Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@hellgamer ešte je možnosť požiadať o odklad exekúcie, ale to neviem presne aké sú tam podmienky ale myslím,ze jedným z dôvodov je aj že sa očakáva zastavenie exe co v prípade podania návrhu na splátkový sa ocakava. Či konkurz alebo splátkový ťažko povedat, tam treba zvážiť celkovy majetok, ostatné dlhy, príjmy, výdavky na živobytie
Keď sa náhodou vydám a získam polovicu bytu...ako je to? Platí len to dedičstvo a výhra? Či?🙄😊😜
@petrapetra33 a získať polovicu bytu chces ako? Lebo je rozdiel, ak nadobudol tvoj muž majetok pred sobášom, ak ťa nezapíše na LV, tak s tým nič nemáš, ale už ako žena by si dedila, to áno. Alrbo si vyriešite BSM. Ja teda by som na LV byť nechcela po bankrote. Ako spoluvlastník. Asi by som sa bála, že mi po Tom pôjdu.
@petrapetra33 ale zaujímalo by aj mňa,že aky dosah má bankrot a srajdy z minulosti na sobáš s novým partnerom.
@petrapetra33 Chcela by som vidieť toho hlupáka, čo ti po svadbe prepíše polovicu bytu len tak 😀 A už úplne zabudni na situáciu, že tam máš hypo na 20, to budeš v úplnej ri.. 😀
@marusia12 ty čo urážaš zas!? Hlúpa si akurát tak ty chudera! Slušne som sa opýtala, tak čo tu zas pŕskaš jed ty had! Nevieš, tak buď ticho a zdrž sa svojich trápnych a hlavne nepodstatných komentárov!!! Ide ťa snáď závisťou roztrhnúť asi, tak preto toľko jedu okolo teba😂
Idú sviatky, tak sa slušne správaj a začni byť konečne úctiva k druhým slušným ľuďom a nekaz predvianočnú náladu hlúpaňa! A odpovedaj iba na to, čo vieš a nie na to, čo nevieš!
Byt nie je vôbec ničím zaťažený ani nikdy nebol a nebude. @mawka veď po svadbe by mi daroval polovicu bytu. Jednoducho sa len pýtam, lebo toto sa človek naozaj nikde nedozvie🌲🎅😊
@petrapetra33 😃 takže sprostá trúba 😃 Mne je lautr jedno, kto si ťa zavesí na krk. Takú hlupaňu, ktorá svadbou očakáva polovicu bytu, to bude iste životná výhra 😃
Dám ti like, za snahu vypotiť tie štyri vety.
@mawka No pozri, doobeda sme sa o tom bavili a tu máš ďalší príklad 😀
@petrapetra33 radsej by som ten byt neriesila najblizsich 6 rokov...aj v pripade daru mas poskytnut polovicu veritelom.
@petrapetra33 urobil by hovadinu. Lebo v období 6 rokov by ti na ten dar siahli, aby uspokojili veriteľov. To by sa mužovi asi nepáčilo.
@petrapetra33 a preco by ti po svadbe mal darovat polovicu bytu? Vobec nemusi je to jeho majetok pred svadbou a na tvojom mieste by som ho ani nechcela .
A ako by to povedzme prebehlo v reálne?Teda keby polka bytu čo by dostala mala hodnotu napr.20000 tis e,tak desat by mala poniknutt veritelom?A co ked nema tolko hotovosti,kde by ju nabrala,ked prešla bankrotom,zasa ist do kolotoča problemovych uverov?Alebo sa ohlasia byvali exekutori,a zablokuju tu jednu štvrtinu bytu....
@larinka7 to je dobrá otázka a hlavne k veci. Nie ako tie odsudzujuce komentáre pred tebou, presne toto @petrapetra33 chcela vedieť a nie čítať že je sprostá trúba, ktorá baží po snubencovom byte. Takže, ak niekto vie odpovedať, rada si to aj ja prečítam. Môj partner tiež prechádza bankrotom, a keďže máme spolu dieťa a plánujeme spolu zostarnúť rada by som tiež zabezpečila jeho budúcnosť pre prípad ak by som zomrela skôr. Do mojej nehnuteľnosti investuje tiež.
@11mirka22 ĎAKUJEM za pochopenie aj ostatným... to je neskutočné, ako hneď na človeka sa tu vyskočí.
Inak vždy bolo, že len dedenie a výhra...tak preto som sa len opýtala. Jasné, že človek nebude riskovať.
A prečo by mi nemohol darovať?😊 Veď keď žijeme spolu veľa rokov a aj budeme spolu navždy, tak čo je na tom zlé? Ahaaa... je to len závisť a nič iné? Nieee... neverím žeby ľudia boli až tak nechutne zlí... Už dávno mi chcel byt prepísať, ale nechcela som! 🌲❄☃️
@marusia12 ty si ale závistlivá hlúpaňa, veď nalejme si čistého vína- kto by už len takú skrachovanú, hlúpu novinárku chcel!? Je mi ťa úprimne ľúto. Ty musíš byť úplne osamotený človek, lebo pochybujem, že s takou zákernou osobou, čo pŕska jed by chcel niekto niečo v živote mať. A nezabudni sa teraz ožrať, lebo presne pre svoju papuľu, alkáč a sprostosť letíš z každej práce. Už ti to tu nie raz ľudia písali, tak skús si vstúpiť do svedomia a prastaň už závidieť a hrať sa na múdru, lebo si len hlúpaňa a ňou aj zostaneš. Prajem ti krásne Vianočné sviatky a aj napriek tvojmu jedu, ťa mám rada, ako človeka🎅🌲😘
@larinka7 @11mirka22 @petrapetra33 ono je jedna vec, ze ten kto presiel ma polovicu daru, dedenia, atd. ponuknut veritelom a druha ci to je realizovatelne. Samozrejme, ze v pripade bytu, v tomto pripade by slo o 1/4 to je tazko realizovatelne, aj v samotnom spenazovani spravcom v bankrote kto kupi podiel na nehnutelnosti? iba keby niekto chcel zámerne spravit zle a nudil sa a chcel by sa s niekym roky natahovat...zakony su teoria a stava sa, ze niektore ustanovenia su v praxi nerealizovatelne a zakonodarca si ani neuvedomi čo všetko može nastať v reáli a dostatocne neosetril mozne nasledky niektorých ustanovení. Akým spôsobom teda by mal ponuknut 1/4 veritelom neviem povedat, ale prinutit spoluvlastnika k predaju aby som za 1/4 hodnoty mohla dat veritelom peniaze nemozem.
V každom pripade, ak by pre take nieco napadol veritel poctivy zamer tak by to mohlo mat za nasledok zrušenie oddlzenia a teda by sa vsetky pôvodne dlhy obnovili. Takze ak nie su vazne dovody a neviem co by takymto dovodom tu mohlo byt tak urcite by som neriesila darovanie polovice bytu v manzelstve pocas tejto 6 rocnej lehoty.
@lubaka V podstate s vami súhlasím, len doplním, že dlžník neponúka polovicu nehnuteľnosti ale jej hodnotu. Takže je povinný veriteľov vyplatiť a to buď formou dohodnutých splátok alebo dlžník predá nehnuteľnosť resp. podiel v nej a tak vyplatí veriteľa.
Máte však pravdu že teória je jedna vec a prax ukáže ako to naozaj bude keďže ešte sa to teraz nerieši. Možno bude potrebna aj novela zákona v tejto veci.
Preto tiež odporúčam radšej nenadobudat žiadne nehnuteľnosti po konkurze 😀
@nellydick no len ak niekto zdedi podiel na nehnutelnosti tak tie peniaze realne na vyplatenie veritelov nemá ale ma ich v majetku, ktory je v pripade podielu na byte/dome tazsie dostat, lebo predat celu nehnutelnost bez suhlasu spoluvlastnika nemoze ak ten nema zaujem resp. nemoze odkupit podiel tak predaj tretej osobe je komplikovany. Takze neviem co by mohol ten clovek veritelovi ponuknut. Ale ani pri tvorbe zakonov sa neda zhrnut do nich vsetko co moze zivot priniest a podrobne dat navod ako by to bolo v tom-ktorom pripade.
V pripade ako uviedla @petrapetra33 sa tomu da predist a radsej to neriesit po dobu 6 rokov, otazne co robit a ako to urobit by bolo pri dedeni ked si to nevieme oddialit ked uz k tomu dojde, mozno natahovat dedicske konanie ako sa len da a verit, ze sa nenajde nikto kto by nadobudnutie majetku postrehol😉
@lubaka aj keď zdedia nehnuteľnosť, bude veriteľov vyplácať v peniazoch. Ak nepredá nehnuteľnosť resp. podiel v nej, tak bude vyplácať v splátkach zo svojho príjmu. Preto si dlžník po konkurze má hľadať zamestnanie (to bol jeden z účelov novej právnej úpravy OB a už nemá výhovorku prečo sa nemôže zamestnať, lebo mu exekútori siahnu na plat.
Odmietnuť dedičstvo nemôže, bolo by to ľahko napadnutelne.
Prax ukáže ako to bude v skutočnosti prebiehať. Toto je len teória. 😁
Zdravim...bohužiaľ aj ja som sa dostal do dlhov z ktorých sa neviem vymotať dokopy mám 4 veriteľov a dlhy vo výške cca 30000 eur aj s nesplatenymi úrokmi včera mi prišla prvá exekúcia na 8000 eur ..môj príjem je cca 770 v čistom...chcel by som ísť do konkurzu... Myslíte že by mohli byť nejaké problémy s tým že by mi konkurz nevyhlásili.. napr. Kvôli vysokej zadlženosti??(30000€- 4veritelia)
Prosím niekoho kto má aktuálne informácie ako je na tom kancelária Cpp Bratislava s podávaním návrhov na súd v Trnave.
Priznanu právnu pomoc mám od 25.7.2018 a ešte stále nič v registri upadcov.
Čakal niekto tiež 6 mesiacov od priznania práv.pomoci do vyhlásenia konkurzu?
Alebo aj dlhšie to môže trvať?
Ďakujem za konkrétne skúsenosti kancelária Cpp Bratislava - na súd Trnava
@nellydick ak by naozaj nastala situácia, že niekto zdedí, získa dar alebo výhru nie nepatrnej hodnoty, má ponúknuť veriteľom polovicu na uspokojenie nevymahatelnych dlhov .
1.co znamená nie nepatrnej hodnoty?
2.ktorym veriteľom ma ponúknuť polovicu? Len tým, ktorí si prihlásili pohľadávky v konkurze?
3.plati to len na istinu dlhov alebo aj úroky?
4.stane sa zázrak 😁a VYHRÁM😂 (po bankrote)komu to mám oznámiť -spravcovi? exekútorom, pôvodným veriteľom ?
Naozaj ma to zaujíma.
Ďakujem za názory
@miamia04 Aj mna by to zaujimalo,navyše kto urči,kolko je ešte dlh,ked sa exekucie postupne po malych čiastkach splacali.Ved nie každy exekutor pošle po vyhlaseni bankrotu vyučtovanie.A ked aj pošle,a človek vidi,ako malo išlo zo spaltky na istinu,a kolko exekutorovi,je to hrozne.Dufam že niekto na Vaše otazky odpovie,može sa s tym stretnut každy z nas.Dakujem.
@miamia04
Ja som odovzdala papiere CPP začiatkom augusta,minulý týždeň som od nich dostala email,že mi posielajú papiere na súd v Trnave,v emaily bolo písané,súd rozhodne do 15dni,v registri má prihlásia do 7-10dni od rozhodnutia súdu
Ešte mi nič doteraz zo súdu neprišlo ako rozhodol ani od CPP

@hellgamer ak by ho nestihol speňažiť tak by sa jej vrátilo len či súd stihne poskytnúť ochranu pred veriteľmi kým ho exe preda🤔 a ďalšia vec treba si pri splátkovom dobre prekalkulovat či to prejde vzhľadom na majetok, ktorý by podliehal konkurzu a koľko by dostali veritelia v konkurze v porovnaní so splátkovým, veľa splátkových totižto nie je možné zostavit kvôli tomu,že dlžník nemá dostatočný príjem aby zabezpečil veriteľom viac ako by dostali v konkurze ak tam zasa je väčší majetok