Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@kicilanka máte celkom pravdu , len nie každý má čas sedieť za PC a čítať 50 strán , na mobile pri spomalenom nete a pri troch deťoch pričom jedno z toho je ZŤP na invalidnom vozíku. Vždy sa našťastie nájde niekto komu nevadí odpovedať 100x na tú istú otázku a niekto komu to lezie na nervy a preto je každý človek jedinečný 😉
@kaja30 😃 ak si myslíte že mne to lezie na nervy, tak sa mýlite - stačí si "nalistovať" predsa len tých pár strán naspäť a zistíte, koľko odpovedí som tu dala ja...teraz tento priestor som prenechala už @nellydick...a ja sa venujem priamej pomoci s vypisovaním papierov pre ľudí čo si s tým nevedia poradiť (ako pomáhajú aj ďalšie baby z tejto diskusie a nemajú už čas odpovedať)
...a môžete byť vďačné veru za to, že ešte ONA má trpezlivosť, lebo z pôvodného osadenstva čo tu vytvorilo tých základných cca 150 strán už ani jedna nemá "trpezlivosť" ...
...a kebyže nie jej odpovedí, tak by ste tak či tak boli nútené listovať spätne, ak by ste sa chceli dopátrať odpovedí na svoje otázky...
...avšak takto sa to tu zbytočne zapĺňa stále tými istými otázkami a odpoveďami dookola a ak tu nastane čas, že už nebude mať chuť nikto "znalý" odpovedať (bolo to pár dní tu už takto) tak sa dopracujete k odpovediam od ľudí ktorí nemajú znalosti a svoje nesprávne domnienky budú prezentovať ako správnu informáciu a zárovň počas listovania zistíte, že listujete a listuje a čítate stále to isté a neviete v tom množstve rovnakých otázok nájsť odpoveď na to, čo potrebujete riešiť....
Sú tu aj ďalšie diskusie k tejto téme...a prázdne bezobsahové odpovede...len otázky na ktoré nikto v podstate neodpovedá, alebo len domnienky....len v tejto diskusii je podchytené kompletne všetko....
....čo už mám povedať na to, ak človek v problémoch nevie ako na to a pritom " nemá čas sedieť za PC a čítať 50 strán"...ono sa hovorí - kto chce, hľadá spôsoby, kto nechce, hľadá dôvody...
...želám Vám, aby ste "musela" položiť čo najmenej otázok k tejto téme, aby ste mala čo najskôr po OB a tiež aby sa tu nellydick udržala v plnej a trpezlivej nálade až do času skončenia OB a mal Vám kto odpovedať.....
Babenky.... robím teraz jeden bankrot na splátky a právnička pýta nejakých 160€... dlhodobo sú s ňou problémy. Návrh podaný 1.8., o dva týždne zaslané právničke, podpísané splnomocnenie, ktoré poslala až 1.10. do CPP. Odvtedy zas nekoná. Teraz žiada zaplatiť tých 160€...
@kicilanka Teším sa, že konečne niekomu ďalšiemu praskli nervy 😀 To bolo čudovania, keď sme to tu s @mawka písali, aby si čítali a čítali aj nazad... ale nieeee, je jednoduchšie tresnúť otázku a čakať, že sa všetci s odpoveďou potrhajú 😀 To víš že jo 😀 Vďaka týmto sebeckým otázkam tu veľa ľudí stratilo chuť radiť a tak ďalší ľudia prišli o možnosť odpovede. Ale taký národ sme 😀
@marusia12 hej hej to je také bežné. Poraďte mi rýchlo, hneď bo ja nemám čas. Urobte to za mňa, lebo som hnila ako voš. Oddlzte ma za 3 kilá lebo za mňa vypisete všetky papiere lebo som negramotna... A prečo musím čakať pol roka na termin? Jaaaj lebo som hnila si prečítať diskusiu.....
Kks si pamätám moje začiatky, kedy som po nociach nespavala a zisťovala a bola s očami jak angorak zavesená online len aby mi nič neuniklo. A preto, aby som sa dostala do ciela. A pomáhali sme si tu navzájom aj po nociach alebo skoro ráno s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi, ktorí mali skutočný záujem si ob riešiť sami. A ešte v začiatkoch, kedy vlastne nikto nič nevedel. Ja som povedala minule okej, pomôžem, ale zadarmo to nebude. Ako sorry, my sme sa v Tom placali od samého začiatku novelizácie a na všetko sme museli prísť sami a pozistovat si, stalo nás to mrte času. A teraz tu niekto a teda už väčšina očakáva, že všetko za nich spravíme, že musíme byť k dispozícii okamžite. Ne. Pritom tu majú v tejto diskusii doslova príručku. A furt im je málo.
@mawka Ja sa nečudujem, že je tento štát kde je.... 😀 Stačí čítať túto diskusiu. Neuveriteľné. Tiež som už pár bankrotov pomohla urobiť a vždy ma dostane záver celého, že po vyhlásení vo Vestníku si môžu nohy vyložiť a čau... pritom to celé začína až vtedy. Tie zastavovačky nie sú sranda... ale tak budiž 😀
@mawka otrasné takto ponižovať niekoho že je hnilý či negramotný len preto, že sa pýtajú niečo čo je tu už zodpovedané. Ano aj mne je jasné že je tu isto všetko už odpovedané pri toľkých stránkach , ale prosím Vás - prečo sa rozčulujete? Veď keď vidím otázku ktorú niekto položil 100x a 100x bola zodpovedaná , tak si to prečítam a nereagujem ak mi to lezie na nervy. A nie sa tu vysmievať či ponižovať ludí že sa pýtajú dookola, lebo sú ... Fakt smutná doba toto
@marusia12 Mám 3 deti a nemám pocit že to tu extra vyťažujem,alebo že by som sa denne niečo pýtala a otravovala niekoho.
Neviem no asi mám šťastie že ma len tak niečo nevytočí a už vôbec nie otázka položená 100x
Prajem Vám pekný den a čo najmenej položených otázok ktoré sa tu prebrali uz toľko krát 😉
@marusia12 presne tak. A nikdy nevieš. Ja mám vyše roka po bankrote a ešte stále mi zastavujú... A to nikdy nevieš, čo ti príde. Plus ešte nevieš, či veriteľ nenapadne bankrot. Áno, žijem prijemne teraz, dalo by sa povedať, ale to "ALE" je tam stále. Navyše keď tu čítam tie prisprostene otázky, či im dajú hypotéku alebo úver po bankrote, tak mi je jasné, že veľa ľudí sa rúti zo sraciek do sraciek. A keby sa nejak odfiltrovali, seriózne ob by sa riešili aj rýchlejšie. Ľutujem ľudí v cpp. Ja by som nemohla..
@kaja30 to nie je ponižovanie, to je zrkadlo. Ja mám tiež deti a v čase bankrotu som s nimi bola sama, chodila som do práce, robila denne, nočné, 12 hodín a čo ako? Vždy som si našla čas sa venovať tomu, čo bolo mojím cieľom. A myslím si, že tých 100 otázok dokola položených tu už mi pripadá ako neúcta voči všetkým tým, ktorí tu vyše roka doslova vypracovavaju príručku. Ver, že vy všetci to máte oveľa ľahšie lebo tu máte návod. Tak sa neoduvajte a neurazajte, pls, keď tu niekto napíše názor.
@kaja30 Nehnevaj sa, ale práve TY si tu jedna z tých, čo tu zahlcuje diskusiu zbytočnými otázkami... napr. kedy sa platí do CPP tých 14€. Vieš čítať???, Máš OP? Tak sa podľa toho správaj.
Áno, máš pravdu, na 100 opakovaných otázok asi fakt netreba odpovedať... lenže to by si sa potom ani TY nič nedozvedela... lebo tiež si jedna z tých, čo sa musia dookola pýtať to, čo tu bolo X krát napísané z každej strany, prípadne máš odpovede doma v šuplíku.
@marusia12 to vážne? Počkaj, veď tam budú linky na túto diskusiu, prípadne vsetky info stadeto a potom budú mať taký guláš, že nakoniec sa budú pýtať tu 200x dokola to isté. Ja chápem, ak je to zložitejší prípad, vždy sa môže niečo nové vyskytnúť,výške otázky beriem, ale kedy zaplatiť 14 e, tak fúha... 😂😂😂😂 To je moc.
@marusia12 a @mawka baby chapem ze si teraz robite srandu v tych svojich poslednych prispevkoch o prvej oddlzovacej a ulmanovej. Jasne ze len cez CPP sa da podat ziadost na sud. A kto to este nepochopil tak nech plati podvodnikov. Len vas prosim zmazte tie svoje komentare lebo niekto neinteligentny to zoberie vazne a bude to skusat aj napriek varovaniam cez vsetky podvodnicke oddlzovacie spolocnosti. :D
@x_pavlina_x Ja by som to tu nechala 😀 A myslím si, že tento národ si zaslúži, aby ich oddlžovali podvodnícke firmy. Nech je sranda... no nie?
Mne prišlo z Quatra, že VUB mení klientom obchodné podmienky. Tak som dnes bola vo VUBčke, či ma teda vedú ako klienta, ale nemali o mne žiadne záznamy...
tak kde to mám teraz stopnúť, niekde ma predsa vedú ako klienta, a raz si nájdem líst od exekútora...
@laurentsaint No veď ich musia zas zmeniť, keď ich majú furt zlé 😀 Treba tie ovce nejak podchytiť, keď už je ten bankrot... nedajbože sa schváli aj dlhová "amnestia". Radosť žiť...
@marusia12 😀
Nechápem príspevky o urážani a zosmiesnovani ľudí. Ak je osobný bankrot taká hlúposť ako píšete @marusia12 prečo ste ho sama využili? A keď je národ taký sprostý ako píšete aj @mawka, prečo mu chcete pomáhať vypisovanim žiadosti o OB?
Ponižovať ľudí, ktorí majú iný názor, je veľmi jednoduché, ale nie je to prejav inteligencie.

otázka pre Košice: koľko je AKTUÁLNA čakacia lehota od rozhodnutia o zastupovaní do podania na súd??