Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@nellydick Keby tento ožobračený národ mal nejaké práva, tak veľa z tých bankrotovaných nikdy nemusí prejsť bankrotom. Že ano???? Netreba ten bankrot velebiť ako niečo exkluzívne.... štát len našiel spôsob, lako tam spláchnuť kopec neoprávnených exekúcií, aby bol národ ticho. Vy sa tiež zamyslite nad tým, čo ten bankrot vlastne je a neidealizujte ho. Bohužiaľ je to ďalšia búda na občanov, na čo sa časom príde aj tak.
@marusia12 skúste si spätne nestranne prečítať celú predchádzajúcu stranu od začiatku - vašu debatu s @mawka. A nadobudnete také isté pocity ako ja. Je to len urážanie a zosmiesnovanie ostatných.
A môžte mi veriť že veľmi dobre viem i čom je OB keďže ho dennodenne robím. Viem akí ľudia oň žiadajú, viem akí ľudia si ho skutočne zaslúžia a viem akí ľudia sú z nich podvodníci. Nie som naivná keďže s takýmito ľuďmi pracujem dlhé roky. Ale nikdy som ich neurazala ani nezosmiesnovala len preto že sama niečo opyta. Ľudia sú od prírody leniví, radšej sa 100 krát opýtajú to isté akoby si mali niečo prečítať spätne. Veria že sa vždy niekto nájde kto im odpovie.
A ja si myslím že zmyslom tejto skupiny je práve ľuďom radiť a odpovedať na ich otázky, než ich vychovávať. Preto som sa stala členom tejto skupiny a vážim si všetkých ktorí hoci málom prispeli a hlavne tých čo ju od začiatku vytvorili, napr . @kicilanka 😉
Viem mi niekto poslať link kde sa mám hľadať v tom vestníku?? Dakujem
@nellydick tak toto uvediem na pravú mieru...ja som sa už len pridala a o dosť neskôr..iné baby tu to vytvorili a krok za krokom v podstate vytvorili akýsi manuál k OB...zaslúžia si tieto baby uznanie... čo v začiatkoch samé lúskali zákony a krok za krokom a na vlastných skúsenostiach sa dostali k zdarnému koncu a delili sa aj potom ďalej so svojimi skúsenosťami...napriek tomu že IM v tom čase nemal kto poradiť...
...ale za seba môžem povedať, že naozaj už nemám chuť prispievať...keby ste dookola Vy neodpovedala stále na tie isté a základné otázky tak ochotne a poctivo, boli by ľudia nakoniec nutený vyhľadať si odpovede aj spätne...sledujem túto diskusiu každučký deň a skláňam sa pred Vami, že máte na toto trpezlivosť... že máte stále ochotu... Ja sa už radšej prikláňam k porekadlu že nedaj hladnému jesť, ale nauč ho loviť ryby....
MOmentálne tiež pomáham ľuďom s OB - ľuďom ktorý nie sú naozaj sami schopný vyplniť tie tlačivá...nie sú schopný čítať s porozumením....alebo majú situáciu trošku zložitejšiu...ale ako tak pozerám kto tu kladie základné otázky - už z prejavu je zrejmé že nejde o tento typ človeka....
Momentálne na stránkach CPP nájde človek naozaj všetky základné informácie, tlačivá a postupy k OB - len by museli mať fakt snahu chcieť niečo pre seba - pre riešenie svojej situácie - aj urobiť....a nie čakať že všetko dostane na podnose rovno pod nos....žiaľ táto "pliaga" sa nám na Sk roztiahla cez FB (z FB )...šplechnú otázku do pléna a automaticky čakajú odpovede a ak nikto neodpovedá, ešte sa aj urazia a ofukujú 😃
@nellydick ukápla mi slza dojemnosťou. Nepreháňajte... ak to denne robíte, evidentne za to máte plat a tak je pochopiteľné, že to nekomentujete... Pre mňa táto diskusia stratila zmysel práve preto, že dookola tie isté otázky a absolútna neúcta voči tým, čo to tu budovali..... btw, vy ste tiež naskočili do vlaku neskôr, že? Tento štát sa nikdy... opakujem NIKDY nikam nepohne, keď tu furt budeme ustupovať, opakovať a tolerovať hlupákov bez snahy niečo pre seba urobiť. Vás ak to baví, tak to tu omieľajte dookola a nechajte iných sa vyjadriť. Po tom roku, čo sa bankrotom venujem som zistila X vecí, ktoré tam nie sú v poriadku... a vy to MOŽNO viete tiež, že? Len sa tvárite, že je to super... že?
Opakujem, keby tento štát nemal súdnictvo aké má, veľa z týchto ľudí by nikdy ten bankrot nepotrebovala. K tomu sa tu akosi furt nemáte chuť vyjadriť. Veď načo, keď plat beží, že? BTW tak nejak tuším, že ak by mali médiá snahu o tom písať, tak z toho vykúka celkom slušný prúser... Pre mňa je debata s Vami uzatvorená, už som Vám to tu písala viackrát, tak snáď sa teraz chápeme.
@kicilanka Prosím ťa ako to teda je??? Včera mi jedna účtovníčka hovorila, že v zákone nie je stanovené, že ak v novembri niekto zbankrotuje, tak v decembrovej výplate tie exe ešte musí stiahnúť. Ona tvrdí, že nemusí... z praxe ale viem, že všetky účtovníčky sťahujú ešte príslušný mesiac.
@marusia12 zakon o OB presne toto vôbec nešpecifikuje...je tu niekoľko zákonov - napr. Exekúčny zákon ktorý hovorí o povinnosti sťahovať ecxekúciu až do jej zastavenia exekútorom (po novom súdom)...potom je zákon o OB ktorý hovorí že dňom vyhlásenia OB sú dlhy nevýmahateľné.... tieto dva sa medzi sebou bijú...bola som na školeniach teraz a bolo odporúčané sťahovať az do zastavenia exekúcie ale € neposielať exekútorovi ale ponechávať ich na podsúvahovom účte a po zastavení ich zamestnancovi vrátiť...a exekútora o tomto kroku informovať písomne - uznáva sa aj e-mailová forma....
Výplata sa vypláca spätne...ak je vyhlásený OB v januári, tak vo februári ked sa vypláca za január je este ciastka odvádzaná na účet exekútora...v marci výplata za február - už sa peniaze ponechávaju na podsúvahovom účte....
Ja som za svojho zamestnanca len oznámila exekútorovi že pozastavujem platby a poslala mu Uznesenie, ktoré mi zamestnanec predložil a už som prestala sťahovať úplne....pol roka prešlo a je ticho 😀 reakcia žiadna spätná nedošla....
@sarinka1307 https://www.justice.gov.sk/PortalApp/ObchodnyVe... do kolonky "fulltext" zadajte meno
Dobry vecer...prosim o pomoc,nazor...
Manzelovi prisiel papier,ze je oddlzeny,dnes mu prisliel papier od exekutora,ze zastavuje exekuciu. V druhom papieri sa pise,ze upovedomuje o odkladu exekucie-zrazky sa ale maju nadalej vykonavat,ale nemaju sa mu posielat...
Takze zrazky pokracuju? Nebudu zastavene nikdy,ci? Dakujem
Nejak posledné dni klesá počet realizovaných bankrotov...
Dohady dám na pravú mieru: POČET PODANÝCH NÁVRHOV NA SÚD KLESOL PRETO, LEBO 2 TÝŽDNE NEFUNFOVAL REGISTER ÚPADCOV, CEZ KTORÝ CPP PODÁVA NAVRHY. CHYBA BOLA NA STRANE SPRÁVCU STRÁNKY. TAKŽE ŽIADNE OBAVY, NIČ SA NEZASTAVUJE, OB NEKONČÍ. VŠETKO UŽ FUNGUJE AKO MÁ A NIČ SA NEMENÍ 😁
VŠETKY KONŠPIRÁCIE SÚ ZBYTOČNÉ. Proste len zlyhala technika, CPP nepodavalo návrhy a súd teda nemal o čom rozhodovať 🤣
@nellydick 😀 😀 😀
tak prvotne som si chvíľku myslela že teda by to mohlo mať klesajúcu tendenciu...na začiatku bol predpoklad prvotného návalu na cca obdobie 5 rokov rátaný...ale inak je logické, že to má stúpajúcu tendenciu, lebo sa informácie dostávajú do povedomia ľudí nie len cez tých, čo to už majú za sebou, ale viac sa o tom hovorí v médiach, píše na sieťach....
@lubaka a čo konkrétne by mi to tam malo ukázať?

@nellydick Kde píšem, že je bankrot hlúposť? Ja som napísala viackrát, že to z časti vidím ako slušný podvod. Skúste čítať s porozumením. A zosmiesňujem? No áno... čo iné, keď tu čítam tie príspevky... občan sa bohužiaľ nepoučí a nebudem si idealizovať intelekt iných, keď to tak nie je.
Tu nikto nikdy neponižoval NIKOHO za iný názor ale za to, že sú hlupáci bez poučenia... a to je rozdiel. Či slovo hlupák nie je možné používať?