Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@kicilanka @nellydick ahoj, tak prišlo oznámenie z Du, v že "oznámenie daňovníka o predĺžení lehoty na podanie DP k dani z príjmov fyzickej osoby za zdaňovacie obdobie 2018.... V zmysle zákona č 595/2003 §49 ods.3 c)....... považuje za bezpredmetné. Takže partner zle pochopil, nie že daňové priznanie mal podať 15 dní pred termínom, ale oznámenie o predĺžení lehoty. Tak som to pochopila z toho odseku zákona. Platí to aj ak nemá živnosť a všetky príjmy sú len zo zamestnania? Vo štvrtok budem volať na daňový úrad.
Dobrý vecer, zvazujem tiez osobny bankrot..no mam byt na hypoteku, tu som sa docitala ze hypoteka sa nevzťahuje do toho.. Viete mi prosim poradit ako sa dohodnut s bankou aby do konkurzu nevstupovala pripadne ako postupovať ?.. Myslite ze je sanca aby mi ten byt zostal?.. Dakujem za odpoved
@nellydick ok a co tam mam napisat ze som zobral aby som skusal stavkovat?
@19lilly75 závisí od toho či hypotéku splácate, najlepšie je v banke sa informovať ako bude postupovat v prípade, ze vstupite do konkurzu. Banka zvyčajne do konkurzu nevstupuje a k výkonu zabezpečovacieho práva v prípade nesplácania mozu pristupit hocikedy bez ohladu na konkurz. Ale moze nastat aj pripad, ze aj zatazeny majetok podlieha konkurzu a to vtedy ak zostatok z hypoteky je uz nizky a hodnota nehnutelnosti, ktorou je hypoteka zabezpečená je vysoká a teda sa predpokladá, ze aj ostatní veritelia by z toho získali.
Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Bola som oddlzena. Teraz mam písať všetkým rucitelom exekútorom vymahacim spoločnostiam o zastavenie exekúcii? A vie mi niekto poradiť kde nájdem vzor na zastavenie exekúcii? Ďakujem veľmi pekne
Chcem sa spýtať, ti co majú ukončený a zrušeny konkurz z dôvodu , že konkurzna podstata nepokryje náklady konkurzu
Musí byť v oznámení správcu presne uvedené v zmysle akeho paragrafu sa konkurz končí (167v ods1) a že sa zverejnenim tohto oznámenia konkurz podľa toho paragrafu zrušuje?
Alebo stačí ak tam správca napísa LEN , že sa konkurz zrušuje lebo konk.podstata nepokryje náklady konkurzu?
Ďakujem za odpoveď
Ahojte. Mam taku otazku. Mužovi tiež prebieha OB . Má dlh aj na zdravotke kde mal dohodnuty splatkovy kalendar. Vymahali sa tam aj 8-10 ročné dlhy.Moja otazka znie. Ak by pokračoval ďalej v splácaní tejto zdravotky ((ktorú už platit vkastne nemusí keďže už je exe zastavená pre osobny bankrot - nemôže sa stať že by to niekto napadol? Že vlastne zdravotku spláca ďalej a iné dlhy už nie?
@kaja30 po OB nemusí splácať už nič....ak spláca - je to prejav jeho vôle a už to nemá nič spoločné s uprednostňovaním veriteľa...nemá to vplyv na nepoctivý zámer (ak si mala toto na mysli)
Zdravotku však všetci odporúčame splatiť...nikdy nevieme ako sa ktorá v budúcnosti k nám postaví ak budeme niečo potrebovať riešiť a budem v tom momente ich rukojemníkmi...
...v diskusii sa opakovane potvrdilo že po OB všetky zdravotky poskytujú opäť plnú starostlivosť....
...je však otázne, že až budeme v preddôchodkovom (dôchodkovom) veku, ako sa k týmto dlhom (nevýmahateľným) zdravotka postaví....môže sa stať že budeme ich rukojemníkmi v niektorých prípadoch...a je ľahšie si to splácať dobrovolne v aktívnom veku ako v starobe...
@kicilanka ano to som myslela - uprednostňovanie veriteľa. Vieme že nemusí splácať nič,ale tak mal tam dohodu o splátkach a poctivo si to splácal... Lebo muž je vo vestníku od 5.2. a ešte do minulého mesiaca im posielal splátku podľa dohody,len teraz nás tak napadlo či to niekto z iných veriteľov nemôže napadnúť ... Zdravotka mu už funguje znova bezplatne, teda už za vyšetrenia neplatí ako neplatič. Tak ďakujem, môže pokračovať v splátkach 🙂
A ešte 1 otázka ak by si vedela odpovedať : keďže sme manželia, niektoré dlhy by teraz mohli exekútori žiadať aby som splácala ja ako jeho manželka že? Čítam že väčšinou ak ide manžel do OB tak ide aj manželka aby to neprešlo na ňu. Lenže ja nepracujem nakoľko sa starám o nášho ZŤP syna a poberám teda opatrovateľský. Myslíš že mi môže exekútor na to siahnuť ak si nedám OB? Lebo ak na to siahať nemôže tak nechcem ísť zbytočne do OB. Syn o 2 roky dovŕši 18r. no opatrovateľský budem poberať aj potom. Ďakujem za odpoveď
Ahojte ma niekto skúsenosť mam exekúciu na štvrtinu nehnuteľnosti a pozemkoch po matke ... To mi predaju?
@nellydick
Podal som si žiadosť o bankrot na pracovisku CPP. Exekúcia (ktorá trvá viac ako 180 dní) mi možno skončí skôr, ako mi príde rozhodnutie zo súdu. Mám však ďaľšie exekúcie, ktoré však nemajú trvanie 180 dni. Prestanem spĺňať nárok na bankrot? Alebo sa budú brať do úvahy aj "mladšie" exekúcie? Vie mi niekto poradiť?

@vedis Keďže váš dlh nezanikol, môže si ho daňový úrad započítať do vášho preplatku.
Ak bolo penále vyrubene rozhodnutím DU, čo predpokladám že ano, tak voči tomuto rozhodnutiu treba postupovať ako som uviedla vyššie. Samozrejme ak vám ešte plynú lehoty na opravné prostriedky.Ak lehoty uplynuli, rozhodnutie DU už nezmeníte.