icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
25. sep 2018

@venika58 správca rieši váš konkurz. Nič nezamieta. Ste oddlžena zverejnením v obchodnom vestníku.

venika58
25. sep 2018

@nellydick a kolko stretnuti s nim? A mam potom skusibnu dobu ked na mna dohliada spravca?

nellydick
25. sep 2018

@venika58 počet stretnutí si určuje správca. Ak nemáte majetok tak to bude rýchlo. Žiadna skúšobná doba neexistuje. Správca po ukončení konkurzu už s vami nič nerieši. Veritelia majú 6 rokov na zrušenie konkurzu ak podajú na vás žalobu a preukazu váš nepoctivý zámer.

maiodee
25. sep 2018

Ahojte,som oddlzeny,zverejneny v Obchodnom vestniku.Dnes mi prislo zastvenie exekucie,ale v liste exekutor pise ze mam zaplatit trovy exekucie.Ma sa toto platit?Dakujem.

nellydick
25. sep 2018

@maiodee ešte raz prečítajte kto má platiť trovy 😀

veronikicka
26. sep 2018

@nellydick ďakujem 🙂

larinka7
26. sep 2018

maiodee,ja to mam podobne,lenže mne to už prišlo sudnym uznesenim zo súdu že musim zaplatit trovy exekucie.Tak,tiež prebieha bankrot,neviem čo mam robit,exekutor telef nedviha,sme bezmocni,a o tri roky nas bude zasa niekto nahanat pre nejake dlhy plus uroky.

mawka
26. sep 2018

@larinka7 to je divne, mne kazde uznesenie zo sudu o trovach prislo tak, ze trovy ja neplatim.

nellydick
26. sep 2018

@larinka7 pri zastavení exekúcie z dôvodu že na majetok povinného-teda vás bol vyhlásený konkurz, trovy platí oprávnený-teda veriteľ ktorému dlzite peniaze. Skúste pozrieť ešte raz do uznesenia čo je tam napísané.

maiodee
26. sep 2018

@nellydick ano,potvrdzujem,co pise nellydick,pardon za zbytocnu paniku,cital som nepozorne.Trovy plati opravneny,cize veritel

adacica77
26. sep 2018

Dobrý večer,môžete mi poradiť?Požiadala som si o OB.žiadosť v centre pravnej pomoci som žiadosť s potrebnými papiermi odovzdala.Po mesiaci som dostala od nich odpoved že ma budú zastupovať.Kolko sa čaká na potvrdenie od súdu?Ďakujem za pomoc

11mirka22
26. sep 2018

@nellydick platí toto aj v prípade tých exekúcii, ktoré sú momentálne splacane formou splátkového kalendára? Teda, že po vyhlásení konkurzu ich môžme prestať splácať a pri jednej dokonca splacame len trovy exekúcie, lebo dlh bol vyrovnaný povinným do rúk priamo oprávnenému.

11mirka22
26. sep 2018

@nellydick lebo mne to príde nefer voči veriteľovi, že nielenže príde o svoje peniaze, ktoré mu niekto dlží, ale ešte aj exekučné trovy aby platil?

kaja30
27. sep 2018

Ahojte mám jednu otázku nakoľko som sa dočítala že ak žiada živnostník o OB tak príde o živnosť. Ako je teda možné , že známy si podal o OB, prešlo mu to, dostal správcu a medzi tým si vybavil živnosť. Ako je to možné. Bol kamionista (bez živnosti). Teraz s tou prácou sekol a pracuje na živnosť.vŽeby pri vybavovaní tej živnosti neuviedol že práve prechádza OB či čo ?

pablito555
27. sep 2018

@11mirka22 A je fér,keď napr.taky judr.Krutý vymáha pre pohotovosť za 300€ neuveriteľných 2400?Tak nech si tie trovy platia.

dankagirl
27. sep 2018

@kaja30 živnosť môžete mat

dankagirl
27. sep 2018

@adacica77 2-4mes

adacica77
27. sep 2018

@dankagirl Ďakujem 😊, ostáva len čakať,a dúfať ze mi pomôžu 😥

dankagirl
27. sep 2018

@adacica77 presne treba čakať

vivi78
28. sep 2018

Dobry den...prisiel mi dnes dopis z CPP,ze mam doplnit ceny k pozemkom,ktore vlastnim. Odkial ste to zistovali prosim vas? A ked je tam napriklad podiel,ze 4/72
tak aku hodnotu tam napisem? Ja som z toho magor ☹

nellydick
28. sep 2018

@11mirka22 súhlasím že pre veriteľa je to nefér, ale exekučný poriadok je postavený tak, že veriteľ-opravneny nesie riziko za bonitu dlžníka keď s ním vstupuje do zavazkoveho vzťahu. Zjednodušene povedané je to problém veriteľa ak mu dlžník nevráti peniaze a nič nemá.

nellydick
28. sep 2018

@vivi78 ceny dávate odhadom. Potom to bude riešiť správca.

vivi78
28. sep 2018

@nellydick dakujem...a tie podiely netreba neak odhadom vyratat? Napisem hodnotu za cely pozemok?

nellydick
28. sep 2018

@vivi78 cenu píšete za váš podiel, nie celý pozemok

nellydick
28. sep 2018

@kaja30 v zmysle živnostenského zákona úrad zruší živnosť ak bol na majetok živnostníka vyhlásený konkurz. Živnostenský úrad však môže osobe udeliť výnimku a živnosť mu nezruší. Väčšinou ak je to jediný zdroj jeho príjmu - napr. vodiči z povolania. Živnostenské úrady sú však zavalené rozhodnutiami súdov o vyhlásení konkurzu, že nestíhajú rozhodovať a mnohé ani nevedia čo majú robiť. A preto nie každý má zrušenú živnosť a niektorým dokonca dovolia aj podnikať 😀 Ale je len otázkou času kedy na to prídu a budú postupovať podľa zákona. 😀

11mirka22
28. sep 2018

@nellydick chápem. A teda možno prestať splácať aj tie exekúcie na ktorých je dohodnutý splátkový kalendár a pravidelne sa splacaju zatiaľ? A ešte jedna otázka, viem, že výživného sa bankrot netýka, bola naň exekúcia avšak exekútor nič nevymohol. dlžník vyplatil dĺžne výživné priamo matke a exekútorovi spláca formou splátkového kalendára iba trovy exekúcie. Po vyhlásení konkurzu môže tieto trovy prestať splácať? (podľa toho, čo ste uviedli v predošlej odpovedi ich ani splácať nemal, či?)

nellydick
28. sep 2018

@11mirka22 exekúcie ktoré spadajú do konkurzu už dlžník nemusí platiť (jedine ak dobrovoľne chce), treba podať návrh na ich zastavenie. Exekúcia na výživnom sa nezastavuje, treba vyplatiť aj trovy exekúcie.

11mirka22
28. sep 2018

@nellydick veľmi pekne ďakujem za odpoved. Ste zlata.

3333333333
28. sep 2018

Chcem sa opytat ci riesi spravca majetok odhlasene auto cena 100 euro ...

vivi78
28. sep 2018

@nellydick dakujem krasne