Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@maiodee ak vám naďalej zrazaju zrážky zo mzdy na základe dohody o zrážkach, čiže nie exekučne, je potrebné odstúpiť od dohody ak to nepomôže (veriteľ bude robiť problém) tak potom súdnou cestou o neplatnosť dohody. Netvrdim že to bude musieť urobiť každý, u niektorých veriteľov je to v pohode, ale u niektorých nie. Tak to udávam pre info, aby ľudia neboli prekvapení a riešili to.
Amo som to pochopil ja - sú tam 2 zmeny. Zastupovať môže pri oddĺžení nielen CPP, ale aj advokát, správca alebo exekútor za paušálnu odmenu 160 eur. 2. zmen aje myslím pozitívna, píš sa tam:"2. V § 167 sa za odsek 2 vkladá odsek 3, ktorý znie:
„(3) Návrh na vyhlásenie konkurzu podľa tejto časti zákona je
a) Centrum právnej pomoci povinné doručiť súdu spolu s prílohami najneskôr do 15 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti rozhodnutia o priznaní nároku na právnu pomoc v konaní o oddlžení podľa osobitného zákona
b) Advokát, správca alebo exekútor povinný doručiť súdu spolu s prílohami najneskôr do 15 dní odo dňa prevzatia zastupovania.“.
Čiže 2. zmena je pozitívna, už to nebude môcť CPP u seba držať aj 3 mesiace.
Nemysleli však na to, že CPP by to aj stíhali, ale majú zo súdov usmernenie im to posielať priebežne, aby to na súde stihli rozhodnúť do 15 dní, tak ako káže zákon. Čiže pomalé konanie je vinou súdov a nie CPP. napr. v Česku je možné po podaní návrhu na oddĺženie získať právnu ochranu pred veriteľmi už do 2 hodín. Na Slovensku podáte návrh na oddĺženie a v niektorých prípadoch čakáte aj 4 mesiace na to, kým to pošle CPP na súd, kým neprídete o strechu nad hlavou .
Oni povedia 160€ ale ešte dph si davaju ja som platila 192€ chcela som splátkový kalendár a nic som nevybavila ze im chybalo ešte nieco a že uz sa nemozem odvolat
Ahojte,chcela by som sa opytat,ci nemate niekto skusenosti s CPP Trencin,ake su tam teraz cakacie doby.
Babenky.... aký máte názor na to, že hypotéka aj po vydražení nehnuteľnosti zostáva????
@11mirka22 Ja mám za sebou X úspešných bankrotov pre ľudí a stretla som sa teda s kdečím. X ľudí do bankrotu ide s nepoctivým zámerom už od počiatku. Považujem bankrot pre dlžníkov len ako vedľajší produkt... zámer je tam úplne iný... ešte budeme "čumieť", na čo sa tu bankrot využíva.

DNES sa prerokováva NOVELA zákona o bankrotoch...