icon

Osobný bankrot 2017 - skúsenosti

paulina111
17. mar 2017

Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.

nifido
25. feb 2019

@stefania100 mate nejaky majetok?

zvdara
25. feb 2019

@nellydick
Dobrý deň. Môj bývalý manžel si počas manželstva požičal peniaze od niekoľkých fyzických osôb (bez môjho vedomia). Netuším, či viem o všetkých. Máme aj spoločné pôžičky, v ktorých figurujem. Nezvládam splácať, a tak už mám aj exekúciu. Jediné riešenie je požiadať o osobný bankrot. Chcem sa informovať, či by som mala uviesť do zoznamu veriteľov aj fyzické osoby, od ktorých si požičal môj exmanžel, ja som sa o tom dozvedela dodatočne a možno o všetkých ani neviem....

stefania100
25. feb 2019

@nifido Nie....absolutne nic 😞 prosim Vas navrh na OB je mozne az ked je clovek v exekucii? Dakujem este raz....vobec tomu nerozumiem 😞

nifido
25. feb 2019

@stefania100 ano. Podmienka oddlženia je mat aspon 1 exekuciu. Treba navstivit stranku centra pravnej pomoci tam je vsetko popísané treba si to naštudovať na tej stranke su aj ziadosti treba si ich stiahnut vypísať a poslať alebo zájdite priamo do cpp.

stefania100
25. feb 2019

@nifido Dakujem krasne za Vasu ochotu.....ako vlastne moze zacat taka exekucia?

nifido
25. feb 2019

@stefania100 veritel musi podat .... Nemate teda ziadnu exekúciu???

stefania100
25. feb 2019

@nifido Nemam zatial, ale pomaly mam tazkosti splacat uver v slovenskej sporitelni....ak nebudem platit tak sporitelna poda podnet na exekuciu? Viete po akom case prosim? Dakujem 😊

nifido
25. feb 2019

@stefania100 jajaaaaaj to da nacakate

magie27
25. feb 2019

@stefania100
@nifido myslim ze nenacaka, slsp velmi rychlo podava exekuciu narozdiel od inych bank

nifido
25. feb 2019

@magie27 co je u vas velmi rychlo? Ja co viem co mali slsp ani po vyse 2 rokoch nemali exekuciu tak neviem kvoli bankrotom by som skor povedala ze tie exekucie stoja nakolko vela ludi využije automaticky oddlženie.....

magie27
25. feb 2019

@nifido z vlastnej skusenosti, co bola hypoteka brana v slsp a necely rok priel papier vyplatit zbytok hypoteky alebo byt do drazby. A co sa tyka bankrotu, tak oni nemozu vediet, ze dotycna sa da oddlzit. Za mna co poznam, tak malo kto o tom vie, co to vlastne je.

stefania100
Autor odpoveď zmazal
stefania100
Autor odpoveď zmazal
stefania100
25. feb 2019

@nifido Oddlzenie je len iny nazov bankrotu? Boze dievcata ja sa velmi ospravedlnujem, ze takto vsetko sa vypytujem ako "tatar", ale naozaj tomu nerozumiem 🙏😞

stefania100
Autor odpoveď zmazal
stefania100
Autor odpoveď zmazal
nifido
25. feb 2019

@magie27 hypo je úplne iná vec ako uver od slsp .... Jasne ze pristúpia k drazbe kde maju sancu získať peniaze spat ..
@stefania100 osobny bankrot sa delí na formu oddlženia a formu splatkovym kalendarom co vo vasom pride ak nemate majetok nema zmysel čiže pre vas oddlzenie

stefania100
Autor odpoveď zmazal
nifido
25. feb 2019

@stefania100 nemate nehnutelnost ste spomínali takze drazba sa Vás netýka

magie27
25. feb 2019

@nifido ja som nenapisala, ze vas sa tyka drazba, chcela som tym povedat, ze slsp je velmi rychla v takychto veciach co sa tyka exekucii.

stefania100
25. feb 2019

@magie27 .....to je dobre vsak? Ze su taki rychli 🤔

magie27
25. feb 2019

@stefania100 to su ano. Ako pre koho, pre tych co chceme vyhlasit OB tak pre nas to trva vecnost.

nellydick
25. feb 2019

@zvdara odporúčam uviesť všetkých keďže pôžičky boli bráne počas manželstva

nellydick
25. feb 2019

@stefania100 osobný bankrot=odllženie. Má 2 formy: 1. konkurz- ten je výhodný pre tých čo nemajú majetok alebo majú majetok ktorý si nechcú ponechať. 2. splátkový kalendár, ktorý je pre tých ktorí majú majetok a chcú si ho nechať, ale zároveň majú dostatočne vysoký príjem aby mohli splácať svoje dlhy vo výške splátky ktorú im určí súd

nellydick
25. feb 2019

@stefania100 Banka najprv musí podať žalobu na súd. To môže trvať do 3 rokov
od zosplatnenia úveru. Ak súd prehráte - teda vám dá súd zaplatiť dlžnú sumu banke, tak banka má 10 rokov na to aby podala návrh na exekúciu. Čiže to môže trvať dlho, aj 13 rokov pokiaľ budete mať nejakú exekúciu.

magie27
25. feb 2019

@nellydick tak tomu moc neverim, ze az tolko rokov

nellydick
25. feb 2019

@magie27 to je samozrejme maximum, ale banky sa teraz neponáhľajú keďže nechcú aby ľudia išli do bankrotu

magie27
25. feb 2019

@nellydick ja som mala skusenost minuly rok s bankou, takze ja pisem len vlastnu skusenost

deeena
25. feb 2019

@magie27 ani ja tomu neverim. Neverím,že by xy rokov cakali na zaplatenie celej sumy. Mne slsp dala 15dni na zaplatenie 3splatok omeskanych,už je to mesiac čo cakaju...takže všetko je možné asi

stefania100
25. feb 2019

@deeena A nenahanaju vas, ze 3 splatky meskate? Az po kolkych bude exekucia? 😞