icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

3333333333
Autor odpoveď zmazal
3333333333
25. nov 2018

Chcem sa opytat..chodi spravca domov overovat si majetok ak som ho uviedol v ziadosti uvediem priklad stare auto odhlasene cena 100€

venika58
25. nov 2018

Ahojte, co znamena ked veritelia neprihlasia svoje pohladavky? Je to nieco zle? Ked to pozeram na internete tak niektori ss prihlasili a niektoriii nie. Dakujem

lubaka
25. nov 2018

@sarinka1307 no ked zadate meno tak to vyhodi vsetky zverejnenia v OV k danemu menu. Ako prve tam je v pripade OB uznesenie, dalej oznamenia spravcu veritelom, supis majetku, ponukove konania ak je majetok,zamer zostavit rozvrh vytazku az po info o ukonceni konkurzu.

larinka7
25. nov 2018

@lubaka Dobry den,aj ja som v konkurze od začiatku roku,a ked tam zadam meno,tak sa zverejni len uznesenie sudu o odlženi.Exekucie boli 14 ročne,ked som mala pracu,tak sa platili a ani v registri upadcov neni uverejneny ziadny prihlaseny veritel.Všetko to stoji,neviete nejaky dovod?Dakujem..

lubaka
25. nov 2018

@larinka7 tak za tym bude asi lenivy spravca😪

kicilanka
25. nov 2018

@venika58 je to problem veritelov ak si neprihlásili a nie Váš...a mozno sa prihlásili len nie sú zapísaný na nete zatiaľ...pre Vás to neznamená vôbec nič....za predpokladu že nemáte majetok na speňaženie...ak by ste majetok mala (a jeho hodnota by bola vyššia ako dlhy) tak je to pre Vás tá lepšia alternatíva 😀

marusia12
26. nov 2018

@kicilanka Dnes len 9 bankrotov...

marusia12
26. nov 2018

@larinka7 Keď si pozriete u iných bankrotovaných, tiež sa tam neuvádzajú veritelia. V začiatkoch bankrotov sa to ešte písalo, teraz už nie... domýslieť si, prečo sa to deje iste viete.

Veritelia sa prihlásiť nemusia... načo by to robili, keď aj tak nič nemáte, že?

marusia12
26. nov 2018

@3333333333 Nikto domov nechodí, načo by to robili? On všetok Váš majetok, ktorý Vám reálne môže speňažiť vidí v registri áut a na katastri... po ničom inom sa nepátra.

larinka7
26. nov 2018

@marusia12 Dakujem za odpoved,asi to tak bude.

marusia12
27. nov 2018

@mawka OS Malacky prekonáva neprekonateľné. Požiadaš o zastavenie všetkých exe pod rodným číslom na základe bankrotu a oni ti napíšu, aby si konkrétne napísala, ktoré 😀

pablito555
27. nov 2018

@kicilanka Dobrý deň,mohla by som poprosiť váš názor,keď ste mzdová účtovníčka.Ja som bola v konkurze od 15.9. a z výplaty za september,ktorá bola 9.10. mi stiahla uctaren ešte zrážku za pol mesiaca september.
Peniaze sú doteraz na depozite vo firme a nemá ich ani exekútor,ani mne ich nechcú vrátiť.Exekutor poslal do firmy odblokovanie a ukončenie a k tejto sume sa už nehlási.
Nakoľko sa k nemu nedá dovolať,ani neodpisuje na maily,tak vlastne účtovníčka nevie čo má robiť a peniaze nikto nemá.Konkurz mám už aj ukončený a správcu to už nezaujíma.Dakujem za váš názor.

mawka
27. nov 2018

@marusia12 tak to je moc toto 😂 žijeme v dobe kamennej? Bola som v Tom, že hodia len ndo systému rodné číslo a vybehne im tam všetko. Ale na druhej strane sa nečudujem. Keď som pred ob šla na os pýtať zoznam exe, tak nesedel so zoznamom v cre. Absolútne. Najviac ma dostalo to, ze: prišlo mi zastavenie exekúcie zo súdu na 33 eur. To bola pohľadávka 10 sk z roku 2003, kedy som kúpila na splátky u trianglu detskú sedačku. Po 10 rokoch má.zacal triangel exekuovat za desať korún ( žiadna upomienka alebo niečo nikdy neprišlo). Súd exekúciu zastavil už vtedy. No a mne teraz prišlo zastavenie práve tejto exekúcie, ktorá je x rokov zastavená 🤣🤣🤣

marusia12
27. nov 2018

@mawka tak tiež mám bohaté skúsenosti s registrami. Je v tom neuveriteľný bordel a vcelku chápem, že sa rozhodli ten bordel spláchnuť do bankrotov. Evidentne to bude veselé.

Ten súd Malacky prekvapil... asi na súdoch nemajú čo robiť, keď takto vypisujú hore dole. Prekvapilo ma tiež, že kedysi si účtovali 2€ za výpis, dnes to už posielajú bez úhrady... zrazu 😀
Tam je toho viac zaujímavého.

Dnes len 5 bankrotov.

mawka
27. nov 2018

@marusia12 no ale chápeš, zastavili mi už zastavené? 🙄😂

marusia12
Autor odpoveď zmazal
marusia12
27. nov 2018

@mawka máš už všetko zastavené? Môžeš mi napísať cez viber? Chcem ti ešte niečo...

mawka
27. nov 2018

@marusia12 nemám všetko, je v Tom bordel. Zajtra sa ozvem

mimififo
28. nov 2018

@januleta to isté,čo som aj urobila, ignorovať ich...

hellgamer
29. nov 2018

Neviem či môžem ale chcem sa s Vami podeliť, že konečne som úspešne prešiel bankrotom....
Ak to niekomu pomôže dávam sem aj časovú os priebehu bankrotu :D :D Konečne čistý štít

Kancelária Nitra 🙂

01.10.2018 – Podaná žiadosť o zastupovaní vo veci osobného bankrotu

12.02.2018 – Odpoveď z CPP o prerušení konania (podpísanie dohody o splátkach, doplnenie údajov)

22.02.2018 – Zaslanie dokumentov (podpísaný splátkový, doplnené údaje)

20.03.2018 – Doručenie odpovedi (Zastupovanie CPP na súde )

23.05.2018 – Vyhlásený Konkurz (Ustanovenie správcu LexCreditor)

30.11.2018 - Zrušený konkurz... (ODDLŽNENÍ!!!!)

marusia12
29. nov 2018

@hellgamer a exe si si dal zastaviť?

hellgamer
29. nov 2018

@marusia12 áno volal som aj som posielal papiere počas konkurzu..... teraz mi skoro každý deň chodia od exe zastavenie exek. 🙂 len čudne bolo, že ma len raz kontaktoval správca aj to cez mail aby som podpísal čestné prehlásenie, že nevlastním žiadny bank. účet na ktorom sú financie a to bolo všetko, žiadne stretnutie nič.

marusia12
29. nov 2018

@hellgamer veď prečo by mal volať viackrát? Niekomu nevolajú a nič sa nedeje.

marusia12
29. nov 2018

@10081987 žiadna novinka to nie je. Stojí to 2€, niektoré súdy si to neúčtujú.

hellgamer
29. nov 2018

@marusia12 šak akože mne je to jedno všetko mám za sebou úspešne takže len pokoj a radosť 🙂

marusia12
29. nov 2018

@hellgamer jo, je to super, že je ďalší v živote po živote 😀

mawka
29. nov 2018

@hellgamer lenže exe zastavuje aj súd a tam si posielal? Lebo aj to treba.

marusia12
29. nov 2018

@hellgamer a v ktorom CPP si bol? Lebo v každom je iná lehota... ja som robila bankrot cez jeden, kde od podania po zverejnenie vo Vestníku bolo reálne 21 dní.

hellgamer
29. nov 2018

@marusia12 a vďaka bohu, že to ešte nie je v tom byblickom zmysle :D
@mawka viem čítlam som diskusiu pravidelne.
@marusia12 spomínal som to Kancelária Nitra (Inak som na stretnutí nebol, všetko úplne sám ... teda za pomoci Vás tu v diskusiách 🙂 )