icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nellydick
5. nov 2018

@kaja30 nie exekútor môže podať znovu návrh na začatie exekúcie, ale veriteľ. a to len do 1 roku od jej ukončenia.

nellydick
5. nov 2018

a hlavne ešte tento návrh vôbec nie je schválený NR, takže to môže ešte vyzerať úplne ináč 😁

kaja30
Autor odpoveď zmazal
marusia12
5. nov 2018

@kaja30 No nie je to celkom pravda, čo píšete. Exekúcie si nemôže podať exekútor.

marusia12
5. nov 2018

@kaja30 živnosť sa neruší

nellydick
5. nov 2018

@kaja30 treba si uvedomiť, že zo zákona je živnostenský úrad povinný zrušiť živnosť, pokiaľ neudelí výnimku. Niektoré úrady tak robia, niektoré nie. Treba byť na to pripravený a žiadať o výnimku.

vivi78
5. nov 2018

Dobry vecer....prosim vas,do kolnky "stavba" sa pisu len nedokoncene domy,kde sa neda byvat? Uz druhykrat sa mi vratil ten papier,kde sa zapisuju majetky. Ak viete poradit budem vdacna. Dakujem

vivi78
5. nov 2018

Kam mam zapisat rodinny dom,a dvojdom,co je LV oznaceny ako byt?

marusia12
5. nov 2018

@vivi78 do majetku väčšej hodnoty... môžete aj do kolonky INÉ

vivi78
5. nov 2018

@marusia12 dakujem...mozem tam zapisat aj "zastavene plochy a nadvoria? Alebo to kam? Bojim sa,ze sa mi to znova vrati

marusia12
5. nov 2018

@vivi78 stiahnite si kataster a podľa toho, plus im prípadne priložte výpis z katastra, čo stiahnete z netu... oni to vedia doplniť aj sami
Do kolonky INE napíšte čo to je a tie udaje.

vivi78
5. nov 2018

Mam vsetky listy vlastnictva,ale ja som asi jediny magor,co to nevie vyplnit ☹
Myslite kolonku "ina majetkova hodnota"?

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 píšete to do Zoznamu majetku, časť Byt, tak ako to máte uvedené na LV.

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 zastavané plochy píšete do Zoznamu majetku, časť Pozemok

vivi78
5. nov 2018

@nellydick dakujem krasne

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 do časti Iná majetková hodnota sa píšu vecné bremená, životné poistenie, 3. dôchodkový pilier, podiel v obchodnej spoločnosti...

vivi78
5. nov 2018

@nellydick a rodinny dom,neobyvatelny?

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 nezabudnite ohodnotiť každú nehnuteľnosť odhadom

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 ak je zapísaný na LV ako dom, píšete to do Zoznamu majetku, Časť Stavba

vivi78
5. nov 2018

@nellydick dakujem velmi pekne

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 pod ktorú kanceláriu CPP patríte?

vivi78
5. nov 2018

@nellydick posielam to do NR. Inak trvaly pobyt okres NZ,prechodny, okres LV

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 LV ako Levoča?

vivi78
5. nov 2018

@nellydick Levice

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 aha😀 tak to patríte pod CPP Nitra.

vivi78
5. nov 2018

@nellydick aha 🙂
Uz len posledna otazka,dufam :-/
Na konci papiera,ze vyhlasujem,ze navlastnim obyvatelnu vec,ktora by mohla byt v zozname majetku oznacene za obydlie...tam to oznacit,alebo nie? :-/
Nebyvam ani v jednom,rodinny dom je nebezpecny,nebyva tam nikto a byt obyva nevlastny otec,polovica je moja z oboch

nellydick
5. nov 2018

@vivi78 ak nebyvate v žiadnej nehnuteľnosti ktorú vlastníte, vyznacite, že Nevlastnim obyvatelnu vec.,..

vivi78
5. nov 2018

@nellydick dakujem...vela ste mi pomohla :-* srdiecka leteli 🙂

makandu
6. nov 2018

Ahojte, otazocka...vybavujem OB, vsetko mam podane cez cpp...uz len cakam na rozhodnutie sudu. Prislo mi vsak medzicasom predvolanie na sud, ohladom jednej pozicky, ze si ma chce sud vypocut....mam tam ist s tym, ze ma CPP uz zastupuje (prislo mi vyrozumenie, ze ma budu zastupovat) v OB, alebo mam len nieco napisat, pripadne co navrhujete?

Dakujem pekne

nellydick
6. nov 2018

@makandu určite treba ísť na pojednávanie. Súdu oznámite že Vás CPP zastupuje vo veci OB ale že ešte bol/nebol podaný návrh na súd. Pokiaľ súd nerozhodne o OB, fungujete ako doteraz.