icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

marusia12
3. nov 2018

@lindsey Ja ti nič nepíšem... ty si sa pýtala, tak si dostala odpovede...

nellydick
3. nov 2018

@marusia12 každý nech robí tak na čo sa cíti. 😏Od nového roka sa urcite veľa zmení ale v bankrote nič😁

nellydick
3. nov 2018

@lindsey nemajte obavy, podmienky bankrotu sa nemenia. Aspoň zatiaľ. Musela by byť novela zákona, zatiaľ sa v tejto veci nechystá.😁

lindsey
3. nov 2018

@marusia12 naozaj? Tak niekto pod tvojim nickom...?

agness30
4. nov 2018

@mawka presne tak, staci jeden telefonat do CPP alebo jedna osobna navsteva, ale to chce aj sa snazit si to sama vyguglit a pozistovat..ale to tu poniektori si asi aj srandu robia, lebo ja to tiez nechapem, ze si nedaju tu namahu a precitat si diskusiu, v ktorej je vsetko uz napisane..katastrofa tento narod ..vsetko im podat najlepsie na zlatom podnose este aj..

agness30
4. nov 2018

@marusia12 ta pani pod nikom lindsay bude nejaky provokater, alebo ja neviem co to je za stvoru..rozum mi neberie, ked tu citam poniektorych...

mawka
4. nov 2018

@agness30 navyše stále o tom melú, namiesto toho aby pohli rozumom a ritou. Veď budem diskutovať o niečom, vytvárať domnienky, hypotézy, báť sa že prídem o auto, telku, namiesto toho, aby si vytlačila pár papierov, vypísala, poslala doporučene do cpp a rozbehla tak proces.

kaja30
4. nov 2018

@lindsey akú prácu ? Veď papiere si viete vytlačiť poprípade Vám dajú priamo na mieste. Vypísať to viete tiež sama , poprípade Vám na mieste pomôžu . Stačí mať len zoznam exekúcií , ktoré si viete taktiež vyžiadať sama. A že to bude skorej ? To kto Vám povedal? Podajú to a čakáte kým prídete na rad ,tak ako by ste to podala sama. Čiže v čom je tam tá výhoda? Jedine že prídete o peniaze tým , že im zaplatíte to , čo môžete mať zadarmo. Tak v čom je tá výhoda tých oddlžovacích spoločností ?

x_pavlina_x
4. nov 2018

Sorry baby že sa vám tu pletiem. Som chlap. OB som si vybavoval sám cez CPP. Nemal som skúsenosti tak som to robil trochu zdlhavo. Najprv som sa objednal telefonicky na konzultaciu do CPP to trvalo 4 mesiace. Konzultácia 30 minút a bola v podstate úplne zbytočná lebo všetko čo mi na konzultácii povedali som si vedel vypísať aj sám bez nich. žiadosť a všetky papiere som podal a do 30dní som dostal rozhodnutie že ma CPP bude zastupovať. 3 mesiace trvalo kým to CPP podalo na súd a do 15 dní mi súd vyhlásil OB a určil správcu. Správca si ma pozval na stretnutie kde na mňa urobil bu-bu-bu že ak nemám poctivý zámer tak dopadnem zle. Dal mi podpísať papier o poučení a že nemám žiadny majetok. A to bolo naposledy čo som so správcom hovoril. Dokonca mi nedal ani originál rozhodnutia súdu aj keď som ho o to žiadal ústne aj písomne. A po ďalších 3 mesiacoch som našiel v obchodnom vestníku že mám OB zrušený a ukončený pre nedostatok majetku. Takže to celé trvalo asi rok a 2 mesiace. Ale už mám pokoj. A exekúcie? Občas sa nejaký oneskorený ex-úradník ozve ale keď im poviem nech si to pozrú v obchodnom vestníku tak sa poďakujú za info a že tým pádom exekúciu zastavujú. To je všetko. :D

nellydick
4. nov 2018

@x_pavlina_x ste príklad toho že sa to dá zvládnuť aj bez rôznych oddlzovacich spoločnosti 😎

x_pavlina_x
4. nov 2018

@nellydick nieže sa to dá bez oddlžovacích spoločností. CPP je jediná ZAKONNA CESTA ako podať na súd žiadosť o OB. Inak zákon nedovoľuje.

mawka
4. nov 2018

@nellydick veď aj mne to trvalo x mesiacov. V marci som volala do cpp, termín mi dali na jún, to vtedy bolo nové všetko, nevedela som, že sa dá aj poštou, teda chcela som poštou, ale povedali mi, že nie, osobne prvé stretko byť musí. Čiže som tri mesiace s vyplnený mi papiermi čakala na termín. Potom som mala niečo zle vyplnené, dali mi to opraviť, sla som tam zas o dva týždne, už bol koniec júna, koncom júla rozhodnutie, potom ďalšie týždne kým podali na súd, to som ich už urgovala a naposledy pekne ostro, že teda čo sa deje, koncom augusta súd oddlzil, v polke septembra som sa stretla so spravkynou, nepríjemná jak hovado, potom som s ňou volala lebo naše mzdarky robili problémy a konkurz mi zrušila tuším koncom roka. Takže od marca do konca roka a to som bola medzi prvou varkou. Všetko je o trpezlivosti. A nechápem ľudí, ktorí si myslia, že snáď do mesiaca budú mať všetko hotové. Ani toho boha aj keby šli cez iné spoločnosti. A nechápem, prečo si myslia, že podaním papierov do cpp všetko končí. Tssss ani zďaleka. Tým všetko len začína....

marusia12
4. nov 2018

@lindsey Rozumieš písanému slovu????? Odpoveď si dostala, lebo si sa pýtala... čo iné som ti ešte písala? Nevyťažuj ma tu svojimi blbosťami. ČAU

marusia12
4. nov 2018

@mawka Ja mám reálnu skúsenosť, že mi jeden bankrot prešiel do 3 týždňov od zaslania do CPP... a to bolo kdesi na juhu SR...

x_pavlina_x
4. nov 2018

viete o čom sa tu hádate? O ničom. Je to tak jednoduché. Treba vypísať papiere a podať ich do CPP. Ako dlho ten proces bude potom trvať je individuálne a nikto vám presne nepovie ani nezaručí ako dlho to bude trvať práve v tom vašom jednotlivom prípade. TREBA TO PROSTE PODAT A CAKAT. NIC VIAC A NIC MENEJ. Keď nepodáte vypísané papiere do CPP tak nebude žiadny výsledok a výsledku sa nikdy nedočkáte. :D

nellydick
4. nov 2018

Veľmi záleží pod ktorú kanceláriu CPP patríte. V niektorých prípadoch to trvá 3 týždne v niektorých niekoľko mesiacov. Len treba byť trpezlivý 😉

x_pavlina_x
4. nov 2018

aj keby vám zobrali úplne všetok hmotný majetok tak vám ostane to najdôležitejšie život a ľudská dôstojnosť. Na to sa oplatí počkať si aj pár mesiacov alebo aj rok. Viem o čom hovorím. Prešiel som si tým a teraz začínam znovu žiť a dokonca mám občas už aj radosť zo života. :D

eliot111
4. nov 2018

ja som volala 1x 01/2017 termin so dostala 12/2017 a bankrot ud vyhlasil 06/2018.......trosku treba byt trpezlivy aspon ma clovek dostatok casu vsetko si vybavit a spravne doniest potom....

sarinka1307
4. nov 2018

Je možné po OB žiť normálne a zobrat si hypotéku?

11mirka22
4. nov 2018

@sarinka1307 skúsenosť osobnú nemám, ale myslím, že nie, aj keby si v živote žiadny úver nemala, banka má možnosti zistiť, že si mala exekúciu. A to je problém. Napriek tomu som presvedčená o tom, že aj bez hypotéky sa dá žiť normálne.

marusia12
5. nov 2018
marusia12
5. nov 2018

@sarinka1307 Hypoteku nedostaneš na milion %.

mawka
5. nov 2018

@marusia12 šak treba sa vrátiť späť v čase. Veeelmi dobre si pamätám keď mi zazvonili hrubokrki pri dverách kedysi dávno. To skúšala pohotovosť vtedy. Potom mi poslala typka akože kriminálka... Potom to skúšali na mňa ich pracovníčky že spraví sa nová zmluva. Potom exekúcia u krutého, nakoniec ich zrušil až najvyšší súd 😂 síce občas sú otravni a zavolá mi automat alebo príde sms, ale tak serem na nich..

mawka
5. nov 2018

@sarinka1307 ale kdeže, hypo určite nie. A už keby aj že máš príjem, sladký život, tak neprejdes. Už navždy budeme niekde zapísaní

marusia12
5. nov 2018

@mawka je to opäť odvaha, prejsť bankrotom a snívať o hypo. Neuveriteľné.

mawka
5. nov 2018

@marusia12 ja sa už na Tom normálne zabávam... Zo sraciek ešte rozmýšľať nad úverom. Nepoučiteľní....

marusia12
5. nov 2018

@mawka Vtipná bude aj "amnestia". Ja koľkokrát tie pracovníčky v CPP obdivujem, s akými osobami sa musia stretávať.

nellydick
5. nov 2018

@marusia12 aj ja😁

mawka
5. nov 2018

@marusia12 o tej amnestii som nezachytila takmer nič, len čo si to tu pár krát spomenula, neviem veľmi o čo ide. Bude sa vzťahovať na čo? Alebo teda koho sa bude týkať?

kaja30
5. nov 2018

@mawka Ach tá akože ,,amnestia,, 😀 Chcú síce zastaviť exekúcie staršie ako 5rokov pokiaľ exekútor medzi tým nevymohol minimálne 15€ no zasa si dali k tomu super bodku a to že exekútor si môže tú exekúciu podať znova čiže môžete skončiť tam kde ste boli :-/ teda o ničom amnestia akoby ani nebola