Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@marusia12 to mi povidej... Ta známa, čo som jej s tým pomáhala, vieš, tá čo nevedela vypísať kolónku adresa... Tak niiiic, nula bodov, minule mi písala ohľadom zdravotnej poisťovne, že či sa niečo stane, ak zaplatí neskôr 🙊 kurník, tak ona dostane druhú šancu a zase ide robiť problémy?! Ďalší známy furt chce pomôcťs tym, ale rok si nie je schopný nachystať zoznam veriteľov, aspoň jednu exekucku, veď on ani nemá šajnu, kde tie papiere má. Ale chce zbankrotovať a ja som hnusná, že som mu nepomohla. Tak halooo, ja si jeho veriteľov z prstu nevycucam. Preto nepomaham. Iba ak by som sa tým živila, ale zase je to práca s ľuďmi, ktorí by ma vo väčšej miere srali ako uspokojovsli 😬😁 takže radšej nič
@mawka Dobre vieš, že sa v bankrote utopí veľa nezákonných exekúcií. Rovnako tak vieme, že aj keď nedáš všetko pôvodne do bankrotu, stále to môžeš ešte doplniť u správcu... že? Z toho vyplýva, že do bankrotu ideš s dlhom 3 litre ale u správcu oznámiš, že si si spomenula, že vlastne dlhuješ v ČR ďalšie DVA milióny. Každým ďalším bankrotom zisťujem nové a nové zaujímavosti. Nehovoriac o tom, že sme skutočne národ hlupákov... a preto to tu tak vyzerá.
@mawka nezákonné exekúcie práve rieši Kristína. Len by ma to časovo nebavilo, pri fungovaní našich súdov... preto radšej volím cestu bankrotu. Takto podáš na súd neoprávnenú exekúciu, čakáš roky kým prejdeš celým kolotočom pojednávaní ale exekúciu ti stále strhávajú. Kým sa dostaneš na koniec, máš všetko splatené. Potom môžeš podať o vrátenie platieb za neoprávené exekúcie a kolotoč pojednávaní môže začať odznova.
@mawka nesledujem tie prípady... možno tu o tom bude vedieť niekto viac. Kedysi ešte minulý rok som zachytila, že napadli komusi preto, že predala byt a o pár mesiacov išla do bankrotu. Peniaze z predaja minula. Riešila to aj známa správkyňa. Čo som ja robila bankroty, tak minimálne polovica je tam takých špekulantov, že o pár rokov sú v exekúciach zas a tiež tam vidím v pohode napadnutia bankrotu.
Čo sa týka napadnutia, pri nebankovkách mám obavu, že práve oni budú čušať a napádať nebudú. Zvlášť ak máš istinu zaplatenú... že jo? tam by jasne išlo o neoprávnené žaloby.
@mawka Zaujímavé je, že štát zrazu ide vymýšľať amnestie a podobné srandy. Zoberme si to takto... Zrušia sa exe staršie ako 5 rokov, kde sa nevymohlo viac ako 15€... koľko je takých reálne? Ak vymohli aspoň 15€, také exe zostanú. Plus sa treba nejak vysporiadať s tými neoprávnenými... čiže reálne bude amnesia pre tri osoby v tomto štáte. Perfektné...
@marusia12 haha a tá ženská čo čakala, že jej zatlieskaju? Predala byť, prachy umlatila, nevyplatila dlhý, šla do bankrotu, veď to je jasný nepoctivy zámer, vedela od začiatku, že s tým ide vybabrať, nie je sa čo čudovať. Vo sa týka ďalších exekúcií, to sa k nim môže človek ako dostať? Veď po bankrote si už nikdy človek nekúpi ani len rychlovarnu konvicu na splátky, nie to ešte nejaký úver že by dostal. Iba ak by to boli SZČO a neplatili si odvody. Iné má nič nenapadá prečo by sa mohol zase človek zadlžiť.. ešte výživné nezaplatené možno. Potom nechápem, čo sú tí ľudia zač a prečo nemáme nejaký nástroj na to, aby bankrotom neprechádzal každý...potom to tu je fakt kocuroovo
@mawka správne by bolo ak by súd riešil nepoctivý zámer ešte pre rozhodnutím o oddlženi. Ale bohužiaľ, zákon je postavený opačne. Nech to rieši veriteľ po oddlženi. Nemyslím si že takto je to správne, ale keď už je zákon takýto, byť veriteľom tak to tak nenechám a idem do žaloby.
@nifido cozeeeeee? Neverím, že niekto dá ľuďom po bankrote niečo na splátky. Kokso. Už aj z pohľadu toho, že dá sa to? Nie je predsa bankrot o Tom, že sa takýmto ľuďom zabráni dostať sa k týmto produktom? To už potom nikto neskúma, že si niečo vzali? Ja teda bankrot vnímam s veľkou pokorou, že som dostala druhú šancu na život a teda sa budem správať a žiť seriózne a vyhýbať sa úverom, splátkam a podobným veciam...

Ľudia, už sa spamatajte. OB vám vyrieši jedine CPP a žiadna ina spoločnosť ani ulmanova a jej podobne parazity, veď ak máte v hlave nejaký chochmes, tak si viete ob riešiť sami cez cpp, nie je to také náročné, navyše tu máte diskusiu jak lusk, ľudí, reálne skúsenosti a furt budete špekulovať. Sami, všetko viete sami urobiť.