icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

10081987
22. máj 2017

@ivik31 Neviem čo sa posudzuje ako sociálny prípad,asi je to individuálne. V kolónke životná situácia a ako sa človek do dlhov dostal som opísala aktuálnu situáciu, kde pracujem, môj príjem (do dlhov som sa dostala kvôli ex-manželovi). Ja bývam s dcérkou v nájomnom byte. A tiež som tam opísala zhruba moje výdavky.

iveska
22. máj 2017

@ivik31 nietych 500e budete splácať po 14 e mesačne to dostane automaticky.

ivik31
22. máj 2017

@iveska takze nemusi dat 500 eur,ale ked nema na to,aj ked nie je socialny pripad,da sa to splacat?a neviete,ci uz niekomu vyhoveli?nevybavujem to ja,ale moj brat,je gambler,prehral mnozstvo penazi a jedina moznost bola osobny bankrot,ale ci ho vobec vybavoval,neviem,preto sa pytam,lebo od rodicov pytal 500 eur,povedal,ze by mu to dali na splatky,len keby bol soc.pripad,vdaka

iveska
22. máj 2017

@ivik31 nie nedava sa nic hned na ruku. a ide to na splatky. mozete dat mesacnu splatku viac ako je 14e a potom sa to skrati ale nesie byt mensia. a zacina to az po vyhlaseni osobneho bankrotu ked to vyda sud za pravoplatne. skor sa neplati nic. az po vyneseni rozsudku zacne plynúť splacacia doba. staci jedno omeskania a osobny bankrrot sa vyhlasi zaneplatny ako nekaly umysel. treba davat na to pozor. a plati sa vzdy ku 15dnu v mesiaci.-

ivik31
22. máj 2017

@iveska dakujem Vam pekne

ivik31
22. máj 2017

@iveska takze zase nas oklamal,no co uz....dakujem este raz

iveska
22. máj 2017

@ivik31 najlepšie je aby do CPP išiel niekto s ním . Keby ste mali nejaké otázky kľudne mi napíšte správu. A nemáte zaco ďakovať.rada som pomohla

10081987
24. máj 2017

@iveska Nevedeli by ste mi prosím povedať, aký ďalší postup nasleduje,keď už mi prišlo domov rozhodnutie z toho CPP, že ma budú zastupovať ale nič viac tam nebolo žiadne iné kroky. Ďakujem veľmi pekne.

iveska
24. máj 2017

@10081987 ak už máte vypísané papiere v cpp a podpísané od nich teraz je na rade súd ktorý má na to 15 dní ako rozhodne. Držím palce aby vám to vyšlo.

10081987
24. máj 2017

@iveska Ďakujem za rýchlu odpoveď, takže oni ma už teraz nepotrebujú ku ničomu? ani nič odomna? som im písala už dva emaily a stále žiadna odpoveď 😨

iveska
24. máj 2017

@10081987 teraz by vám už malo prísť buď zo súdu rozhodnutie alebo od nich. Ako to dopadlo.

10081987
24. máj 2017

@iveska a ešte taka blbá otázka, neviete mi povedať, ako dlho to potom trvá samotnému CPP kým to dajú na súd? už začínam byť z toho zmätená, hlavne potom čo čítam samé diskusie. 😒

iveska
24. máj 2017

@10081987 my sme dávali návrh a povedali nám že je všetko pozastavene cakaju na neviem čo a majú ešte žiadosti zo dňa 28.4 ale že už by sa to malo rozbehnúť. Moze to trvať mesiac aj 3

10081987
24. máj 2017

@iveska môžem Vám správu napísať? Ďakujem moc moc zatiaľ 🙂

iveska
24. máj 2017

@10081987 jasné kedykoľvek 😉

nifido
24. máj 2017

@iveska prosim Vas kedy ste podavali navrh? A co vsetko ste museli dokladovat myslim prijem najom? Rodny list deti? Dakujem

iveska
24. máj 2017

@nifido na zacatie vyhlasenia os.bankrotu alebo konkurzu musi byt vedena voci vam aspon 1exekucia. potrebujete tam akurat ten doklad o zacati nic viac ziaden rodny sobasny list nic. V CPP dostanete papiere a tam sa vypisuje vasa aktualna situacia, kolko mate poziciek , kde vsade a v akej sume, dalej akymajetok vlastnite, pise sa aj zivotpis strukturovany. mesacne vydavky ako energie ,benzin,najom, strava a splatky. mobil proste vsetko na co ide rozpocet. potom sa podpisu papiere v cpp ohkadom zastupovania a oni maju 30dni na dorucenie vasej ziadosti na sud a ten ma zas 15dni na uznesenie ci bude bankrot uspeny alebo nie. momentalne su ziadosti pozastavene co viem ale coskoro SA maju opat podavat a mozno uz aj to zas zacalo . pre velky zaujjem nestihaju sudy alebo take nieco.

tinkasp
24. máj 2017

Ja som podavala ziadost 6.4 2017, Cpp vydalo rozhodnutie dna 25.4.2017,ze mi priznavaju narok na pravnu pomoc a mal sa podat navrh na sud. Zajtra je to mesuac a nic sa nedeje. Som z toho uz trochu rozrusena,lebo neviem co sa deje.

nifido
24. máj 2017

@iveska ano ja papiere mam doma 1.6 idem k pravnikovy do cpp len ci netreba este nieco dokladovat ja mam rodicak len .... a mam davat aj manzelov prijem?

iveska
24. máj 2017

@nifido to neviem povedať. Pokiaľ dávate len vy sama os.bank. tak tam píšete len svoje príjmy. Aspoň ja som tak písala sama za seba aj manžel svoje

nifido
24. máj 2017

@iveska dakujem moj ma vyhlaseny po starom ..... cize nic ste nedavali len tie ich papiere? A jednu ex. Mate viac ex ? Ak sa smiem spytat ja mam ex dpmk a ostatne neplatene kvoli znizeniu prijmu tie niesu este ex

iveska
24. máj 2017

@nifido my mame len jednu. Ale pýtajte sa na uplatnenie čiastky 10000 e keď prídete o bývanie . Treba sa veeeeela pýtať

nifido
24. máj 2017

@iveska nemam ziadny majetok ani som nimdy na sebe nic nemala ano ja sa vela pytam tak ci este na nieco nepridem ☺

10081987
25. máj 2017
luna303
25. máj 2017

@10081987 ahojček, môžem sa opýtať v ktorom centre toto vyžadujú? že nestačí ten výpis z CRE ale treba zo súdu? ja s týmto pomáham známemu, boli sme v BA a tam si samy vytlačili aktuálny výpis a nič zo súdu nespomínali. Ale keďže podľa miestnej príslušnosti patríme inde, tak sme dostali nový termín v inom okrese, tak hádam nebudú tam vymýšľať. Možno by stačil aj doklad z banky, kde exekútor blokuje účet...

10081987
25. máj 2017

@luna303 ahoj, v Žiline, doniesla som im najprv výpis z toho registra,som si to nevšimla, že tam je napísané, že to už nestačí. A hneď mi povedala, že toto od 1. marca už neplatí, že treba z príslušného súdu,kde to bolo vydané potvrdenie, že je na moje meno vedená exekúcia. Najhoršie, že oni začnú na tom pracovať, až keď majú všetko potrebné, takže týmto sa mi to opäť oddialilo, kedže zo Žiliny niesom. Z banky im určite potvrdenie nestačí, ja som mala zo sebou aj priamo všetky papiere od exekútora a nestačilo to 🙄

ivik31
25. máj 2017

@10081987 prosim Vas a v Ziline ste museli datctych 500 eur hned?a este sa nic nepohlo?

luna303
25. máj 2017

@10081987 no super, to nám v BA nepovedali... tam si priamo vytlačili ten istý výpis z CRE čo sme aj mali, len teda my sme to mali staršie ako 30 dní, tak chceli aktuálne. uf, len ten kamoš má 15 exekúcií odvšadiaľ. Tak asi zistíme posledného exekútora a tam treba z toho mesta teda súdu vyžiadať potvrdenie... to áno, je mi jasné, že kým nemajú všetko pokope tak nezačnú nič. Ostatné tlačivá máme už, len toto bola novinka. Čoho sa najviac bojím je ten čas, kedy už na 30 ty deň centrum vyhovie, že bude zastupovať a potom hlucho... koľko potrvá kým sa ozvú, že treba už spísať návrh na súd, alebo že sa už chopil toho nejaký správca. Či pošlú predvolanie alebo čo, že sa to už spísalo, neviem... By ma zaujímalo či už bol niekto reálne oddlžený teraz po novom... alebo to zatiaľ súd len zbiera... A ďakujem za odpoveď!

10081987
25. máj 2017

@ivik31 nie nie, v piatok mi prišlo rozhodnutie o tom, že ma CPP bude zastupovať a tým pádom mi uznali tých 500 €, ktoré rozdelili na tri roky, mesačne po 14 €. Začína sa to platiť až potom, čo bude v obchodnom vestníku to uznesenie zo súdu. Dnes mi prišla odpoveď aké ďalšie kroky budú nasledovať. Ako náhle dostanú potvrdenie o doručení, že vypracujú ten návrh, podajú ho na súd. Do 15. dní musí súd rozhodnúť. Rozhodnutie príde domov písomne.

10081987
25. máj 2017

@luna303 ja už čítam tolko diskusií, toľko názorov.. že už sa začínam toho báť. Akurát som vyššie písala, že som sa tiež o to zaujímala tak som CPP bombardovala email-ami :D tak dnes mi prišla odpoveď, že oni vypracujú ten návrh, hneď ako dostanú potvrdenie o tom, že som prebrala to ich rozhodnutie..a súd musí do 15tich dní rozhodnúť. Možno je len rozdiel v tom, či sa človek rozhodne ísť do konkurzu alebo splátkovým kalendárom.