Osobný bankrot 2017 - skúsenosti
Prosim Vas mate uz niekto skusenost s tym novym bankrotom? V pripade konkurzu je aky postup splacania ak nemame majetok a mame nizky prijem? Nikde to nie je napisane. Dakujem pekne.
@111122223333 a keby ste si predsa len dala námahu a prečítala si diskusiu aspoň tých posledných XZ strán, zistila by ste že nellydick je priamo zo stredu diania nie ako osoba zbankrotovaná, ale ako znalec problematiky po stránke právnej ako aj po stránke praxe....takže jej odpovede sú minimálne právne relevantné....a bolo by po pochybnostiach...sú nejaké menšie odchýlky od stredu priebehu OB ako takého a k tomu sa tu vyjadrujú ľudia čo už majú OB za sebou....
Ľudia, neviete, čo sa deje na súdoch? V registri upadcov sa od 30.5. nič nepohlo, nepribudaju tam žiadne mená a už je 4.6...
Takze moja skúsenosť.. v októbri 2018 podané na CPP. November2018 odpoved z CPP že ma budú zastupovať. 21.5.2019 vyskočilo moje meno vo vestníku. Týždeň na to mi automaticky začali chodiť zastavenie exekúcii+ mi volala mzdárka,že mi už nebude robiť žiadne zrážky zo mzdy lebo sa všetky exekúcie ukončili. Takze som konečne voľný.... držím palce všetkým,koho to ešte len čaká.. P.S.- všetko som si sám obiehal,vybavil,vypísal... je to jednoduché.
@sarinka1307 gratulujem 😊 tiež to odľahčenie veľmi pociťujeme. Konečne si človek dokáže aj niečo odložiť...
Ahojte 🙂
28.5. Moj muz podal papiere do CPP a cca za 2tyzdne prislo ze ho budu zastupovat.
Jadro veci : par tyzdnou pred podanim na CPP kupil auto cena 390 Eur 🙂 na presuny do prace ma aj TPP aj Zivnost teda je auto potrebne. No predvcerom ho predal...velka spotreba..predal za 300 Eur a este v ten den kupil auto malu 19r Fabiu za tych utrzenych 300 Eur 🙂 podotykam zatial ma len potvrdene s CPP ze ho budu zastupovat . Nebude to nejaky problem? Kedze predane auto uviedol do papierov od CPP a zrazu nie je? Tu fabiu bude lepsie prihlasit na mna ci moze aj na seba kedze ma hodnotu 300 Eur? Bol by rad keby mu ostala..Prosim vyjadrite sa k tomu.
Dakujem
Bude mat zaujem ked auto ma hodnotu 300 eur?
A teda...on uvadzal v papieroch auto ktore vlastnil v tom case..Opel...ten predal a kupil Fabiu . Teda je nutne v papieroch skrtnut Opel a napisat Fabiu to mi je jasne. A kedze ako pisete spada do BSM ci uz je evidovane na,neho ci na mna spravca ho bude chciet predavat..spravne?
A keby Fabiu dal na nezaintresovaneho cloveka..........? Nebude sa nik pytat kam zmizlo auto pisane v papieroch ?asi ano ze? no pri predaji toho auta kedze kupujuci nemal zaujem o kupnopredajnu zmluvu nevie ukazat kolko za auto dostal..moze povedat spravcovi ze auto sa rozpadlo ved malo 20r nemalo zmysel platit PZP no nasiel sa clovek ktory si auto zobral zadarmo a prihlasil si ho a vlastne mu s nim pomohol kedze to bol vrak. Ano spekulujem viem...len mi ide o to aby vedel zdovodnit kam zmizlo auto kedze ho treba vyskrtnut..a nasledne mu to druhe auto ostalo.
@tina2678 nech povie pravdu, nič sa nedeje že pôvodné auto predal. Len ho vyškrtne zo Zoznamu majetku. Uvedie tam nové auto keď ho má napísané na seba alebo vás.
Správca ho bude síce predávať ale to neznamená že ho reálne aj niekto kúpi.
Určite by som nespekulovala, keďže sa množia žaloby o nepoctivý zámer dlžníka.
Ano myslim ze zdielam Vas nazor..zo svojho okolia som pocula ze zalezi od spravcu..ci sa...ulakomi na staru fabiu alebo nie..a ak teda ano a bude ho predavat tiez si myslim ze je mozne ze ju nik nekupi..Dakujem Vam
Auto este nie je napisane na nikoho..vsak teda uvadzal udaje v CPP svoj majetok nie moj..a teda jeho majetok bol ten stary Opel ktory uz nema..ten bol pisaní na neho. A tak sa rozhodujeme ci ho napisat na mna ci na neho..ale asi je to jedno..kedze sme manzelia.
Priatelia mám vyhlásený OB, poslal som na súd žiadosť na zastavenie exe.tak isto som poslal exekútorom a mojej mzdarke .
Musím poďakovať Nellydick za informácie a za ochotu vysvetliť a pomoc, ktoré poskytla. Ďakujem.
@nellydick ahoj ako si myslela že sa množia žaloby o nepoctivý zámer? Máš nejaké info? Ďakujem
@janka456janka áno, veritelia začali vo veľkom množstve dávať žaloby o nepoctivý zámer dlžníka a trestné oznámenia za úverové podvody alebo neplatenie poistného..... Sociálna poisťovňa, nebankovky, banky aj fyzické osoby
@nellydick to vážne? Nebankovky predsa majú vraj neskutočné úroky a aj na súdoch väčšinou prehrávajú. A to akože keď niekto prešiel OB tak mu ho len tak zrušia lebo veriteľ podá žalobu? Veď keď už je človek raz oddĺžený tak asi ho neoddĺžili len tak nie? Veď si dotyčného predsa musia preskúmať kým ho oddĺžia. A pokiaľ sa žiadny veriteľ neprihlásil počas vyhlásenia konkurzu tak je podľa mňa pekná hlúposť ak podá žalobu po ukončení OB, nie? Ako nepochybujem že je veľa špekulantov. Toto by sa ale malo riešiť podľa mňa počas toho ako majú možnosť sa prihlásiť. Či to môžu aj keď je už po všetkom? Teda keď je už OB ukončený?
@kaja30 pri oddlženi súd neskúma nepoctivý zámer dlžníka ani pôvod pohľadávky. Súd oddlzi osobu ak sú splnené náležitosti návrhu a zákonné podmienky.
Po oddlženi má veriteľ 6 rokov aby podal žalobu o nepoctivý zámer dlžníka. Veriteľ tým nevymaha svoju pohľadávku od dlžníka (lebo už po OB nemôže) ale veriteľ sa tým domáha zrušenia celého konkurzu dlžníka preto že dlžník nemal poctivý zámer keď si bral pôžičky, úvery...
Ak veriteľ vyhrá súd, konkurz sa zruší a dlžníkove dlhy sa obnovia.
Už sa tak stalo pri rôznych špekulantoch, ktorí pred konkurzom prevádzali majetok na iné osoby, brali si pôžičky s úmyslom ich nesplatit, už keď vedeli že idú do OB...
@nellydick ešte môžem 1 otázku? Dlh na zdravotnej už ,,zmizol,, (neukazuje manžela ako dlžníka), ale sociálka stále ukazuje že je dlžník -tam mal pred OB dohodnuté splátky ktoré platil ... Čo to znamená? Že tam ten dlh bude ,, svietiť,, stále? Alebo prečo teda tento 1 dlh tam ukazuje stále? Stav dlhu tam bol aktualizovaný 20.05 a to bol už po OB. Ďakujem za odpoveď
Ahojte vratim sa k tomu autu co mal manzel...uviedol ho v CPP no nedavno ho predal..ako som pisala autom r.v. 1999 🙂 kupil za 390€ a predal za 300€ hlavny dovod bol ze sa ho potreboval zbavit kedze nakoniec zisti ze je vlastne vhodne jedine na velku investiciu do neho a k tomu malo priam obrovsku spotrebu benzinu..a tak teda auto predal. Je nutne dat vyskrtnut ho v CPP treba popisat aj dovod predaja nebude sa nik pytat preco tych 300€ nepouzil na dlhy?? Ci len kedze je v emailovom kontakte s CPP poziadat o vyskrtnutie a to je cele? Nebude sa na dovody pytat spravca?
Aaaaa este mam otazku 🙂 Muz je aj SZCO a aj ma TPP z prace mu odvody plati zamestnavatel no ako SZCO si minimalne odvody neplati...cca rok. Akyto bude mat dopad?do buducna? Bude sa mu ratat do dochodku? kedze vlastne ak by platil odvody aj ako zivnostnik a plati aj zamestnavatel su to zdvojene odvody minimalne zdravotna a socialna.

@111122223333 ten kto tu stále radí každému kto sa pýta na celý kolotoč OB od počatku, som práve JA...ja stále hovorím aby si to každý prečítal...a zopakujem čo som tu už tiež sopakovala, lebo Váš názor je názorom väčšiny - dotazujúci nemajú čas čítať XZY strán lebo...lebo...už sa tu nad tým pozastavovala "neznášaná" marusia...kurník nemajú čas na svoje vlastné veci???? a cudzí človek má mať "čas" dávať odpovede???
všimla som si, že človek dá otázku tu...nečíta diskusiu, lebo však nemá čas, lebo....ak tu nie je momentálne prítomní nikto z "ochotných" odpovedať dookola to isté, buchne tú istú otázku aj do ďalších diskusií k OB tu na MK a potom keď vidím že skopíruje tú istu otázku aj do ďalších skupín na FB, tak mám fakt dosť...
Zopakujem, či sa budete na mňa hnevať alebo nie - jedného dňa, až tu prestane dookola trpezlivo na to isté odpovedať nellydick, neostane doatazujúcim nič iné, len ten čas si nájsť...každý to potrebuje sám pre seba....všetci čo sme začínali s OB po novom, museli sme investovať aj čas, a dokonca aj peniaze na literatúru k novelizovanému konkurzu...a v tejto diskusii je zozbierané všetko....a zadarmo....už len ten čas si nájsť...
a síce som povedala predtým, že už tu nebudem prispievať viac, lebo to nemá význam, nechala som sa zas uniesť....vypnem si ja už upozornenia aby som nemusela "obťažovať" svojou radou prečítať si diskusiu ďalších príchodiacich do tejto debaty 😀