Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@mawka zmyslom bankrotu nie je ľudí vychovávať. Sú to predsa dospelí svojprávni ľudia. Štát ich nemá a ani nemôže vychovávať. Dava im len druhu šancu na život bez dlhov. Ak sa niekto chce opäť zadlžiť, nikto mu v tom nemôže zabrániť. Seriózna inštitúcia im úver nedá ale kopa neserioznych áno. Každý zodpovedá sám za seba a prenášať zodpovednosť na ineho (napr. na štát) je len neschopnosť a zbabelosť konkrétnej osoby niesť zodpovednosť za svoje konanie.
@marusia12 štát priznal chybu tým, že prijal novelu zákona o konkurze, ktorá teraz platí a ktorá nemá obdobu nikde na svete. Je to až choré že sa môže ktokoľvek oddlzit, aj od veriteľov FO. Podľa mňa je to nad rámec zdravého rozumu a spravodlivosti. Takže bankrot môžu využiť aj špekulanti aj podvodníci. Lenze prijať právnu úpravu zákona, ktorá by umožnila rozlíšiť poctivých od nepoctivych je právne náročné, tak to urobili tak ako to je dnes. A tak sa zvezú všetci.
@dadka232 môžem sa spýtať to ste riešili cez ten bankrot ďakujem
@marusia12 no poviem pravdu a nebudem sa hrať na múdru , že celkom tej kolonke veru nerozumiem 🙂 neviem tak taký čo nemá majetok tomu to asi môže byť jedno , ale taký čo má ? Naozaj moc tomu nechápem a to nežartujem . A to že zastavujú exe. tak to je predsa dobré či nie ? Veď keby sa v tom ľudia vyznali tak ako ona , možno by si kopec ľudí OB rozmyslelo a pokúsili by sa to riešiť súdnou cestou, lebo ako vieme veľa ľudí má exe vďaka úžere ktorú podporuje aj naša vláda, inak by to dávno stopli. Ale to je len môj názor. Neobhajujem jej konanie , ani to tam nekomentujem , ešte raz - rada len čítam tie príspevky na ich stránke 😉
Dobry den .
Chcem sa opytat som v osobnom bankrote - konkurzom......aj ked som si za tych 16 mesiacov nastudoval toho sam pokila to sud byhlasil....mam jednu otazku ohldne posledneho oznamenia mojho spravcu :Oznam o zrušení konkurzu z dôvodu, že konkurzná podstata nepokryje náklady konkurzu a nasledne Zrušený konkurz, nedostatok majetku...................vie mi niekdo povedat co to znamena pre mna v reale? co mam ocakavat resp. mam nieco urobit?
vdaka
J.

@nifido dôchodcom dajú v pohode aj po bankrote.