrdím že budú úspešní, ale veritelia začínajú byť nespokojní ze je tak ľahké sa oddlzit"
Ak toto tvrdíte, musíte mať priamo informácie z centra OB (alebo iný podobný zdroj)....a tak ako povedala @marusia12, príde mi to opäť ako "strašenie" ľudí....to je môj názor....
...každý kto prispeje do tejto diskusie, prispieva buď s úmyslom získať informácie, alebo s úmyslom pomôcť iným....ale je divné, že osoba ktorá je na MK "pár dní" sa "aktivuje" len v tejtod diskusii 😂😂😂, takže je normálne, že po tom všetkom čo som za tie roky mojej pôsobnosti na MK už zažila a preskákala mám pochybnosti 😂

@ivka0412 ak tam nie si, tak ťa mal správca už plné zuby a vymazal ťa 😀
Buď bez stresu 😀 Všetko v pohode.